neděle 15. prosince 2013

Nákupy - listopad 2013 - Maru

Krásnou neděli,

pro mě je dnešek opět pracovní, tak doufám, že vy si neděli užíváte lépe než já a že si v tomhle zimním a chladném počasí u kávy nebo čaje přečtete můj článek o tom, co jsem si během měsíce listopadu pořídila. Dobrá, přiznávám, že pár věcí jsem koupila na začátku prosince, ale protože kvůli nákupům dárků už za sebe neutrácím, rozhodla jsem se, že je přidám do tohoto článku.

Jak už o mě všichni nejspíš víte, nejsem moc na tu pečující kosmetiku, spíš si vyhraju s dekorativkou a proto jsou všechny moje kosmetické novinky z této kategorie.


No docela jsem se v listopadu rozšoupla a utrácela jsem dost, když jsem to sečetla, tak z toho byla vážně nehorázná částka. 


 

Jako první Vám ukážu moje novinky v produktech na rty a to jsou zleva rtěnka Bourjois z řady Shine edition v odstínu 24. Nedávno jsem toto rtěnku viděla u Mii z Kissbooku a vážně se mi zalíbila na tolik, že jsem se po ní musela v Sephoře podívat. Navíc jsem měla v té době věrnostní slevu 20 %, tak rtěnka letěla do košíčku. Chtěla jsem nějakou méně výraznou, tzv. moje rty, ale hezčí a tato bourjoiska to přesně splňuje. Pak jsem také neodolala novince v naších drogérkách a to rtěnkách Kate od Rimmelu a to v barvách 102 a 107. První jsem si pořídila světlejší růžovku, ale když jsem si zkoušela u Radu její 107 (recenze zde) a byla to první tmavá barva, která mi slušela, šla jsem si pro ní.  A poslední mazátko na pusu je fix na rty od Astoru v odstínu 150 Bols de Rose. Tuhle fixu jsem koupila teď na začátku prosince na blogovém výprodeji u blogerky In your face. Fixu zatím nemám moc odzkoušenou, ale líbí se mi její odstín, taková ta mauve barva a také vychytávka v podobě balzámu na rty na druhém konci fixu. Všichni přece víme, že fixy na rty dost vysušují, tak to Astor vymyslel s přiloženým balzámem dobře.


Svojí zásobu přípravků na líčení očí jsem doplnila o dva štětce a to crease brush od Ecotools a štětec na oční linky od Real Techniques. Oba štětce jsem taktéž jako fixu koupila za pár korun u In your face. Zatím jsem spokojena s oběma štětci, ale jako nejlepší pomocník se mi osvědčil právě ten na oční linky. Je jemný, ale zároveň pevný a vyrobíte s ním vážně precizní oční linku. Taktéž jsem, jako většina blogového světa, propadla kouzlu očních stínů od Catrice z řady Liquid metal a to v smaragdovo/petrolejovém odstínu 060 Petrol Pan a výrazném světle krémovém odstínu s číslem 010 Look Me In The Ice. Já značku Catrice vážně miluju, takže bylo jen otázkou času, kdy si tyhle stíny pořídím, navíc jsem kolem nich chodila už dlouho. Pořizovala jsem si je na začátku listopadu, takže je mám už pořádně odzkoušené a můžu je zhodnotit jako perfektní stíny. Mají skvělou konzistenci, barva (po použití báze) mi zůstává na oku celý den v nezměněném odstínu a barvy jsou krásně syté. Jsou prostě jedním slovem úžasné! Poslední věc na líčení očí mi přibyla při objednávání ceny pro Vás do naší vánoční soutěže, která dnes končí. Takže pokud jste se dosud nezúčastnily, tak máte poslední možnost. K objednávce jsem si přihodila jednu velmi chválenou jumbo tužku od Nyxu v odstínu Milk. Tuto tužku chci především používat jako podklad pod oční stíny, pro zvýraznění jejich barev.


