úterý 20. prosince 2016

HERBATINT – nejpřírodnější alternativa permanentních barev na vlasy

Krásný den holky,

Pokud patříte mezi ty co si barví vlasy, jistě mi dáte za pravdu, že najít barvu, která hezky vypadá, odpovídá zobrazenému odstínu a je navíc k vlasům šetrná, je dost velký oříšek. Já se snažím volit barvy takové, co nejméně ničí a vysušují vlasy, proto většinou volím spíše přeliv než permanentí barvu. Avšak v prosinci přišla na trh novinka v barvení vlasů Herbatint, kterou jsem mohla vyzkoušet.


Jedná se o barvící gel, což je u nás na trhu momentálně nejpřirozenější alternativa permanentích barev na vlasy. Permanentí barvy na vlasy HERBATINT byly vyvinuty v Itálii a to už v roce 1970. Od té doby se prodávají ve 40 zemích po celém světě. Jako první začala vyvíjet barvy bez amoniaku a jelikož konkurenční značky obsahovaly spoustu nebezpečných chemických látek, rozhodli se ze svých barev odstranit právě amoniak, dále resorcinol, parabeny, konzervanty a alkohol. Díky tomu barvy HERBATINT získaly řadu ocenění, např. ECOFAMIlY v kategorii „přírodní a ekologický produkt“.



Dalšími plusy, kterými se může barva pyšnit je, že jsou jako jediné dermatologicky testované na citlivou pokožku, 100% kryjí šediny, dá se míchat více odstínů dohromady, dokáže zesvětlit až o 2 odstíny a jedno balení vydrží až na dvě aplikace. Barvy jsou vhodné pro vegany a nejsou testovány na zvířatech. Na rozdíl od heny se barvy snadno míchají, aplikují a nepáchnou.

Barva má hezké balení s vysokým podílem zelené barvy na krabičce, která mi už od pohledu evokuje přírodní složení. Po otevření najdete dvě lahvičky – jednu s barvícím gelem (60ml) a druhou s vyvíjecí emulzí (60ml). Obě lahvičky mají šroubovací uzávěr, proto můžete požít pouze polovinu a druhou si uchovat na další aplikaci. Což je určitě velké plus, pro ty co mají kratší vlasy. Jelikož já mám vlasy dlouhé, tak jsem smíchala vše. Dále v krabičce najdete menší papírovou krabičku, kde je schovaný návod s rukavicemi a také vzorek šampónu a kondicionéru stejné značky.


Na výběr je celkem 9 odstínů. Já si většinou dávám teplý čokoládový přeliv, který jsem si dávala naposledy v září. Od té doby se mi již značně vymyl. Vždy si dávám podobné čokoládové tóny, které mi bohužel vždy chytají do tmavě hnědé. Proto jsem byla zvědavá zda tomu bude i u této barvy.  Když jsem vybírala barvu, tak jsem sáhla po odstínu 5D světle zlatý kaštan. Zdál se mi pro mé vlasy jako nejvhodnější a také na obrázku vypadal hezky a přirozeně.

zdroj

Míchaní barvy probíhá klasicky jako u všech permanentních barev. Tedy smícháte barvící gel a činidlo v poměru 1:1 a to v plastové či skleněné nádobě. Nikdy se nesmí používat kovová.. Štětcem se poté barva nanáší na suché minimálně 24 hodin nemyté vlasy a nechá se působit 40 minut. Poté se vlasy opláchnou a umyjí přiloženým šampónem, vysuší ručníkem a nenese se pečující kondicionér. Ten se nechá účinkovat 5 minut a opláchne se.


Barvící gel se mi nanášel velice dobře a snadno se do vlasů vtíral. Nijak nestékal ani nijak nesmrděl. Během působení nenastala žádná nežádoucí reakce, kůže mě nijak nepálila ani neštípala. Po opláchnutí jsem vlasy umyla šampónem a opláchla. Těsně po umytí mi přišly vlasy na dotek více objemné, takové hrubší až malinko sušší. To však záhy spravila následná péče. Tu jsem opláchla po doporučených 5 minutách a hned byl znát rozdíl. Vlasy už nebyly hrubé, byly hezky jemné a hladké. Po uschnutí je výsledná barva krásně lesklá, sytá a intenzivní.

Co se týká odstínu, tak jsem bohužel lehce zklamaná. Barva stejně jako ty „chemické“ chytla do mnohem tmavšího odstínu. Světlému kaštanu se to ani nepřibližuje. Je to spíše hodně tmavý kaštan s teplejším nádechem. Mě to až tak nevadí, tmavé vlasy nosím, ale čekala jsem že bude barva méně „agresivní“ a tím pádem nebude chytat tak tmavě. Přesto se mi odstín líbí. Co se týká trvanlivosti barvy, tak jsem si hlavu myla zatím cca 4x a barva je stále hezky sytá a intenzivní. Takže se snad nebude vymývat tak rychle.


Když to vezmu kolem a kolem, tak jsem s procesem barvení a barvou jako takovu spokojená, přesto nemůžu říct, že bych si na vlasech všimla, že by vypadaly lépe a zdravěji než při použití klasické „drogérkové“ barvy. Ono je to asi i tím, že si vlasy moc často nebarvím a netrpím na poškozené vlasy. Určitě je to ale velké plus pro ty, kdo trpí citlivou pokožkou a nemůžou používat chemické barvy. Barvu můžete zakoupit na eshopu Stibio.cz, kterému tímto děkujeme za poskytnutí barvy k recenzi.

Zaujala vás přírodnější barva na vlasy? Daly by jste jí přednost před chemickou?


Radu

3 komentáře:

  1. Barva se mi hrozně líbí. Taky ji mám doma, ale čekám až budu mít volno a více času pro sebe, kdy ji taky vyzkouším. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Super, tak pak děj vědět, jak se osvědčila tobě. Mě zatím baví, že se téměř nevymývá :)

      Vymazat
  2. Tak to budu muset zkusit! Díky za tip a za recenzi. Právě přírodní barva na vlasy je něco, co už dlouho sháním. Dřív jsem používala ty chemické, ale bohužel jsem si na to asi vypěstovala alergii, takže teď už jen přírodní. Co jsem slyšela, tak špatné přírodní barvy nemají třeba ani tady - https://www.biooo.cz/bio-kosmetika/pece-o-vlasy/ Osobní zkušenost ale zatím nemám. :(

    OdpovědětVymazat