sobota 26. listopadu 2016

Limitovaná kolekce matných rtěnek od theBalm

Krásný sobotní den,

pokud sledujete beauty scénu, tak jste určitě zaznamenaly, že jsou hodně v kurzu matné rty a především tekuté matné rtěnky. Musím se přiznat, že i já jsem tomuto trendu propadla. Proto jsem s nadšením přivítala novou limitku od mé oblíbené značky theBalm, kterou vám dnes představím.




Sadu najdete zabalenou v papírovém přebalu s průhledným středem. Díky tomu vidíte jaké odstíny set ukrývá. Navíc pod každou rtěnkou je na krabičce uveden její odstín. Samotné rtěnky jsou pak zasazeny ještě do kartonu ve kterém má každá své místo.



Rtěnky mají tvar menšího lesku na rty a stejně tak obsahují houbičkový aplikátor. Ten je akorát velký a hezky měkký. Takže se s ním barva jednoduše a pohodlně aplikuje. Barvy se však na aplikátor nanese zbytečně moc, proto je třeba jí docela otřít. 


Rtěnky jsou vysoce pigmentované a stačí nanést pouze jednu tenčí vrstvu, aby jste získaly sytý odstín. Barva se nanáší rovnoměrně, nijak neflekatí, takže není potřeba jí vrstvit či jinak korigovat. Naopak čím tenčí vrstvu nanesete, tím bude rtěnka komfortnější na rtech.


Rtěnky mají netradiční vůni vanilky a máty. Voní zkrátka jako sladký mentolový bonbón. Vůně ale není nijak silná a znát je pouze při aplikaci, poté už ne. Rtěnky jsou tekuté a musím říct, že docela rychle zasychají  a vytváří super matný efekt. Proto je třeba pracovat svižněji. Přesto se nemusíte bát, protože že by jste neměly dostatek času rtěnku poupravit. Ovšem když rtěnka zaschne, tak s ní jen tak něco nehne.


 Po zaschnutí rtěnky nijak nelepí, neobtiskávají a drží dlouhé hodiny. Ty jemnější odstíny s mnou vydržely cca  7 hodin, snídani, kafe, pití a neustále mluvení a byly stále reprezentativní. U těch tmavších  je to v případě jídla méně, přece jen jde dříve vidět nějaké to opotřebení, především ve středu rtů. Barva však jde lehce navrstvit a poopravit. Netvoří nevzhledné cucky ani nánosy, což rozhodně vítám. 

Přesto jsou rtěnky lehoučké tak je na rtech cítím. Nejsou nepříjemné ani nekomfortní, ale pokud nemáte rty ve 100 % stavu, tak můžete cítit pnutí a lehké stahování. Také docela vysušují, ale to jde zmírnit bázi pod rtěnku. I přesto po celodenním nošení jde cítit, že rty potřebují dodat hydrataci a výživu. Což je pochopitelné a pro mě zcela akceptovatelné vzhledem k dlouhé výdrži. Pokud chcete rtěnky odlíčit tak doporučuji dvoufázový odličovač s olejem. Tím to jde nejlépe. Takofá micelárka s nimi vůbec nehne.


Co se týče odstínu tak věřím, že jsou velice slušivé a dobře nositelné. Přestože se můžou jevit dost nenápadně a podobně, tak zdání  klame. Na mě jsou i ty světlejší odstíny docela výrazné, což mi nijak nevadí. Já si rtěnky oblíbila a pokud chcete kvalitní a dlouhodržící produkt ve více barvách, tak je tato sada pro vás jako stvořená. Zakoupit můžete na Notino.cz.

Máte v oblibě tekuté matné rtěnky? Co na tuto limitku říkáte? Zaujala vás? 

Radu


19 komentářů:

  1. Já tekuté rtěnky miluju! Poslední dobou nepoužívám skoro nic jiného :). A tahle limitka je opravdu moc povedená :).
    BeautyOfLife blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si je také moc oblíbila, proto mi tato limitka hned padla do oka. Má krásné odstíny a super vlastnosti. Stojí za to.

      Vymazat
  2. Tak tady jsou všechny odstíny velice pěkné! :) Hned bych si vybrala aspoň jeden.
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máš pravdu, všechny odstíny jsou moc pěkně nositelné. Oblíbila jsem si je.

      Vymazat
  3. Na limitku už jsem několikrát koukala a moc se mi líbí:-) Nemůžu se ale rozhodnout jestli chci tekuté rtěnky, nebo jejich novou limitku v podobě paletky :-)
    Gabrieless

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě jejich paletky moc nesedí, sice jsou vizuálně krásně, ale práce s nimi není pro mě. Proto jsem se jich už zbavila. Zato produkty na tváře a teď už i na rty, jsou dle mého top.

      Vymazat
  4. Tá vyzerá super, krásne odtiene :)

    OdpovědětVymazat
  5. vyzerajú fantasticky a okrem odtieňa doting, by som vynosila všetky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky moc oranžové rtěnky nemusím, ale věřím, že v létě bude hezký. Je to spíše taková pastelově oranžová, není nijak křiklavá.

      Vymazat
  6. To jsou nááádherné odstíny! Líbí se mi nejvíce odstín sincere.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten je také můj oblíbený. Decentní, ale přitom dost výrazný.

      Vymazat
  7. tak to sú nádherné odtiene! a takto pokope v jednej sade, hneď by som ju brala :)
    MakeUpByVeo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Limitka se fakt povedla. Zvolili skvělé odstíny a celkově jsou ty rtěnku super.

      Vymazat
  8. kraasne su hned by som brala tie nude tiene:))

    OdpovědětVymazat