středa 30. listopadu 2016

Ne zrovna povedené novinky od Rimmel London

Ahoj holky,

není to tak dávno, co Rimmel inovoval svůj sortiment dekorativní kosmetiky. O první část novinek jste nedávno soutěžily a s tou druhou várkou novinek vás dnes seznámím. Bohužel mě tyto novinky moc neoslovily, proto nebude tato recenze zrovna pochvalná. Ale doufám, že i tak bude pro vás přínosná.


Začnu s tím nejtragičtějším produktem, kterým pro mě bezesporu je Konturovací a rozjasňovací paletka vytvořená Kate Moss. Paletka má obyčejné plastové balení s průhledným víčkem. Obsahuje tři části a to se světlý rozjasňovač, tmavší bronzer a jemně růžovou tvářenkou.


 U jednotlivých odstínů se hned zastavím. Rozjasňovač je tak jemný a nenápadný, že bych ho klidně mohla používat jako pudr na celý obličej a stejně by nebyl vidět. Takže prosvětlující a rozjasňující efekt je roven nule. Bronzer je pro mě díky nevhodnému odstínu a šílenému množství zlatavých třpytek absolutně nepoužitelný. Možná tak místo tvářenky. Má dost teplý oranžový nádech, což by mi až tak nevadilo, ale to množství třpytek je šílené. Tvářenka je barevně hezká. Jemná decentní růžová. Avšak je docela málo pigmentovaná, takže se musí hodně vrstvit. Jinak je však z celého tria tím nejlepším produktem.


Co se týče konzistence, tak mi všechny produkty přijdou dost suché a prášivé. Také pigmentace značně pokulhává.  Výdrž nemůžu moc hodnotit, protože na mě nejdou produkty téměř vidět. Ale odhaduji to tak na půl den. Takže žádná sláva. Za sebe rozhodně nedoporučuji.


Dalším docela kontroverzním produktem je nová krémová tvářenka Royal Blush. Začnu opět balením, které je dost laciné a fórové. Po pravdě vypadá jako dětské malovátko a už to mě od používání docela odrazuje. Však se mi hned při druhém použití vycvaklo víčko, které naštěstí šlo vrátit zpátky. Po otevření na vás vykoukne docela řvavá korálová barva (odstín 003 Coral Queen), která obsahuje opět docela dost zlatavých třpytek.
Konzistence je docela tuhá a hutná. Zkoušela jsem jí nanést syntetickým štětcem a bez výsledku. Štětec nenabere téměř nic. Takže se musí aplikovat buď prsty nebo houbičkou. Já používala BB a šlo do dobře. Díky houbičce se barva dala dobře korigovat a také zapracovat do ztracena. Což je potřeba, protože pigmentace tvářenky je výborná, takže je třeba s ní zacházet opatrně a dobře jí rozmazat, ať vám nevznikne oranžový flek.


Přestože v krabičce vypadá tvářenka dost třpytivá, tak na pleť se naštěstí tolik třpytek nepřenese, což rozhodně vítám. Když se barva hezky rozblendtí, tak musím říct, že vypadá na tvářích docela hezky a šťavnatě. Avšak ta práce s tvářenkou se mi moc nezamlouvá a pro mě zbytečně náročná. Co se týče výdrže, tak to taky není žádná sláva. Dá tak půl dne a pak se pozvolna vytrácí. Za sebe vám na rovinu říkám, že toto doma nepotřebujete.

Poslední novinkou která nám k otestování dorazila jsou matné rtěnky The Only 1 Matte a to rovnou ve dvou odstínech. Nahnědlém 700 Trendsetter a narůžovělém200 Salute. Nové matné rtěnky od původní lesklé řady The Only 1 odlišuje barva obalu, která je červená. Obsahuje také barevný proužek v odstínu rtěnky. Balení je teda klasické na co jsme od Rimmel zvyklí.


Nepříjemně mě překvapila parfemace rtěnek. Od Rimmelu jsem zvyklá na výrazné vůně, ale ty mě zatím nikdy neobtěžovaly, avšak tyto rtěnky mi zkrátka voní jako nějaký čistící prostředek. Naštěstí to vnímám pouze při nanášení, poté již ne. Ale určitě to stojí za zmínku. Pigmentace rtěnek je dobrá a na to, že jsou „matné“ tak jsou i docela krémové. Tím myslím, že nejsou přehnaně tuhé a jdou hezky nanést. Matné jsou docela hezky, rty nestahují ani moc nevysušují. Přesto jsem si k ním nějak cestu nenašla. Nejsou špatné, ale mám doma oblíbenější kousky. Ještě zmíním výdrž, která je dost průměrná.



