sobota 23. července 2016

Letní (ne)jen kosmetické nezbytnosti

Ahoj holky,

už nám konečně začalo pořádné léto a tak jsem tady se článkem, který shrne všechny výrobky, které jsem si v tomto krásném slunečném počasí oblíbila. Aby to nebyla úplná nuda, nebudeme se zabývat žádnými opalovacími přípravky, ale ukážu Vám něco málo z péče, vůní i dekorativky. Co říkáte, jdeme na to?


Začnu lehce péčí - abych řekla pravdu, tak ani v létě neměním svojí kosmetickou rutinu, ale je pár věcí, bez kterých se teď neobejdu. Prvním z nich je samozřejmě super účinný antipespirant. Vyzkoušela jsem jich mraky, ale jediný, který ochrání před nežádoucím pocení a přitom nedráždí pokožku je Rexona Maximum Protection. Co se týče vlasů - na léto jsem je výrazně zesvětlila. Díky barvě na vlasy Garnier jsem dosáhla dokonalé studené blond, jakou ani kadeřnice nezvládla. Na rty teď používám balzámek Nivea, který jsem po dlouhé době našla a od té doby je to můj velký oblíbenec.


Z přípravků na tělo jsem si teď velmi oblíbila tělový peeling od Bielandy s vůni třešní. O tomto fajn a velmi levném kousku jste si už mohly přečíst recenzi.  Bi-Oil i sprchový olej od Saloosu používám už dlouho a nejsou to moje první načaté balení. Myslím si, že díky kombinaci těchto dvou výrobků, které jsem používala celé těhotenství, se mi vyhly strie.


Pak tu mám pro změnu dvě vůně, které jsem si velmi oblíbila. Parfém Acqua di Gioa od Armaniho používám už asi třetí léto, v zimě na něj nemám vůbec chuť - na tu je moc svěží a jemný, ale na léto se jedná o perfektní vůni. Stejně tak jsem propadla vůni od Yankee Candle Sunset Breeze, zatím ji mám jen v meltu z USA, ale jakmile bude ve svíci jdu do ní. Tahle vůně je sladká, hřejivá a zároveň velmi zajímavá. Jako den na pláži na nějakém tropickém ostrově.


Z dekorativky jsem vybrala oblíbenců jen pár, protože se v těchto vedrech moc nelíčím. Místo klasického makeupu jsem si teď zvykla na pudrový makeup - ten můj je konkrétně od značky Holika-holika. Upřímně řečeno z něj nejsem příliš odvázaná, ne že by výsledek nevypadal pěkně, ale jeho aplikace je příliš pracná. Co se týče barev, na ty si v létě extra potrpím - především na různé odstíny modré a tyrkysové. Ač ze značky Sleek už dávno nejsem odvařená, paletka Monaco je plná různých letních barev a každé léto ji ráda vytáhnu. Bez čeho se ještě v létě neobejdu jsou tyrkysové Color Tattoo a skvělé modré linky od Jordany. Když mám už tak výrazné oči, tvář konturuji jenom lehce a to  duem od Inglotu, ten je ultra matný a odstíny jsou přirozené, takže se s líčením očí nebije. A taky rtěnky používám v jemných tónech. Lip Seduction od Dermacolu mám ráda už několik let a odstín č. 2 je krásná tělovo-růžovo-korálová barvička.



Modrá u mne vládne i na nehtech. Velmi jsem si oblíbila krásný středně modrý lak od značky Kiko v odstínu č. 518. V posledních dnech mne už nebaví žádné nailarty, tak nosím nehty jen jednobarevné, ale pokud chci někdy zažehnat nudu, přelakuji nehty ještě stříbrnými třpytkami taktéž od Kika. Poslední letní favorit je pastelově žlutý lak od Essence č. 38 s poetickým názvem Love is in the air.


Jaké jsou Vaše letní barvy? Bez čeho se v létě neobejdete?

M.

8 komentářů:

  1. Pěkné :-) Levandulový sprchový olej, hmm, to musí být paráda. Rexona Max Protection je i pro mě nezbytnost, já mám teď Garnier Neo a taky není špatný. Z barev mám ráda všechny ale letní barva je pro mě modrá, tyrkysová, vždy ve mě evokují teplo, pláž, moře.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zrovna Garnier Neo je pro mne slabý, vážně musím používát tuhle Rexonu nebo její obdobu od Dove. Teď na ni zase bude akce, tak si ji pořídím do zásoby.

      Vymazat
  2. Krásný článek, díky za něj:-) Souhlasím s Rexonou MP, vůbec nevím, co bych si bez ní přes léto počala:-) Jinak, já přes léto líčení částečně vypouštím, hlavně make-upy, ale zato se snažím experimentovat s barvami, třeba barevné oční linky a i na nehtech teď preferuji hravé, třeba neonové barvy:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se taky teď moc nelíčím, není čas a zdá se mi to i zbytečné. Neonky mne taky baví, ale teď už jsem zase najela na moji vlnu růžových nehtů, které nosím skoro celý rok.

      Vymazat
  3. Moc pěkný článek :-) Ty tekuté linky Jordana jsou super, a ta barva je dokonalá.. Makeup Holika-holika mám v plánu zkusit .. tak uvidíme, pár produktů od značky už mám a jsou skvělé.. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty linky jsem našla v nějakém ze starých Ladyboxů a jsou vážně super, používám je ráda.

      Vymazat
  4. Nivea karamelový balzam som už minula ale bol užasny, Naozaj ti pomohol ten Bi-oil pri tehotenstve? nemáš ani jedinú striu?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že mi Bi-oil vážně hodně pomohl, nemám břicho vůbec popraskané a strie nemám vůbec, ani jedinou. Pokožku břicha a zad mám pořád hladké, bez problému. Za mne můžu Bi-oil doporučit.

      Vymazat