pondělí 30. prosince 2013

Hydratační medová pleťová maska Missha vs. SKIN79

Krásný den milé čtenářky,

dnešní článek bude věnován plátynkovým pleťovým maskám dvou korejských značek. Jelikož se mi doma shodou okolností sešly dvě medové masky, jedna od Misshy a druhá od Skin79, rozhodla jsem se, že vám nejen prozradím jejich účinky, ale ještě je vzájemně porovnám. Jste zvědavé jak dopadly? Tak určitě čtěte dál.



(zdroj)
Začnu Misshou a její hydratační pleťovou maskou s medem. Jedná se o masku z čisté 100% bavlny s dlouhým vláknem, která je obohacená o essence z přírodního medu. Mezi její hlavní účinky patří především výživa a hydratace pleti, mimo to jí má ještě prozářit. Maska se nanáší na vyčištěný obličej, kdy se nechává působit 15-20 minut. Po sundání masky se obličej jak je většinou zvykem neoplachuje, nýbrž se zbytek masky vmasíruje do pleti.



Teď něco k mým postřehům. Maska jemně medově voní, není extra mokrá, řekla bych že tak akorát, ale kdyby byla více tak se určitě nezlobím. Přišla mi zbytečně velká, tvarem mi na obličeji špatně seděla a tvořila zbytečné záhyby. Kdyby byla o fous menší, tak by to bylo mnohem lepší. Jinak byla látka pevná, příjemná. Bohužel mě ze začátku na obličeji lehoulince štípala, řekla bych, že tomu tak bylo prvních pět minut účinkování. Potom štiplavý pocit odezněl a já mohla nerušeně relaxovat. Masku jsem sundávala asi po 25 minutách. Přes to lehké štípání jsem pleť neměla nijak zarudlou či podrážděnou, ale byla hezky vyživená, na dotek krásně hladká, póry byly viditelně menší a celkově vypadala velmi dobře. Takže účinky se této masce určitě nedají upřít. Bohužel cena této jednorázové masky není úplně nejnižší a stojí 47 Kč na oficiálním Missha e-shopu. 

Druhá maska od SKIN79 nabízí medovou hydrataci a výživu. Maska je stejně jako předchozí kolegyně vyrobena ze 100% bavlny, obsahuje medový extrakt, kyselinu hyaluronovou, olivový a mandlový olej. Kromě toho, že má pleti dodat výživu, zabránit dehydrataci, má poskytnout úlevu po namáhanou pleť a ještě jsi zpevnit a posílat. Zní to báječně, co říkáte? Jinak aplikace je stejné jako u Misshy, liší se pouze doba působení, která je 10-15 minut.



 Maska velice příjemně medově voní, řekla bych, že vůně je téměř identická jako u první masky. Velikost masky je ovšem mnohem lepší, skvěle mi seděla, na pleť dobře přilnula a netvořila nežádoucí záhyby jako tomu bylo u Misshy. Další plus si maska získala za to, že byla více mokrá, což mi vyhovovalo více. Během doby působení se nedostavilo žádné pálení, štípaní či jiný nepříjemný pocit. Masku jsem nechávala působit déle než je předepsáno, sundávala jsem jí asi po 25 minutách s tím, že zbylou tekutinu jsem opět vmasírovala do pleti. Účiny masky mě naprosto ohromily. Pleť byla úžasně hydratovaná a vyživená a to až natolik, že jsem ani neměla potřebu na noc použít krém. Pleť byla až neuvěřitelně hladká, vypnutá, póry byly stažené a celkově pleť vypadala skvěle a odpočatě. Navíc tyto účinky byly viditelné i další den. Prostě paráda. Pro tuto masku hraje taky cena, neboť je nižší a sehnat se dá za 30 Kč na e-shopu Skin79.

 Když to vezmu kolem a kolem, tak obě masky byly moc dobré a příjemné, ale rozhodně u mě vítězí medová SKIN79. A to z důvodu opravdu splněných a viditelných účinků, lepšího rozměru masky, absence štípaní jako u Misshy a také lepší ceny.

Co vy a látkové masky? Už jste zkoušely? Pokud ano, jakou další by jste mi doporučily?


R. 

8 komentářů:

  1. já mám doma tu od Misshy, tak jsem zvědavá, jaký udělá dojem na mě. plátýnkové masky jsem nikdy nezkoušela, takže se na ni celkem těším:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Snad ti bude taky vyhovovat :) Missha byla fajn, ale Skin je lepší!

      Vymazat
  2. já mám doma pořád tu Misshu a nově i Skin79 (s aloe), ale nějak jsem se k tomu ještě neodhodlala :D a nevím, proč je dělají tak obrovské, vždyť asijatky musí mít ještě drobnější obličeje...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky nechápu proč je dělají tak velké, ale ta od Skin mi velikostně seděla perfektně :)

      Vymazat
  3. Jo, ta od Skin je velikostně menší a líp sedí. Já teda neměla obě masky medové, Skin jsem měla perlovou (?), takže účinky moc porovnávat nemůžu. Ale Missha medová mě neštípala. Nedělala sis třeba před aplikací peeling? Někdy to s peelingem přeženu a pak mě pálí leccos.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Peeling jsem si nedělala, ale ono to naštěstí nebylo nějak silné štípání, jen takový lehce pálivý pocit, který ale rychle zmizel. Hlavní bylo, že jsem obličej neměla rudý a nijak podrážděný. Jinak byla maska moc fajn, ale nějak nemám potřebu si jí koupit znovu. Za to do té od Skin bych šla hned :)

      Vymazat
  4. Tu masku od SKIN79 jsem měla v Ladyboxu a ještě jsem jí nepoužila. Plátýnkové masky jsem nikdy nezkoušela, už se těším až jí použiju ! :-) Jinak skvělý článek.

    http://teensbeauty01.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mi ty masky dlouho ležely v šuplíku, až jsem si řekla dost a dala se do zkoušení. Doufám, že ti bude taky vyhovovat, ta Skin mi přišla lepší. Jinak děkuji za pochvalu článku.

      Vymazat