Kromě těchto matných rtěnek nám dorazil ještě původní lesklá kolegyně The Only 1 a to v moc hezké decentním tělové barvičce 210 Mauve-ment. Ta mi ze všech vyhovuje nejvíce. Lépe voní, na rtech je lehoučká a snad i díky nižší pigmentaci působí spíše jako balzámek na rty. Musím říct, že tato „černá“ řada The Only 1 je dle mého mnohem lepší.



Zaujaly vás některé novinky? Co na ně říkáte vy?

Radu

A na závěr je naší milou povinností vyhlásit výherkyni naší poslední soutěže s eshopem Notino.cz. Výhru, voucher na nákup v hodnotě 700 Kč, získává se svým komentářem č. 47 Silva Temná. Gratulujeme :-)



20 komentářů:

  1. Tak to se novinky moc nepovedly :(
    Ale ty rtěnky vypadají moc dobře, mají i pěkné barvy!

    http://of-goldbook.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rtěnky jsou fajn, barvičky super, ale celkově mi nějak nepřirostly k srdci. Každopádně z novinek jsou to nejlepší.

      Vymazat
  2. Gratulujem vyherkyni. :)
    Mne sa tie ruže celkom páčia. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty rtěnky nejsou vůbec špatné i když se mi více než ty matné líbí ta klasická lesklá řada. Je mi na rtech příjemnější :)

      Vymazat
  3. Rozjasňující a konturující paletka se mi designově a barevně líbila, ale podvědomě jsem nějak tušila, že to asi nebude ono, tak jsem ráda, že jsem se nespletla.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta paletka je fakt špatná, můžeš být ráda, žes po ní nesáhla.

      Vymazat
  4. joooj škoda tej paletky :( toto mi príde tak, že kozmetická značka chce urobiť niečo len pre to, lebo je to teraz moderné,tak spraví kontúrovaciu paletku, pritom ale účel nespĺňa :(
    oceňujem tvoje pravdivé recenzie ;) palec hore :)
    MakeUpByVeo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo s tím máš pravdu. Bohužel musím říct, že toto je asi zatím ta nejhorší konturovací paletka z drogérie na kterou jsem narazila. Hold ne každé novinky se podaří.

      Vymazat
  5. Tyhle produkty mě moc nezaujaly, ale je pravda že ty rtěnky se mi vazne líbí svými odstíny, ale jen škoda té výdrže.
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak rtěnky vyzkoušej, barvičky mají pěkné a výdrž je dle mého taková standardní. Každému může sedět jinak.

      Vymazat
  6. Mě odrazují už jen obaly, které vypadají opravdu dost levně. Asi pokus o vánoční červenou edici?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nejspíš máš pravdu. I když ty klasické matné Kate rtěnky taky mají červený obal, tak možná chtěly pokračovat v zavedeném konceptu. Kdo ví.

      Vymazat
  7. no toto sa fakt nepodarilo ja som si kupila licenku a aj letela do kosa skoda, ze tato recenzia nebola skor :(
    galantosfun giveaway

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mě mrzí, ale na druhou stranu jsem ráda, že máme na ní stejný názor.

      Vymazat
  8. Na novinky ctu ruzne recenze, skoda, ze Tobe nesedly. Me docela laka tvarenka, ale i rtenky.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak každý má jiné požadavky a proto sednou každému jinak. Rtěnky jsou fajn, ty ti klidně doporučím, ale tvářence bych se asi radši vyhnula.

      Vymazat
  9. ta parfumacia tych ružov by mi asi vadila inak vyzeraju dobre aj obaly sa mi páčia červené:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě většinou parfemace u výrobků nijak neobtěžuje, ani u Rimmelu mi nikdy nevadila, ale teď bohužel mi fakt nesedí. Je to hodně rušivé, tak nevím čím to je.

      Vymazat
  10. Tyto novinky mě moc nezaujaly. Gratuluji vítězce.
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat