čtvrtek 12. června 2014

Čistící a zmatňující maska Bioderma Sébium s inovujícím gumujícím efektem

Ahoj holky,

na dnešek jsem si připravila recenzi na pleťovou masku od Biodermy, kterou jsem vyhrála u Simči  v nedávné giveaway. Z výhry jsem měla ohromou radost, neboť jsem se těšila na kvalitní čistící masku a zároveň jsem byla zvědavá v čem bude maska jiná, lepší než do té doby mnou vyzkoušené masky z drogérie.
Maska je z řady Sébium a je tedy určena pro mastnou a smíšenou pleť. Má pleť čistit, zbavit jí přebytečného mazu a stáhnout póry. Kromě toho má pleť zanechat matnou a svěží. Díky obsahu kaolínu a antibakteriálních látek má rovněž předcházet vzniku nedokonalostí.
Maska má moc hezké, elegantní bílé balení, které je pro Biodermu typické. Tuba je klasicky plastová, ale plast je kvalitní a bytelný. Překvapivě je barva tuby matná a vypadá to hodně dobře. Víčko je šroubovací a maska se „doluje“ ven zmáčknutím. Dokud je masky v balení dost, tak to jde snadno ale jakmile masky ubude, tak se vymačkává dost ztěžka a obtížně. Ke konci bude potřeba balení rozstřihnout.
Maska mám moc hezkou, svěží vůní, která je příjemná a tak akorát parfémovaná. Konzistenčně se jedná o bílý, řekněme lehce našlehaný polohutný krém. Ta její „vzdušná“ textura je patrná i při nanášení, neboť se nenanáší zrovna nejlépe. Roztírat jde dobře, ale jakmile chcete třeba trochu masky přidat či navrstvit, tak má tendence se „patlat“ a místo toho aby jste jí rozetřely, tak jí spíše stáhnete. Takže na hezkou a souměrnou vrstvu můžete zapomenout. Je tedy lepší nanášet masku po částech a na nanesenou plochu již nesahat.
Maska se nanáší klasicky na čistou a suchou pleť v silnější vrstvě. Má se nechat působit 5 minut a poté krouživými pohyby odstranit. Právě ve způsobu sundávání je tato maska jiná a specifická. Maska má totiž gumovací efekt a z pleti se má tzv. ogumovat či oddrobit. Tento efekt má napomáhat odstraňovat nečistoty, zjemňovat a zmatňovat pokožku. Poprvé jsem masku nanesla, počkala cca 5 minut a šla masku sundat. Myslím, že se mi podařilo vychytat optimální množství, neboť maska stihla za těch 5 minut proschnout tak, že se dala dobře oddrobit. Po druhé jsem po 5 minutách měla masku ještě mokrou, tudíž se gumovat nedala, neboť se místo drobení spíše patlala. Dala jsem jí tedy ještě pár minut. Jenže to už mi zase proschla moc a na gumování bylo moc suchá a z obličeje nešla dolů. Tak jsem vzala kosmetickou houbičku a klasicky jí smyla dolů. Takže musím říct, že odhadnutí správné tloušťky masky a času kdy jí sundat aby inovativní gumující efekt fungoval je docela alchymie. Ovšem musím konstatovat, že mi tento gumující způsob odstranění masky nebyl moc příjemný, proto jsem ho zavrhla a masku klasicky smývám houbičkou. A když porovnám výsledky masky po „ogumování“ a klasickém smytí, tak musím říct, že jsou totožné.
Po sundání masky je pleť hezky čistá, hladká, jasnější a velice příjemná na dotek. Musím souhlasit s tím, že pleť je hezky zmatněná a i póry jsou lehce stažené, tím pádem méně viditelné. Přestože maska obsahuje jíl, tak pleť není nijak vysušená ani přehnaně nepne. Ovšem nějakého ozravujícího efektu jsem si nevšimla. Pupínky se mi nijak rychleji nehojí a že by jím dokázala zabránit, či nějak předcházet bych rovněž neřekla. Přesto ve výsledku to je moc dobrá maska.

Značka: Bioderma
Objem: 40 ml
Cena: cca 330 Kč
Dostupnost: lékárny, e-shopy např. parfums.cz

Celkové hodnocení – 3/5

Na to jak jsem se na masku hodně těšila, tak musím říct, že mě nijak nenadchla. Musím uznat, že plní to co slibuje, tedy že pleť vyčistí, zjemní, zmatní a stáhne póry. Bohužel slibující hojící účinky a předcházení nedokonalostem se minimálně v mém případě nekoná. Navíc ta její aplikace není zrovna nejideálnější a gumující efekt mi není příjemný. Když navíc porovnám její malé množství, kdy na jednu aplikaci spotřebujete hodně produktu, tak je to hodně drahá záležitost. Myslím, že maska vystačí tak na 10-12 použití, což je prostě málo. Takže jsem ráda, že jsem masku vyzkoušela,ale svými účinky mě nijak neokouzlila a určitě si jí znovu pořizovat nebudu. Myslím, že stejných účinků dosáhnou mnohé jiné masky z drogérie, které jsou podstatně levnější a mají dvou-násobný i vyšší obsah. 

Znáte či používáte tuto masku? Co vy a gumující efekt, zalíbil se vám?

Radu


5 komentářů:

  1. Masku mám tiež a stále nemám na ňu poriadny názor, tiež nenávidím to, že ju nemôžem natrieť pekne súmerne:))...gumovanie ma však baví, musím uznať ako píšeš, že pelť skutočne nepresuší...no tie póry by som si ja vedela predstaviť aj čistejšie....ja radu Sébium zbožňujem, takže som očakávala asi niečo viac

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No já masku už stihla spotřebovat a taktéž jsem od ní čekala víc. Jako dobrá byla o tom není pochyb, ale většinu jejich účinků pozoruji i u drogérkovových a tedy podstatně levnějších masek. Navíc ta horší aplikace mě moc nebavila, gumující efekt je sice zajímavá inovace, bohužel ale není pro mě. Přesto jsem ráda, že jsem masku vyzkoušela.

      Vymazat
  2. já moc nemaskuju, ale o téhle jsem chvíli uvažovala (Sébium řadu mám ráda), ale teda to gumování se mi taky nelíbilo, jak jsem o něm četla, přijde mi to takové divné. a když nemá ani moc účinky... to si vystačím se zeleným jílem :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já třeba mám peeling velice ráda, proto jsem myslela, že toto "gumování" bude na podobné příjemné bázi, ovšem vůbec se mi to nelíbilo a přišlo mi to jak ty píšeš takové divné, zvlášť když maska více proschla a byla sušší, tak mi to ani moc dolů nešlo a bylo mi to až nepříjemné. Myslím si, že se zeleným jílem rozhodně neprohloupíš a udělá ti větší službu než tato Bioderma :)

      Vymazat
  3. Tak recenze mě až tak nepřesvědčila... myslím, že z této řady zůstanu věrná jen micelární vodě Sébium :-)

    OdpovědětVymazat