středa 20. května 2015

Mýdlo na problematickou pleť Missha Black Ghassoul Foam Clensing Bar

Hezkou středu Všem, 

jistě mi dáte za pravdu, že řádné čištění pleti je základ krásné, zdravé a pěstěné pleti.  Proto já již pár měsíců tu svou nezbednou a problematickou pleť myji mýdlem s marockým jílem Black Ghassoul a přírodním černým uhlím od Misshy.

Co se týče čištění pleti, tak na používání mýdel k tomu určených jsem přešla před více než rokem a musím říct, že mé pleti to viditelně svědčí. Mé první mýdlo bylo africké černé mýdlo od Nubian Heritage, které bylo přímo báječné. Vydrželo se mnou přes ¾ roku. Po něm jsem začala používat mýdlo od Misshy, které jsem chtěla vyzkoušet už dávno a které se ke mě dostalo v druhém Misshaboxu. A právě o něm bude dnes řeč. Hlavním úkolem tohoto mýdla s obsahem jílu a uhlí je účinně odstraňovat nečistoty a zbytky makeupu. Dále má mýdlo absorbovat přebytečnou mastnotu, odstraňovat ucpané póry, černé tečky, toxiny, osvěžovat pleť a bojovat proti akné.
zdroj
Mýdlo dostanete zabalené v průhledném plastovém obalu, který kromě zvlášť zabaleného mýdla obsahuje také „čistící“ síťku. Mýdlo má klasický tvar a je černé barvy. Má dost zvláštní vůni, která je z počátku opravdu hodně intenzivní. Mě osobně nijak nevadí ani nepřekáží, ale věřím, že pro mnoho jiných může být tato vůně/zápach docela problém. Ta vůně mi přijde taková jakoby obilná. S postupem času vůně pochopitelně slábne, takže už jí tak nevnímáte.

Mýdlo můžete používat několika způsoby. Jako klasické mýdlo na vyčištění pleti, jako čistící pěnu nebo jako bublinkový zábal. Po pravdě moc mezi těmito druhy nevidím rozdíl. Osobně mýdlo používám 2x denně. Vždy ráno na očistu pleti a pak večer po odlíčení makeupu na řádné vyčištění pleti. Přiloženou síťku nepoužívám. Více se mi osvědčila konjunc houbička ať již od Misshy nebo levnější varianta z ebay. Vždy tedy namočím houbičku, párkrát přejedu po mýdle a vzniklou pěnou vyčistím obličej. Mýdlo pění hezky. Párkrát jsem použila i přiloženou síťku a musím říct, že funguje dobře. Díky síťce vytvoříte opravdu bohatou a hustou pěnu, kterou si obličej umyjete raz dva. Pozor si určitě dávejte na oči, při jejich zasažení mýdlo dost štípe.
zdroj
Po opláchnutí je pleť dobře vyčištěná, póry jsou také čistší a malinko stažené. Pleť nijak nepříjemně nepne, není přesušená ani nijak podrážděná. Naopak je svěží, hladká a moc příjemná na dotek. Co se týče odstraňování černých teček, tak myslím, že je mýdlo docela účinně likviduje a zamazuje jejich tvoření. Alespoň já mám s používáním mýdla pocit, že mám nos, kde se mi nejvíce teček tvoří, čistší, teček je méně a jsou rovněž méně vidět. Občasným pupínkům úplně zabránit nedokáže, ale když mám období zhoršené pleti a vyššího počtu pupínků, tak je pomáhá rychleji odstranit a pleť zahojit. Proto bych docela i věřila tomu, že mýdlo dokáže odpalovat toxiny a tím udržovat lepší a zdravý stav pleti. Kdybych měla mýdlo porovnat s mým dřívějším Nubian Heritage, tak bych řekla že to od Misshy je srovnatelné s účinky v boji proti nedokonalostem, ale není tak dobré ve vyčištění pleti jako Nubian. S ním jsem měla jednoduše pocit naprosto dokonale vyčištěné pleti. S Misshou sice je pleť čistá, ale ne tak dokonale.

