středa 13. srpna 2014

Prime and fine – matující pudr od Catrice – pohledem třech kosmetických fanatiček

Ahoj holky,

dneska Vám přináším tak trochu jinou recenzi na matující pudr Prime and fine od Catrice a to takovou, že Vám pudr přiblížím mýma očima a pletí, ale také mých dvou kamarádek, které pudr také delší dobu používají. Každá z nás má pleť jinou, tak co myslíte, sedne nám všem?


Prime and fine matující pudr podle popisu výrobce „fixuje makeup. Je sametově jemný a voděodolný pudr pro dlouhotrvající matný efekt na pokožce. Odolný proti vlhkosti. Vhodný pro všechny typy pleti. S vitamínem a+e.“ Obsah pudru je 9 g a cena 125 Kč.

Maru – 26 let, pleť normální s mastící se T-zónou

"Pudr jsem si koupila po tom, co jsem jej viděla v oblíbencích (myslím) na blogu In Your Face! Můj tehdejší pudr od Inglot mi docházel a značku Catrice mám ráda, takže bylo rozhodnuto a při další návštěvě drogérie jsem si pudr odnesla domů.

Moje požadavky od pudru byly takové, aby především zafixoval makeup a také, aby mi udržel T-zónu matnou. Obojí tedy pudr plní. Pudr je jemně namletý, nepráší a po nanesení na pleť ji dodá hezký sametový vzhled. Pleť nepůsobí přepudrovaným dojmem a vypadá tak nějak „líp“. Matující efekt je dlouhodobý, pokud se ráno přepudruju tímto Catrice zázrakem, pleť mi zůstane zmatněná celý den a už se přepudrovávat nemusím.

Taky mi vyhovuje, že je pudr spíše narůžovělý a ne úplně bílý, jako bývá většina fixačních pudrů. Efekt na pleti je přirozenější a nezanechává na pleti stopy. Pudr používám asi 3 měsíce a skoro neubyl."


Terka – 18 let, pleť spíše mastná

"O pudru PRIME AND FINE od CATRICE jsem se dozvěděla od Maru, která ho vyzkoušela a vřele jej doporučovala. S koupí jsem tedy neváhala. A udělala jsem dobře. 

Má pleť se rychle mastí, a proto jsem se s mým bývalým pudrem už po pár hodinách leskla. S P&F se mi to nestává. Navíc pro zmatnění ho stačí nanést jen velmi malá vrstva, tudíž si s krabičkou vystačím na dlouho dopředu.

P&F má ovšem předností mnohem víc. Vzhledem k tomu, že jsem opravdu velmi bledá, vždy jsem se dívala jen po těch nejsvětlejších pudrech. P&F ale světlý není. Je bezbarvý! Takže nejen, že nemusím kontrolovat změnu odstínu mezi obličejem a krkem (žádná není), taky si nebudu muset v létě, až se opálím kupovat něco tmavšího."



Po nanesení není na pleti vůbec vidět

Janča - 27 let, pleť smíšená s mastící se T-zónou


"Maru mne poprosila, abych jí napsala pár řádek o pudru Catrice. Jelikož jsem ho otestovala v běžných i slavnostnějších dnech, myslím, že ho dokážu objektivně zhodnotit.

Na začátek bych zmínila, že moje pleť je smíšená. Mám suché tváře, šupinky na nose a celkem hodně mastnou T-zónu. Pro makeup ne zcela ideální situace. Proto pudr používám prakticky neustále.

Balení pudru se mi líbí moc. Je bytelné a plast je kvalitní. Design je jednoduchý a dle mého převyšuje cenovou kategorii pudru. Jediné minus vidím v tom, že jsem zvyklá do každého pudru vložit houbičku (ano, vím, že štětec je lepší, ale do kabelky mi více vyhovuje kompakt) a tady už se nevejde.

A teď už to hlavní – vlastnosti pudru. Pudr je v odstínu translucent, což mi naprosto vyhovuje. Dříve jsem používala transparentní pudr od Max factor, ale už není moc k sehnání a cena je u Catrice příznivější. Líbí se mi, že opravdu jen zmatní a zafixuje a nemění mi barvu pracně naneseného makeupu :) Také proto, že jej nanáším několikrát denně oceňuji, že mi nedělá barevné mapy. Většinou ráno přepudruji celý obličej a pak kolem poledne T-zónu. S jinými pudry přepudrovávám i co hodinu. Záleží také samozřejmě na tom jaký makeup zvolím jako podklad.

