sobota 29. července 2017

Ukažte světu krásné nožky s pomocí výrobků Lirene

Ahoj holky,

léto, to je období, kdy každá z nás víc odhaluje nožky než jindy. Nejen, že jsme všechny ze skříní vytáhly šaty, sukně a kraťásky, ale také nastal čas sandálků, žabek a všech možných otevřených bot. Aby naše nohy byly co nejdokonalejší, značka Lirene toto léto zařadila do svého portfólia novou Samoopalovací pěnu pro obličej a tělo a nezapomněla i na chodidla s pomocníky pro jejich krásu - Regenerační maskou v ponožkách a Exfoliační maskou v ponožkách.


Protože s malým dítětem nemám příliš času na opalování, Lirene Samoopalovací pěnu pro obličej a tělo letos dost využívám. V loňském roce jsem používala samoopalovák z té dražší kategorie a řekla bych, že tento od Lirene je srovnatelný ne-li lepší.


Balení je praktické a fajn. Díky pratickému dávkovači dostanete ideální množství pěny k natření určitého místa, rozhodně Vám nevydá na jedno zmáčknutí pěny jako pro tři lidi :-) Pěna je velmi jemná, nesmrdí a dobře se roztírá a rychle se vstřebává. Na těle je příjemná, nelepí - dokonce bych řekla, že i docela hydratuje. Navíc slibuje rychlý efekt, přibližně po hodině od nanesení. Umělé opálení se objeví opravdu rychle, po zmíněné hodině se pokožka jemně zabarví, ale plné intenzity opálení pokožka dosáhne po několika hodinách, řekla bych, že tak po 4. 


Pokud máte světlou pokožku a nejste opálené vůbec nebo jemně, výsledkem aplikace samoopalující pěny je přirozený bronz jako od moře. Pokud jste tmavý typ a máte už solidní opálený základ musíte počítat s tím, že pěna Vám už přirozené opálení ze sluníčka jen zintenzivní a dodá pleti bronzový tón.

Před nanášením samoopalující pěny je vhodné dopřát pleti peeling a pořádnou dávku hydratace. Já ještě navíc nedoporučuji nanášet pěnu ihned po sprše a více mi vyhovuje nechat pořádně vstřebat vodu i tělové mléko a teprve pak začít s nanášením produktu. 


Co se týče výsledného efektu - pokud si dáte s aplikaci záležet a pořádně pěnu rozetřete, nemusíte se bát žádných nežádoucích fleků. A to ani na oblečení, protože pěna po zaschnutí nezanechává žádné stopy.

Opálení v plné intenzitě vydrží přibližně 3 dny, pak se postupně začíná vytrácet a po týdnu už po něm není ani památky. Vytrácení je taktéž přirozené a nevznikají při něm na těle mapy.

Regenerační maska v ponožkách mne taktéž velmi zaujala - balení se skládá ze dvou částí a to peelingu na nohy a samotných ponožek, které jsou napuštěny tekutinou.


Peeling mne bohužel moc neoslovil, na můj vkus je příliš jemný a krémový, takže mám dojem, že hrubé kůži na nohou příliš nepomůže a nic moc neobrousí. 


Samotná maska mi však vyhovovala - aplikace je jednoduchá, stačí jen natáhnout ponožky a nechat je 30 minut působit. Samotné působení masky byla lahoda, je fajn si občas dát nohy "nahoru" a dopřát jim něco navíc. Přece jen na nohách stojíme každý den, celý den a je třeba o ně pečovat. Maska obsahuje ureu, bambucké máslo, makadamiový olej a výtažky z papáji. Díky tomu budou Vaše nohy vláčné a hydratované. Chodidla byly vážně hezčí a jemnější než po běžném promazání krémem - maska mi tudíž velmi vyhovovala a ráda si ji někdy znovu pořídím.


Před pár dny jsem také vyzkoušela druhý typ masky a to variantu Exfoliační, která má za úkol odstranit hrubou a suchou kůži na patách. A jak tato maska funguje? Stejně jako u regenerační varianty si stačí na chodidla natáhnout přiložené "ponožky" a nechat masku 60 - 90 minut působit. Proces olupování staré kůže nastává cca po týdnu po aplikaci masky, kdy záleží na počátečním stavu chodidel, a trvá zhruba další týden. Během této doby není vhodné používat žádné škrabky ani pemzy na chodidla, ale naopak chodidla regenerovat a hydratovat prostřednictvím vhodně zvolených krémů.


Samotná aplikace masky mi narozdíl Regenerační masky v ponožkách, nebyla příliš příjemná a to především díky silné "alkoholové" vůni, která mi celý proces relaxace znepříjemnila. Také mi po celou dobu aplikace nohy nepříjemně brněly, sice jsem se neosypala ani jsem neměla žádné pupínky, ale nohy mne svědily, jako bych měla alergii na nějakou látku obsaženou v tekutině v ponožkách.


Před aplikací jsem měla chodidla docela v dobrém stavu, měkké paty bez popraskání a různých dalších neduhů. Po aplikaci masky, kterou jsem měla na nohou asi hodinu, se po cca 4 dnech začaly chodidla strašně loupat. Opravdu moc, tak že jsem nemohla vůbec nosit otevřené boty, žádné sandálky nebo žabky. Protože jsem se vážně styděla někde zout, nosila jsem pořád jen boty, do kterých šly vzít ponožky. Rozhodně nedoporučuji masku aplikovat v létě, kdy nosíte otevřenou obuv, ale nechala bych to na zimu, kdy Vám olupování kůže nebude tolik vadit. Samotné olupování trvalo ve velké míře tak 5, 6 dní, pak se zmírnilo, ale asi celkem 14 dní se mi kůže z chodidel loupala. Během procesu olupování jsem nohy několikrát denně masírovala krémem na chodidla.
 
Po ukončení loupání kůže byly nohy jemné, hladké. Maska splnila, co sliboval popis, ale příště si její aplikaci nechám na zimu.

Cena všech výrobků je okolo 160 Kč a můžete je zakoupit na eshopu Kupkosmetiku.cz.

Zaujaly Vás tyto výrobky? Používáte samoopalovací přípravky?

M.

8 komentářů:

  1. Samoopalováky jsem ještě nijak nezkoušela, ale tento vypadá fakt dobře :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já občas nějaký samoopalovák použiju ke zvýraznění přirozeného opálení. V zimě, kdy jsem bílá je nepoužívám, nezdá se mi ta barva pak přirozená.

      Vymazat
  2. Samoopalováky nepoužívám, mám obavy z výsledku. Spousta opalováků totiž dělá takový naoranžovělý odstín a to fakt nechci. Tak třeba tento od Lirene bude v pohodě.. Zaujala mě maska na nohy s tím slupováním, dobré tak použít před létem ale líbí se mi že alespoň jsou vidět výsledky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ty samoopalováky používám až když jsem trochu opálená, jinak se mi ty výsledné odstíny taky nelíbí, není to vůbec přirozené. Maska je fajn, nohy mám teď krásně hebké, ale na letní použití to není.

      Vymazat
  3. Odpovědi
    1. Je super, stojí za vyzkoušení, ale počkej až přejde období sandálků.

      Vymazat
  4. Ja mám tiež podobne ako kolegyne vyššie strach z opaľovákov, z výsledkov, fľakov a zašpinenia všetkého iného o čo sa obtriem :D ale určite v budúcnosti dám ešte nejakému šancu, možno aj tomuto :)
    www.recenzie-kozmetiky.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to s tím samoopalovákem Lirene nehrozí, naštěstí nebarví ani neflekatí.

      Vymazat