Také mi v listopadu přibyli do sbírky kosmetiky i zástupci líčidel na tvář. Dlouho jsem sháněla nějaký dobrý makeup, především kvůli focení, protože už dlouhou dobu používám samá asijská bbčka a jak asi všechny víte, tak UV filtr v nich obsažený ovlivňuje světlo a člověk pak vypadá na fotkách nepřirozeně bílý. Můj výběr ideálního makeupu vyhrál zástupce značky Bourjois s makeupem 123 perfekt. Tento makeup mám v odstínu 52 Vanilla. Makeup slibuje vyrovnání tmavých kruhů, začervenání a modřinek na pleti. Tento makeup používám už skoro měsíc a musím říct, že mi skvěle sedí, jak barevně, tak i hezky kryje a nedělá na pleti masku. Asi zase na nějakou chvíli přesedlám od bbček k 123 perfektu :-) A protože nemám pleť úplně bez chybnou a stále jsem nenašla ten pravý korektor, koupila jsem si vychvalovaný Camouflage Cream od Catrice v odstínu 01. A musím říct, že toto je nejlepší korektor, který jsem kdy vyzkoušela, kam se hrabe Dermacol Cover?! Na dodání barvy do tváří mám nově minerální tvářenku od Reginy v odstínu 02. Tuto tvářenku jsem si objednala spíš náhodně, plánovala jsem, že jí přidám některé z kamarádek k vánočnímu dárku, ale nakonec se mi ta barva natolik zalíbila, že jsem si ji nechala pro sebe. Barva v krabičce vypadá jako baby pink růžová, ale je to spíš taková přirozená růžová, jako lehký zdravý růměnec ve tváři. Navíc tvářenka zůstává viditelná na pleti vážně celý den, což bych od takové obyčejné značky jako je Regina nečekala. Na rozjasnění tváří, místečka pod obočím, vnitřních koutků oka a srdíčka rtů jsem si pořídila rozjasňovač od značky Nars v odstínu Albatros. Toužila jsem po něm dlouho až jsem nakonec neodolala. Stojí sice kolem tisícovky, ale investice se vyplatí, to je snad jediný rozjasňovač, který je na tváři vidět celý den.


Poslední dvě zkrášlovátka jsou laky na nehty a to podzimní novinka od Rimmelu z řady laků Space Dust o odstínu 007 Shooting Star a novinka od Gabrielly Salvete z řady Star Enamel v odstínu 16 Brown Sugar. Oba jsou to laky s hrubým povrchem, Rimmel je spíše složen ze třpytek, zatím co Gábina má pískový finish. Oba krasavce jsem už měla nalakované 2x a zatím musím říct, že se mi zdá lepší ten od Gabrielly Salvete. Mám z kolece Stars už více kousků a i tento je stejně úžasný a kvalitní, jako ty ze starších řad. Ovšem Space Dust od Rimmelu nemá takovou výdrž a ani ten efekt není na nehtech tak pěkný, jako konkurenční Gábina.

Na závěr trocha matematiky s cenama výrobků
  • Bourjois z řady Shine edition - 290 Kč/Sephora
  • Rimmel Kate Moss - 130 Kč/Rossmann/DM
  • Astor fix na rty - už není dostupný
  • štetce - nevím, jsou vždy součástí sad
  • Catrice Liquid Metal oční stíny - 104 Kč/Rossmann
  • Nyx jumbo tužka na oči - do 100 Kč/online
  • Bourjois 123 perfekt makeup - 300 Kč/Marionaud
  • Catrice Camoflage Cream - 75 Kč/Rossmann
  • Minerální tvářenka Regina - 75 Kč/no name drogérie
  • Albatros rozjasňovač od Nars - 1040 Kč/Sephora
  • Rimmel Space Dust - 69 Kč/Rossmann/DM
  • Gabriella Salvete Stars Enamel - 89 Kč/Rossmann/Teta
 Doufám, že Vás můj dlouhý nákupní článek moc neotrávil a užijete si zbytek dne. Napište mi dolů, s jakými z těchto výrobků máte zkušenost a jakou :-)


M.

17 komentářů:

  1. tyhle nové rtěnky Kate od Rimmel vypadají tak krásně! :)

    OdpovědětVymazat
  2. A jsou taky hodne kvalitni! Ta svetla mi vydrzi na rtech tak 4-5 hodin a ta tmava tak 6 hodin. No to uz se za stovku vyplati.

    M.

