úterý 19. července 2016

Chillophoria - maska a čistič Soaphoria, aneb dvojitá porce čisté pleti

Krásné ráno Všem,

na dnešek jsem si pro vás přichystala recenzi na pleťový produkt 2v1 přírodní značky našich slovenských sousedů Soaphoria. Kosmetika této značky mi byla sympatická hodně dlouho, bohužel také byla těžko k sehnání. Jakmile se to změnilo, také zásluhou Notino.cz už mířila první objednávka ke mně. Od Soaphorii jsem toho za krátkou dobu stihla vyzkoušet už poměrně dost a neustále mě baví objevovat jejich další přírodní skvosty. Konkrétně dnes se zaměřím na pleťovou masku/ čistič s názvem Chillophoria.


Soahphoria Chillophoria - 120 ml za 337 Kč 

Maska Chillophoria dle mého funguje na způsob všem známé a velice oblíbené čistící masky Magnamity od Lushe. Tu jsem osobně nezkoušela, ale s nadšením jsem sáhla po této, která je na rozdíl od Lushe ze 100% přírodní složek, navíc 84% jich je v bio kvalitě. Ona podobnost je jednak dána svěží mentolovou vůní a určením k hloubkovému čištění obličeje a léčbě problematické pleti s akné. Kromě zmíněné máty peprvé a kadeřavé obsahuje maska také čajovník a kafr, které jsou výtečnými pomocníky při léčbě právě problematické pleti. Obsah bílého a zeleného jílu nejvyšší kvality zase hloubkově čistí ucpané póry a regeneruje pokožku. Chladící bylinky  pleť osvěží a budete se tak cítit jako znovuzrozená.


Samotná maska má obsah 120 ml a je umístěna v skleněné nádobce s takovými tím „patentkovým“ uzavíráním. Díky tomu dobře těsní a zajistí si čerstvost až po dobu 4 měsíců. Mě se toto balení hodně líbí, protože je jednak praktické, maska se dobře nanáší a máte jistotu, že jí spotřebujete až do dne. Navíc vám poté zůstane krásná a především znovu využitelná nádobka. Takže za balení dávám rozhodně palec nahoru. Barva masky je díky obsahu jílu a zelených bylinek bahnitě nazelenalá. Vůně je úžasná a zamilují si jí všichni příznivci osvěžující mátovo-mentolové vůně. Parfemace však není přehnaně intenzivní a cítit jde spíše jen v kelímku a při nanášení, avšak během působení na pleti jí osobně již moc nevnímám. Proto si myslím, že by nemusela vadit ani těm co mentolové vůně moc nemusí.


Jak jsem psala v úvodu, tak tento produkt je možné využívat dvěma způsoby a to buď 1- 2x týdně jako maska, nebo klidně denně jako čistící krém/pasta. V každém případě se Chillophoria používá na mokrý obličej či tělo. Ona vlhkost má své opodstatnění. Produkt má totiž dost hutnou a mazlavou konzistenci a sám by se aplikoval dost těžko. Ale když ho roztíráte na vlhký obličej, tak se ona mazlavost vytratí a hustota se zjemní a hmota jde krásně rozetřít dle potřeb.  Přiznám se, že jako čistič jsem používala produkt pouze párkrát a funguje na výbornou. Stačí nabrat pouze trošku a hmotou masírovat vlhký obličej. Díky obsahu drobných bylinek se vám obličej jednak hezky prohřeje a prokrví, ale taktéž funguje jako velice jemný peeling. Obličej je po opláchnutí, čistý, matný, póry jsou menší a celkově pleť působí svěžím dojmem. Za mě tedy paráda.


