pátek 1. července 2016

Most přes řeku vůní s vosky a votivkami značky Bridgewater Candle

Hezký den holky,

další značku vonných výrobků, kterou jsme díky eshopu vosky-votivky.cz objevily, byla americká  Bridgewater Candle. Tato firma nabízí mimo svící a vosků také různé bytové parfémy (difuzéry), vonné pytlíčky a v neposlední řadě také keramiku a doplňky ke svícím.

Když balíček přišel a začala jsem výrobky od Bridgewater očuchávat, vůně mi přišly hodně specifické a především rozdílné od ostatních značek vonného sortimetnu, které jsem do teď vyzkoušela. Souhrně o všech našich testovacích výrobcích mohu říct, že za studena voněly jemně, ale přesto velmi zajímavě a luxusně. Všechny parfemace se mi zdají v základu pudrovo-parfémové a nemůžu v nich určit jednotlivé složky vůní.... Ovšem za tepla to umí rozbalit.


Jaké vůně jsme vyzkoušely?

Votivky:

Sweet Grace - nejprodávanější vůně BWC vůbec, jak jsem říkala - nedokážu popsat, jak tato a po čem tato svíce voní. Je to hřejivá, útulná vůně čistoty v kombinaci s dřevitými tóny. Intenzita po zapálení je moc příjemná a jednou votivkou provoníte střední místnost.

Afternoon Retreat - při přičichnutí k této votivce se mi vybaví svěží, umytý muž vycházející ze sprchy. Ovšem není to žádná obtěžující silná, štiplavá pánská vůně. Je opravdu svěží a velmi příjemná. Intenzita po zapálení byla o něco slabší než u Sweet Grace, ale i přesto byla cítit hezky.

Cabana Splash - je osvěžující a řekla bych taková chladivá vůně exotického ovoce, proto bude votivka ideální na letní období, kdy vás povzbudí, uvolní a osvěží. Díky této vůní se úplně vidím někde na tropickém ostrově, kde relaxuji a popíjím ovocné drinky. Takto na mě vůně působí.

Let´s Celebrate - je krásná jiskřivá a šťavnatá vůně sladkého dle mého tropického ovoce, které doplňují květinové tóny. Vůně se je pěkně intenzivní a moc hezky provoní střední prostory. Opravdu je ideální na slavnostní okamžiky, které podtrhne pozitivní vůní a navodí tu správnou atmosféru.

Zleva: Sweet Grace, Afternoon Retreat
Zleva: Cabana Splash, Let´s Celebrate

Vosky:

Daisy Days - nejkrásnější vůně z celého balíčku. Je to krásná, jemná a svěží květinovka. Naprosto nádherná autentická vůně jarní kytice. Pro mne je to jarní must have. Intenzita za tepla je slabší střední, ale provoní.

Spring Dress - řekla bych, že tato vůně je na podobné "bázi" jako Daisy Days. Také velmi povedená vůně, jemná, decentní, ale přesto provoní.

Tickled Pink - bohužel ani zde neumím určit jednotlivé tóny vůně. Tato vůně je sladší, hravá, letní. Po zapálení je cítit velmi pěkně, provoní i větší prostor.

Party Blooms - tohle je pro mne bohužel propadák. Těšila jsem se na vůni léta a letních párty na zahradě, ale bohužel z ní cítím jen kvetoucí řepkové pole. Vůně je pro mne nepříjemná. Intenzita po zapálení je vysoká, ze všech vyzkoušených vosků BWC je nejsilnějši.

Open Road - je překrásná vůně, taková elegantní a luxusní. Celkově je spíše jemnější, ale provoní moc hezky. Jednotlivé složky jsou opět obtížně rozeznatelné, ale je to vůně letního slunného dne, který je provoněný kvítím a dozrávajícím ovocem. Asi takhle bych vůní popsala.

Storybook Dreams - vás přenese do chvil odpočinku na zahradě, kde zrovna kvete levandule, suší se bylinky a vy můžete relaxovat a snít. Opravdu nádherná unikátní květinová kombinace, která vás okouzlí a podmaní si vaše čichové buňky. 

Zleva: Spring Dress, Tickled Pink, Daisy Days
Zleva:  Party Blooms, Open Road, Storybook

A jak probíhalo pálení? Musím říct, že jak vosky, tak i votivky jsou absolutně bezproblémové. Vosky se v lampě krásně a rychle rozpouští, nepřepalují se a vůni uvolňují postupně, takže jsou stejně intenzivní po celou dobu pálení. Co se týče votivek ani s nimi není žádný problém, pokud použiji kalíšek, který je těsně obepíná, tak se za chvíli udělá krásné jezírko. Jen je nutné nezapomenout ustřihnout knot na délku cca 5 mm, což je ideální délka pro krásný plamen důležitý pro tvorbu jezírka. Dále také musím pochválit to, že votivka vyhoří absolutně beze zbytku.


Zaujaly Vás výrobky BWC? Musím říct, že mne si velmi získaly svou nevtíravou, ale přesto velmi zajímavou vůní a také příjemnou intenzitou. Půjdete do nich? Já určitě!

M.

12 komentářů:

  1. Tuto značku vůbec neznám ale nebránila bych se něco vyzkoušet pouze kdybych si k nim mohla přičichnout v obchodě. Jak jsem už párkrát zmínila, jsem docela citlivá na různé parfemace a ne vše mi voní. Například i spousta Yankee vosků mi příšerně smrdí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Z toho si nic nedělej mi taky nevoní jen tak něco, ale zrovna BWC má takový specifický parfémový základ, co mi sedl a voní u většiny podobně.

      Vymazat
  2. Neznám ji, ale klidně bych ráda něco nového vyzkoušela :)
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Za vyzkoušení stojí, navíc eshop vosky-votivky.cz bude mít brzo letní výprodej, tak třeba tam nějaký kousek vybereš.

      Vymazat
  3. Značku vůbec neznám, ale produkty mě dost zaujaly, každopádně přes léto svíčky nepálím, takže na podzim se mrknu na jejich produkty.
    Beauty by K.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já teď v létě taky moc nepálím ani vosky, ani svíčky. Večer si zapnu akorát melt lampu a občas, když prší, tak nějakou svíčku, ale to málokdy.

      Vymazat
  4. Tuhle značku vůbec neznám a slyším (čtu) o ní poprvé. Používám klasické vonné vosky YC :)

    S pozdravem, Monnica ♥

    OdpovědětVymazat
  5. O značce už jsem zaslechla, ale zkušenost nemám zatím žádnou, zatím jsem nejvíc věrná značce YC a pomalu začínám objevovat značku Village Candle.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Village mne moc neberou, to BWC mi příjdou zajímavější a nejsou tak prvoplánové.

      Vymazat
  6. Tuto značku neznám, ale jejich výrobky mě moc zaujaly :)
    BLOND SITE

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Však je omrkni na eshopu ;) jak jsem psala, tak eshop plánuje výprodej, tak bude určitě dost na výběr za zajímavější ceny.

      Vymazat