úterý 24. května 2016

Provoňte si domov s českými vosky značky Dodie´s

Ahoj holky,

před časem jsme díky eshopu vosky-votivky.cz měly možnost vyzkoušet novinku v jejich sortimentu a to vonné vosky do aromalampy české značky Dodie´s. Pokud jste zastánci "všeho přírodního" tak Vás jistě tato značka osloví svými ručně vyraběnými 100% přírodními vonnými vosky. 


Než se začneme věnovat jednotlivým vůním, řekneme si něco málo o balení, provedení vosku a ceně. Musíme říct, že obal se značce velmi povedl, samotný vosk je umístěný v průhledném plastovém sáčku, který je však "dárkově" zabalen v papírovém přebalu s obrazovým vyjádřením konkrétní vůně. Ani samotný vosk není jen nudná kostka, ale je rozdělen na 4 srdíčka a díky tomuto rozdělení si můžete intenzitu vůně samy korigovat přídáváním jednotlivých kusů. A dále k ceně - za 25 g vosku zaplatíte 45 Kč.

Protože každá vůně je originál a při pálení se chovala jinak, své poznatky z vůní jak za studena, tak i za tepla popíšeme ke každé z nich zvlášť.


Mellisa - za studena se jedná krásnou autentickou vůni meduňky, která i za tepla voněla moc hezky přirozeně. Intenzita při pálení byla vysoká, k provonění velkého prostoru stačilo jen jedno srdíčko. 
Safari - tuto vůni nejde dokonale charakterizovat, je v ní cítit exotika dalekých cest, dřevité tóny s lehce pánským nádechem. Moc hezká neobvyklá vůně. Intenzita při pálení je spíše střední, na provonění středního pokoje je třeba do lampy vložit dva kousky.
Sweet Moments - za studena je ve vosku cítit převaha sladké melounové dužiny a v pozadí se skrývají jemné doteky okurky. Bohužel tato vůně je sice krásná, ale málo intezivní a i při pálení dvou srdíček nebyla vůně moc cítit.
Caribean Summer - z tohoto vosku je cítit letní plážový koktejl, který se skládá především z kokosu a likéru (nebo rumu?), intenzita se nám zdála podobně jako u Sweet Moments nižší.

Jako bonus jsme ještě dostaly po jednom srdíčku z vůní Bergamot, My Berries a Vanilla.


Bergamot - je silná "citrusovo-bylinková" vůně, která zpříjemní každý den a nabije Vás pozitivní energií. Vůně je intenzivní a jedno srdíčko do lampy bohatě stačí.
My Berries - voněly za studena jako sirup do čaje s příchutí lesních plodů, bohužel jedno srdíčko bylo na provonění našich velkých prostor málo.
Vanilla - autentická jemná vůně vanilky, jedná se o vůni s jemnější intenzitou.



Podle naší zkušenosti vůně je cítit asi po dobu dvou hodin, nečekejte, že vůně ve vzduchu vydrží po dobu hoření celé čajovky.

Ze zkušeností jiných víme, že vosky Dodie´s mohou mít problém s přepalováním, ale lze se tomu vyhnout tím, že budete používat aromalampy přímo určené k pálení vonných vosků a ne vonných olejíčků, které jsou podstatně nižší. Obě dvě používáme aromalampy vysoké cca 12 cm a problém s přepalováním jsme neměly.

Některé vůně této značky nás oslovily více než jiné, proto záleží na Vašich preferencích, zda máte chuť tuto značku také vyzkoušet. Znáte už tuto značku? Máte zkušenost s vosky Dodie´s?

M&R

14 komentářů:

  1. Jéé o těch slyším poprvé a mají krásný tvar :)
    Beauty by K.

    OdpovědětVymazat
  2. Slyším o ní prvně, ale vypadá dobře, nemám ráda syntetické vosky a svíčky.Jdu se na ně mrknout!

    OdpovědětVymazat
  3. Vosky teto znacky mam a jsou super. Neprepaluji se mi a intenzivne voni, hlavne tedy cerny rybiz je uzasna vune :)
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
  4. ¨Tohle vubec neznám, ale nevypadá to špatně :)
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
  5. Vypadají krásně, super mi přijde hlavně to, že jsou rozdělené na malá srdíčka a dají se tak lépe "dávkovat" než třeba YC, ale jestli vydrží jen 2 hoďky tak to je na mě málo.

    OdpovědětVymazat
  6. Hm velmi zajímavý tip o značce slyším poprvé, ale vzhledem k různé intenzitě a dle mého soudu nižší kvalitě zůstanu u dražší vosků Yankee candle. Možná časem tato značka vychytá mouchy a pak je ráda vyzkouším. Moc děkuji za pěkný článek

    OdpovědětVymazat
  7. Tyhle vosky vůbec neznám, jsou krásné. Nevíš jestli se dají koupit i někde v obchodě?
    O všem? Ovšem!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vosky Dodie's se dají sehnat v několika kamenných obchodech po celé ČR a i v Bratislavě, myslím. :) zaslechla jsem, že se snaží zprovoznit nové webovky, kde jsou všechny zásobované krámky zvýrazněné a od konce ledna 2017 by měly být dostupné ve všech Globusech :)

      Vymazat
    2. Vosky Dodie's se dají sehnat v několika kamenných obchodech po celé ČR a i v Bratislavě, myslím. :) zaslechla jsem, že se snaží zprovoznit nové webovky, kde jsou všechny zásobované krámky zvýrazněné a od konce ledna 2017 by měly být dostupné ve všech Globusech :)

      Vymazat
  8. O tomhle slyším poprvé a upřímně se mi to líbí. Zaujal mě vosk Caribean Summer, to by bylo něco pro mě.

    OdpovědětVymazat
  9. O těchto voscích jsem ještě neslyšela, díky za tip :)

    touhyalasky.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  10. Tuhle značku vůbec neznám, ale moc se mi líbí to balení a ty srdíčka jsou super roztomilé :)

    SweetElis

    OdpovědětVymazat