neděle 20. července 2014

Růžové vajíčko jménem EOS

Zdravím vás milé čtenářky, 

slavný EOS balzám jsem si přála vyzkoušet od dob, kdy jsem o něm prvně slyšela. Hrozně se mi líbilo jeho neotřelé, roztomilé vajíčkové balení, proto jsem byla neskutečně ráda, když Maru vyslyšela mé přání a nadělila mi balzámek k narozeninám. Od té doby ho poctivě zkouším a užívám si jeho perfektní vzhled, a skvělé vlastnosti o kterých vám dnes povím.

Pro ty co by balzám snad neznaly jen uvedu, že se jedná o 100% přírodní produkt, který je z 95 % z bio složek, netestovaný na zvířatech. Neobsahuje prarabeny, ftaláty, glutamáty ani vedlejší produkty živočišného původu. Díky přírodnímu složení, modernímu designu a 8 ovocným příchutím se stal EOS je světě hitem číslo jedna.

zdroj
Začnu klasicky balením, které si zmínku rozhodně zaslouží neboť je dokonalé, mě se líbí moc. Je z velice pevného pogumovaného plasu, který hravě přežije cestování v tašce i nějaký ten pád. Na obou dílech balení najdete vyražené logo eos a uprostřed pak zploštělý jakoby otisk palce, díky čemuž se vajíčko dá dobře uchopit a snadněji se tak dostanete odšroubováním dovnitř. Podle toho jakou zvolíte parfemaci si vybíráte také barvu vajíčka. Moje tmavě růžové obsahuje příchuť a vůni letního ovoce. Vůně není extra výrazná, je lehčí ovocná s trochu chemickým podtónem. Po pravdě mě vůně trochu zklamala. Asi jsem zhýčkaná úžasnými vůněmi balzámů Crazy Rumors a čekala jsem něco podobného. Bohužel vůně není tak intenzivní ani věrohodná jako u CR balzámů. Po nanesení není na rtech téměř cítit.

Díky tomu, že je balzám nabitý antioxidanty, vitamínem E, bambuckým máslem a jojobovým olejem, má rty udržovat hydratované, vláčné a hladké. Hydratační účinky mi přijdou velice dobré a mě naprosto dostačují. Je teda pravda, že na hodně suché rty netrpím ale občasné šupinky mě dokáží potrápit. Díky balzámu mám rty ve stále hezkém, vyživeném a hladkém stavu bez těch otravných suchých míst. Ze začátku bych balzám hodně tuhý a nechtěl se na rty moc chytat. Ale po pár použitích se již dostal na ideální úroveň, kdy se nanáší téměř sám, po rtech vyloženě klouže a dostatek se ho přenese na rty. Na rtech se mi pak drží dlouhé hodiny. Když si ho nanesu na noc, tak se sice rána na rtech nedočká, ale rty jsou pak dostatečně vyživené, vláčné a super hladké. Takže vlastnostmi mu nemám absolutně co vytknout a splňuje vše co od balzámu čekám.

Ještě zmíním, že vajíčko ukrývá opravdu štědrou porci balzámu a to o hmotnosti 7 g. Balzám používám pravidelně několikrát denně přes 4 měsíce a stále nejsem na dně. I když musím říct, že již mnoho nechybí. Teď když je povrch balzámu značně "ohoblovaný" tak se aplikuje podstatně hůře a docela se bojím toho, že mi za chvíli nepůjde nanášet vůbec, přestože produkt v balení stále bude. No uvidíme. 

Celkové hodnocení – 4/5

Značka : EOS
Velikost: 7g
Cena: cca 160 – 170 Kč
Dostupnost:především e-shopy např. kosmetika-usa.czzdravi-kosmetika.czplumfooleryshop.cz,  

Jsem ráda, že balzám ke mně našel cestu. Moc se mi líbí jeho jedinečný design, přírodní složení, hydratační vlastnosti a to, že ubývá velice pomalu. Navíc na rtech drží velice dobře, dostatečně o ně pečuje a tak mi je udržuje v super stavu. Jediné co mě trošku zklamalo je nic moc vůně a trochu vyšší cena. Dostupnost je již lepší, ale stále se dá sehnat pouze on-line. Takže balzám je moc fajn záležitost a myslím, že si ho klidně do budoucna pořídím opět.

Co vy a EOS balzámy? Máte? Láká vás vyzkoušet, nebo to naopak není nic pro vás? Určitě mi dejte vědět co si o něm myslíte vy.


Radu 

10 komentářů:

  1. EOS balzám mě láká už hodně dlouho, ale vždycky mi do jeho nákupu něco vleze (rozuměj jiný nákup) :D.
    Jinak super blog, jakto, že o něm vím až teď?

    http://pragueinstyle.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mě právě hodně lákal, takže jsem byla moc ráda, že jsem ho dostala, jinak by mi asi stále unikal :D A moc děkujeme za pochvalu blogu, jsme rády, že se líbí a našel si novou čtenářku :)

      Vymazat
  2. mně hydratačně nedostačoval, musela jsem natírat v jednom kuse. ale hezky voní a chutná, to jo... akorát jsem se teď už dostala do té fáze, kdy je skoro rovný a ještě ho tam určitě spousta je, prstem ho ale fakt šťourat nebudu :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hmm..tak mě přijde hydratační akorát, na rtech mi drží dlouhé hodiny, takže ani nemám potřebu ho opětovně přetírat. Ale je fakt, že já nijak suché rty nemám, takže to asi bude tím. Taky se už blížím ke dnu a prstem se mi taky moc nabírat nechce :D

      Vymazat
  3. No já bych ho moc ráda vyzkoušela, ale trochu mě odrazuje právě to balení, nechci do něj pak hrabat prstama, takže spíš dávám přednost tyčinkám (ač tohle vajíčko je ultraroztomilé :) Ale co se týče těch vyživovacích schopností, tak to musí bejt super :)
    Hedwica♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak já ho budu používat a mazat dokud to půjde a zbytek co už nepůjde nanášet asi vyhodím. Nebo na doma mi nevadí ho nanášet prstem. Tak uvidíme jak to půjde. Jinak balení je právě na něm to úžasné, je děsně roztomilé. Alespoň mě tak přijde. Myslím, že si časem pořídím další kousek i přes tu vyšší cenu :)

      Vymazat
  4. Mě se hlavně líbí design , rpstě zajímavé a praktické balení :) Ale ještě jsem nezkoušela

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Design balení je vážně moc povedený, je nejen praktický, ale zároveň nový, neokoukaný a rozhodně zaujme pozornost. Super marketingový tah :)

      Vymazat
  5. Moc pěkná recenze, ale kupodivu nejsem zastáncem tohoto balení. Navíc za mne jedině Carmex :-) To je můj svatý grál :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No vidíš Leni a já zase ještě nezkusila všemi vychvalovaný Carmex, budu to muset co nevidět napravit :)

      Vymazat