Výdrž i funkce je pro mne tedy perfektní. Co mi trošičku vadí je, že používáním se na povrchu pudru tvoří jakoby krupička. Na funkci to nemá vliv. Je to jen drobný hnidopišský detail.

O tom, že jsem si tento pudr oblíbila svědčí i to, že jsem ho koupila kamarádce k narozeninám a další se na něj může těšit na podzim :) "
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Poznámka pod čarou: Na blozích se šíří historka, že tento skvělý pudr už Catrice ruší, ale to není pravda - zůstává v stálem sortimentu značky (je stále i v nabídce na internetu zde). Takže kdo jste si tento pudr zamilovaly, nezoufejte, v drogérii jej stále najdete. 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Doufám, že Vás tato trochu netradiční recenze zaujala a délka článku Vás neunudila a dočetly jste si článek dokonce. Třeba Vás díky nám taky zaujal tento skvělý pudr od Catrice a už jste si možná pro něj i běžely do drogérky ;-)

M.

22 komentářů:

  1. Já vůbec nepudruji:)
    Vypadá dobře, znáte i někoho komu třeba nevyhovuje?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pouzivam ho jen ja a zminene 2 kamaradky a vsechny tri jsme z nej nadsene.

      Vymazat
  2. Skvělý článek, to se mi moc líbí, jak Vás to zkoušelo více :)
    Já taky nepudruji, ale díky za tip na dárek třeba :)
    veru-life.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem rada, ze se tento typ clanku libi. Chtela jsem ukazat nazor vice lidi na jeden vyrobek.

      Vymazat
  3. Mne sa tento článok tiež páči a musím povedať, že túto značku mám celkom rada. Je dostupná, kvalitná a tiež za kúpiť rozumnú cenu. :)

    vladiesblog.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dekuju za pochvalu clanku, jsem rada, ze se libi! Musim s tebou souhlasit, ze je Catrice kvalitni a za dobrou cenu. Musim rict, ze je to asi moje nejoblibenejsi znacka kosmetiky z drogerie.

      Vymazat
  4. vyzera to dobra vec ked sa mi moj 5ročny minie sa pozriem ponom:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak muzes mit pudr 5 let? To obdivuju, ze jeste neletel do kose :-)

      Vymazat
  5. Taky jsem si ho oblíbila, pleť s ním vydrží matná déle než s jinými pudry.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mi vyhovuje po vsech smerech. Hlavne se mi libi, ze je po nem plet krasne sametova.

      Vymazat
  6. moc zajímavá recence! zítra ais běžím do drogérky hned jeden koupit :D protože s pudry a mou platí mám vážný problém.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zkus jej, snad ti bude vyhovovat. Ja jsem z nej nadsena.

      Vymazat
  7. Vypadá skvěle. :) zatím mám neviditelný pudr od Dermacolu (a taky jsem mooooc spokojená), ale možná až jej dopotřebuji, mrknu na tenhle. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten sypky pudr od Dermacolu je taky super, uz jsem ho parkrat mela, ale vic mi z praktickeho hlediska vyhovuje presovany pudr.

      Vymazat
  8. Ten by se mi tak hodil.. vypadá skvěle, ale v mém okolí nemůžu vůbec nikde sehnat nic od Catrice, v Rossmannech ty stojany nemají, musela bych si kvůli tomu zajet pěknou dálku, snad někdy, když budu mít cestu kolem :-/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fakt nikde Catrice nemate? My mame stesti, ze kdyz se delal v Opave novy Rossmann, tak na stojan Catrice nezapomneli.

      Vymazat
  9. ufff naštěstí mám 3 pudry v zásobě :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jeste mam neco v zasobe, ale asi je nacinat nebudu a hned jak mi dojde PF, tak si koupim dalsi.

      Vymazat
  10. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  11. Super nápad s 3 recenziami. O kúpe produktu porozmýšľam. Kika

    OdpovědětVymazat
  12. Tyjo, to musí být asi zázrak! Něco na mou mastnou pleť co by drželo bych potřebovala jako sůl:)

    OdpovědětVymazat