sobota 6. srpna 2016

Pudrový makeup Holika Holika Naked Face - recenze

Hezký den děvčata,

léto už je v plném proudu, tak je nejvyšší čas se s Vámi podělit o dojmy z používání pro mne jednoho vyloženě letního produktu a to pudrového makeupu Naked Face značky Holika Holika. Jak jste na tom Vy s používáním podobných výrobků? Používáte sypké makeupy nebo jste je ještě nezkoušely?


Já vždy v létě nerada zatěžuji pleť klasickými makeupy, proto radši používám jen lehčí bb krémy a letos jsem se rozhodla, že své pleti ještě ulehčím a pořídím si pudrový makeup. Protože jsem neměla s podobnými přípravky příliš zkušeností, nechtěla jsem si pořizovat něco drahého, tak jsem si vybrala výrobek značky Holika Holika, který na Notino.cz seženete za cenu kolem 300 Kč.



Hned ze startu se přiznám, že mám z makeupu dost rozporuplné pocity a proč si povíme za chvíli...

Makeup je uložen v krásné dózičce, která hned na pohled působí velmi luxusním dojmem. Ovšem není zase až tak praktická, dírkami na povrch nedostanete dostatečné množství produktu, proto jej na "tvrdo" vyklepu do víčka, což je sice na aplikaci fajn, ale nikdy víčko dostatečně nevyčistíte a pudr se Vám vysype do všech skulinek krabičky. 

Druhým velkým mínus je odstín makeupu, který je dostupný pouze v jedné variantě. Barva je spíše středně tmavá (ač se na fotce jeví dost světle) a velmi světlým typům asi nesedne. Pro mne je tato barva ideální na léto, kdy jsem opálená, ale v zimě bych jej používat nemohla.



A teď k tomu hlavnímu kamenu úrazu. Aplikace je dost náročná na čas. Ideální proces líčení s tímto pudrovým makeupem je velmi podobný, jako při práci s jakýmkoliv jiným makeupem, jen s pár odlišnostmi. Začínám klasicky bází pod makeup a po jejím vstřebání začínám štětcem (ideální flat top), možná někomu bude stačit pouze jedna vrstva, ale krytí při jedné vrstvě je minimální, proto je třeba vrstvit. Aby se makeup zafixoval přestříkám každou vrstvu květinovou vodou a po zaschnutí aplikuji další vrstvu makeupu. Abych dosáhla požadovaného krytí, je třeba alespoň 4 vrstvy. 

Co se ale musí nechat, ani po nanesení několika vrstev, nevypadá pleť maskovitě. Tvář je krásně sjednocená, zmatněná, ale zároveň není nepřirozeně matná. A Vaše pleť bude vypadat dokonale od přírody. Makeup vypadá na pleti skvěle i velmi horkých dnech a není problém jej během dne opravit. Nezalézá do pórů ani neprohlubuje vrásky, podle mne je hodně fajn, ale na suchou pleť to úplně vhodný přípravek nebude.

Makeup na pleti působí komfortně, je velmi příjemný, hebký a jemně namletý. Tady ovšem záleží na Vašich preferencích a požadovaném výsledku a ochotě věnovat líčení čas navíc. Já sama jsem z výsledku líčení nadšená, ale ne pokaždé si můžu s líčením tak vyhrát a proto často sáhnu po krémovém bb nebo se pro změnu nenalíčím vůbec.

Co říkáte na tento výrobek? Zaujal Vás?

Maru

14 komentářů:

  1. ja som voči týmto púdrovým makeupom ešte skeptická...nejak mám zafixované, že makeup má byť tekutý,alebo aspoň krémový :) a asi by sa mi nechcelo dávať 4 vrstvy, lebo by som sa bála či nebudem veľmi prepúdrovaná...ale tebe pekne zapasoval :)
    MakeUpByVeo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Efekt přepudrovaný vážně není, ale piplačka to s nanášením teda je. Taky zůstanu věrná tekutým MU, ale i tak jsem jej ráda vyzkoušela.

      Vymazat
  2. O pudrovém makeupu slyším poprvé a nějak mě ani nezaujal.

    Miska blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem právě sháněla na léto něco lehčího a tohle byla jasná volba.

      Vymazat
  3. Moc mě nezaujal a hlavně je s ním moc práce.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Piplačka to je, to máš pravdu. Právě proto jej nepoužívám příliš často.

      Vymazat
  4. Holika Holika je mi ako značka veľmi sympatická, no týmto produktom asi šliapli trochu vedľa. Púder je v krásnej dózičke, no mám relatívne suchú pleť a ako píšeš, asi by pre mňa nebol najvhodnejší.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud máš suchou pleť, tak to pro tebe vážně není nejlepší výrobek, asi by ti pleť rychle vysušil.

      Vymazat
  5. Holika Holika je poslední dobou moje velmi oblíbená značka, a ačkoliv jsem tento pudr chtěla vyzkoušet, tak ho asi nechám ležet, protože mě moc nezaujal

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem od Holiky nic jiného nezkoušela, ale určitě si časem pořídím něco dalšího této značky, ale asi sáhnu spíš po péči.

      Vymazat