    OdpovědětVymazat
  3. Parádní nákupy, já jsem si skoro tento měsíc nic nekoupila, utrácím za své nejbližší, aby měli radost pod stromečkem:)
    Ale stihla jsem objednat misshabox, ladybox ( sice jsem řekla, že už nikdy, ale tak ....), koupila nějaký laky na nehty, zlatý pudr od Revlonu, hehe, no takže skoro nic:)

    OdpovědětVymazat
  4. Jj to znam :) taky tento mesic jen dareckuju a za sebe se snazim neutracet. Ladyboxu jsem nastesti odolala, ale Missha box mam objednany taky.

    OdpovědětVymazat
  5. Aaa! tak to závidím snad všechno do puntíku... jediné, co z toho mám taky je rtěnka č. 107! :) Povedený nákup moc moc :)

    Jane´s colours

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem zatím se všemi z těch věcí nadmíru spokojená, takže klidně se inspiruj a něco z mého nákupu taky vyzkoušej ;)

      Vymazat
  6. Po tom Nars rozjasňovači taky koukám, ale zatím se mi nechce investovat až taková finanční darda.

    Nákupy máš krásné, určitě ti všechny věci dělají naprostou radost :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ja jsem Albatrose koupila se slevou 20% v Sephore a za nejakych 800 se to uz da ;)

      Vymazat
    2. tož to já bych se do té sephory musela dřív dostat a vědět o té 20% slevě :-D
      Asi se naštvu a poprosím strejdu, ten tomu sice prd rozumí, ale do ameriky jezdí několikrát do roka.

      Vymazat
    3. To bych taky brala - mit nekoho, kdo jezdiva do USA, to by byl asi porad zaukolovany at mi tam neco nakoupi.

      Ad slevy v Sephore - musis byt zaregistrovana v jejich klubu a pak ti docela casto chodi sms se slevovymi kody.

      Vymazat
    4. Strejda jezdi pracovne, je zastupce reditele burzy cennych papiru v Praze, alespon vo si pamatuju. A otazka zni, jestli by nevadilo, kdybych ho s tim otravovala.

      Ja sem v Sephore registrovana cca dva tydny, kdyz mi tam segra byla koupit laky k Vanocum. Ma O2 a na extra vyhodach tam byvaji pry casto i slevy, ja mam T-Mobile. Tak to jeste moc neznam, moc dekuju za rada.

      Segra i neco povidala o paletce k narozeninam, nevis o tom neco?

      Vymazat
    5. jj v těch výhodách od O2 jsem taky viděla Sephoru, ale vždycky tam byla sleva jen na nějaký omezený sortiment, ale s tou jejich klubovou kartou máš tu slevu vždy na celý nákup. Jinak já jsem registrovaná asi půl roku a narozeniny mám až v lednu, takže pak dám vědět, co od sephory dostanu k narozeninám :-) ale prý nějaké narozeninové dárky dávají.

      Vymazat
    6. no, zas ale těch kuponů mají víc, když jsme na to koukali (proto mi pak šla pro ty laky), tak měli 25% na dárkové kazety (kam naštěstí spadaly) a nebo 20% na veškerý sortiment. Na ty dárkové kazety kupon platí až do Vánoc, kdyby něco :-)

      Aha, já mám zatím kartu bílou. Tam píšou, že je sleva až po 4 nakupech a to 10%.

      :-D Tak doufám, že je máš, ty narozeniny dřív než já, já jsem 24.1. :-D

      Vymazat
    7. Já se už do Vánoc do Ostravy nedostanu a tam je nejbližší Sephora. Ty slevy na nákup v Sephoře se vážně vyplatí, protože ty drahé výrobky, jako Nars a Benefit stojívají kolem 1000 a se slevou jsou za 800, což je parádní cena. A narozky mám jen o 2 dny před tebou, tak snad stihnu poreferovat :-D

      Vymazat
    8. tak fratulace, vodnářko :-)
      A budu se těšit :-)

      Vymazat
  7. Ty,jo,děkuji za typ na rtěnky, už dlouho sháním ten tmavý odstín :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nemas zac. Ty rtenky Kate od Rimmelu jsou fakt super :) koukni na ne v drogerce.

      Vymazat