Celkové hodnocení – 4/5

Značka: Missha
Objem: 80 g
Cena: 232 Kč
Dostupnost: e-shop, kamenné Missha prodejny v Brně a Praze

Co říct závěrem? Snad je to, že mýdlo je vážně dobré ale nepředčilo mé oblíbené od Nubianu. Předchozí mýdlo krásněji vonělo, lépe čistilo a bylo o polovinu levnější. Mýdlo od Misshy pleť vyčistí dobře, pupínky hojí rychleji a snad jim dokáže i předcházet, ale jeho vůně je dost zvláštní a navíc není ani nejlevnější. Přesto je účinné a splňuje co slibuje. Proto ho můžu problematické pleti rozhodně doporučit.

Co vy a mýdla? Používáte na čištění pleti? Zkoušely jste toto od Misshy, nebo máte jiného favorita? 

Radu



18 komentářů:

  1. Přiznám se , že mýdlo na čištění pleti jsem ještě nezkoušela a je to pro mě tak trochu novinka ,ale dle tvé recenze se spíš mrknu na to od Nubianu :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě čištění mýdlem hodně vyhovuje. Nubian vřele doporučuji, jé fakt účinný a mají hodně druhů :)

      Vymazat
  2. Právě používám obličejové mýdlo Clinique. Je to moje první mýdlo na obličej a je dost dobré. Od Misshy jsem zatím vyzkoušela jen pár věcí, raději mám jejich dekorativku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na Clinique jsem taky četla dost pochvalných recenzí, ale já dávám přednost mýdlům které jsou více přírodní, což toto od misshy je :)

      Vymazat
  3. Mě teda mýdlo zaujalo hodně, asi na něj půjdu v Brně kouknout. Snažím se pořád přicházet na nové výrobky k čištění pleti a tohle zní hodně dobře. :)
    ...
    Ještě než jsem odeslala tento komentář, koukla jsem na tvou recenzi mýdla Nubian Heritage a už mám v košíku nějaké z kozího mléka a extraktem z růže. :)) Cena se mi zdá super a čistě přírodním výrobkům opravdu fandím, tak snad mě nezklame. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem moc ráda, že byla recenze snad přínosem. Nubian mám fakt hodně druhů mýdel, věřím, že všechny budou stejně skvělé jako černé africké. Doufám, že budeš spokojená :)

      Vymazat
  4. Mýdlo jsem měla zatím jen od Lush (Fresh farmacy) a bohužel mě hodně vysušovalo. Cca před rokem jsem se nechala ukecat na mýdlo od Nevo, které je půl na půl z bahna a soli, ale ještě jsem ho nevytáhla. Tohle vypadá ale dobře a na ten Nubian kouknu taky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fresh Farmacy jsou měla kdysi taky a je pravda, že pleť vysušuje. Ale myslím si, že mýdla, která jsou založená více na té přírodní notě tak moc nevysušují a mají dle mého lepší účinky. To Nevo zní dobře, určitě ho nesysli a směle do něj :D

      Vymazat
  5. Mýdlo na obličej jsem nikdy nezkoušela, ale tohle vypadá skvěle a stojí za vyzkoušení :-)

    http://wormake.blogspot.cz/2015/05/co-dela-hevi-hevikem.html

    OdpovědětVymazat
  6. Zkusím spíš to Nubian mýdlo :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě zkus. Nubian bylo přece jen o fous lepší, alespoň dle mého :)

      Vymazat
  7. Mýdlo na obličej jsem nikdy neměla. Tohle vypadá vcelku dobře, ale podle mě jeho používání musí být, alespoň pro mě, nepohodlné.
    My Make-up Store - GA

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Osobně nevidím na používání mýdla nic nepohodlného. Je to stejně rychlé a jednoduché jako by sis myla ruce. Napěníš, naneseš a smyješ. Ale všechno je o zvyku. Mě čištění mýdlem hodně vyhovuje :)

      Vymazat
  8. Ještě jsem žádné mýdlo na obličej nezkousela :)

    http://style-and-smile15.blogspot.cz/2015/04/giveaway-3.html

    OdpovědětVymazat
  9. Nevím, jestli bych na mýdla na obličej měla nervy, už z gelu a tonika rostu, protože je to moc pracné a časově náročné :D Navíc ta černá...

    Zrzavá katastrofa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak jsem psala už výše, tak já na tomto čištění nic pracnějšího nebo náročnějšího neshledávám. Pokud je člověk navyklý na mokré čištění, tak je to s mýdlem naprostá hračka. A černé barvy se nemusíš vůbec bát, nijak to nebarví...to je jen ten černý marocký jíl, co mýdlo obsahuje :)

      Vymazat