Jelikož se ale jedná o dražší produkt, tak jsem si ho nechtěla vyplýtvat při každodenním čištění pleti, proto jsem si více oblíbila jeho použití 1x týdně jako pleťovou masku. Hmotu je třeba nanášet prsty, díky lepivosti to štětcem jednoduše nejde roztírat. Avšak teplem prstů a mokrým obličejem se hmota hezky „rozmělní“ a nanáší se pak rovnoměrně a jednoduše. Působit se maska nechává 15 minut. Během aplikace je maska na obličeji maximálně příjemná, řekla bych, že nijak zvlášť nechladí, ale jednoduše dělá pleti dobře. Při smývání obličej ještě promasíruji kousky bylinek, které se na pleti uchytily, takže prokrveného a obroušeného obličeje se dočkáte i při tomto způsobu použití. 


Dále se pak dočkáte hloubkově vyčištěné pleti, zmenšených pórů i pomalu mizejících černých teček. Navíc mastnota se redukuje a při pravidelném používání rozhodně zaznamenáte menší tvorbu mazu a celkově hezčí a čistší pleť. Pleť jsem po masce nikdy neměla rudou ani podrážděnou. Rozhodně nebyla ani vysušená, ale maličko sušší ano, takže určitě doporučuji pleť poté namazat. Proto bych masku doporučila pleti mastné, smíšené a normální. Pro sušší to nebude pravé ořechové.



Takže všeho všudy je maska super a moc jsem si jí oblíbila. Líbí se mi její balení, vůně i účinky, které jdou na pleti fakt vidět. Ta je čistá, maximálně svěží, hladká a zdravě vypadající. Navíc při pravidelném používání se reguluje tvorba mazu, póry se tak nezanáší, jsou čistí a především menší. Pupínky se méně tvoří a rychleji se dají na ústup. Jeden bodík v hodnocení strhávám dolů za horší dostupnost a ne zrovna malou cenu. Jinak masku a čistič v jednom vřele doporučuji vyzkoušet.

Znáte kosmetiku Sopahoria? Co na tento multifuknčí čistící produkt říkáte?


Radu 

12 komentářů:

  1. Odpovědi
    1. To máš pravdu. Já ji nezkoušela, ale po vyzkoušení této už ani nechci!

      Vymazat
  2. Sopahoriu fakt zbožňuju. Mám od nich čistící pěnu a nemůžu si absolutně stěžovat :)

    www.veass.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jejich produkty zbožňuji. Čistící pěnu jsem ještě nezkoušela, tak to budu muset napravit :)

      Vymazat
  3. Od téhle značky nic nemám, ale líbí se mi čím dál víc :) Jednou neodolám a něco si koupím, nejspíš právě masku :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jen tě varuji, že až jednou vyzkoušíš nebudeš chtít přestat. Jejich produkty jsou tak úžasně návykové, že by člověk pořád zkoušel nové a nové :D Alespoň já to tak mám.

      Vymazat
  4. Nie tak dávno som si zaobstarala od Soaphorie Herbaphoriu. Sestričku Chillophorie. A teda s Lushom sa to neda porovnať. Pre mňa príjemnejšia vôňa, prírodné zloženie. A páči sa mi aj olejový základ. Pre mastnú pokožku je to vlastne omnoho lepšie ako zasychajúca, sťahujúca maska.
    Ja tú svoju nanášam štetcom, nechcrm do nej hrabať prstami. A je mi to takto aj pohodlnejšie. Nemám od toho "zablatené" ruky 😊

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím, že složením se nedá s Lushem srovnat. Už jen proto mi je Sopahoria sympatická. Taky masky radši nanáším štětcem, ale u této mi to fakt nešlo. Konzistence je hodně mazlavá a nešlo mi to rovnoměrně rozetřít na obličeji. Určitě vyzkouším i další varianty.

      Vymazat
  5. Ja ju mam tiež, som s ňou spokojná. Vždy keď vidím, že sa mi pleť horší, tak mi ju dá dokopy :)

    Lavandula Diary

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím, její čistící a regenerační účinky jsou fakt prvotřídní :) Vždy se na ní můžu spolehnout.

      Vymazat