neděle 31. července 2016

Rychlé a jednoduché krémové konturování s tužkami W7 - recenze

Hezký den,

ani mne neminul trend krémového konturování, ale protože jsem holka lenivá, nechce se mi hrát s milióny druhy make-upů a korektorů, hledala jsem nějakou jednodušší a rychlejší variantu pro tento druh líčení. Ideálním parťákem se mi zdála sada krémových tužek od britské značky W7 s názvem Face Shaping Contour Stix.


Tento set obsahuje tři tužky vhodné ke konturování obličeje a to světlou žluto-béžovou - rozjasňovací, středně tmavou hnědou "konturovací" a  tmavou hnědou "bronzovací". Oba odstíny hnědé jsou dost neutrální a budou sedět, jak teplému, tak studenému typu pleti. Kromě tužek sada obsahuje také strouhátko, aby bylo jednodušší mít tužky připravené na každé použití.Pokud by si někdo s použitím tužek nevěděl rady, na druhé straně obalu je jednoduchý návod vč. obrázků.


Osobně z celé sady používám tužky dvě a to tu béžovou "highlight" a tu světlejší hnědou "contour". Na zahřívání obličeje pomocí bronzeru mne mimo léto moc neužije, takže tato tužka leží ladem.


Co se týče konzistence, bála jsem se, že budou tužky příliš mastné jako bývá většina korektorů. Ale struktura tužky je odlišná, není úplně krémová, ale spíš taková našlehaná a malinko tužší. Pigmentace je velmi dobrá a pro požadovaný efekt stačí nanést jen jednu vrstvu barvy. Možná tmavé typy budou muset na intenzitě přidat.



Nanášení je absolutně bez chybné, s tužkama se pracuje skvěle a nanesená barva se do pleti dobře zapracovává. Já na zapracování používám beautyblender, kterým vytvoříte nejpřirozenější přechody. Taky se dají kontury zapracovat štětci, ale přece jen mi více vyhovuje houbička, se kterou se pracuje mimo jiné rychleji.

Jediným nedostatkem sady je dle méh špatně zvolený odstín rozjasňující tužky - buď měla být dostupná možnost výběru odstínu nebo měli do sady přidat ještě světlejší odstín. Tužka na highlight nebude pravděpodobně vhodná pro velmi světlé typy, neboť splyne s odstínem makeupu a nevytvoří tak požadované rozjasnění.



Výdrž není celodenní, spíš zvládne tak půl dne, tak se intenzita zmenšuje. Pro prodloužení výdrže doporučuji zapudrovat barevným pudrem a teprve přes něj nanést pudr fixační, transparentní.

Cena tužek je lidová - já je zakoupila na galaxiiprani.cz za něco málo kolem stovky.

M.

12 komentářů:

  1. Tužky vypadají moc dobře, já se teprve s konturováním seznamuji, tak je určitě prozkoumám. Děkuji za tip!
    Beauty by K.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že stojí za vyzkoušení. Pracuje se s nimi lehce a určitě to zvládne i začátečník. Navíc stojí pár korun :)

      Vymazat
  2. Nevypadají vůbec špatně, ale s krémovými produkty se mi nepracuje příliš dobře :)

    EVERYTHIN KATE

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To chápu. Já taky neměla krémové produkty moc v oblibě, ale chtěla jsem zjistit co všichni na tom krémovém konturování mají a musím říct, že to má něco do sebe. S tužkami se pracuje rychle a jednoduše, navíc výsledný efekt je velice přirozený.

      Vymazat
  3. Já konturovat neumím, ale tužky vypadají dobře :)
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono to není vůbec těžké jak se může zdát. Každopádně pro začátečníky v konturování je určitě lepší pudrový produkt. Tak můžeš nejdřív zkusit ten.

      Vymazat
  4. Já s konturováním začínám, ale používám spíše pudrové produkty, ale přiznám se, že jsem na tyhle tužky už koukala na eshopu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tomu rozumím. Také jsem začínala s pudrovými produkty. Pro ty úplně první začátky jsou určitě vhodnější. Každopádně kdybys později chtěla zkusit krémové konturování, tak tužky můžu doporučit. Pracuje se s nimi moc hezky a výsledný efekt je velmi přirozený a decentní. Nic přehnaného.

      Vymazat
  5. Zajímavé, já se teprv učím konturovat :)

    KOSMETIKA PŘÍRODNĚ

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to budou vhodnější pudrové produkty, ale věřím, že i s těmi krémovými nemusí být špatné začínat.

      Vymazat
  6. Zajímavé, ale myslím, že ten highligher by na mě byl moc tmavý.. :/
    MY COZY CORNER

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Až tak jo? To pak chce mít hodně lehkou ruku a nanášet opatrně. Ale při rozmazání ta barva není tak tmavá a výrazná jako v tužce.

      Vymazat