neděle 5. ledna 2014

Loreal Paris Super Liner Silkissime tužka na oči

Ahoj všem,

dnes to bude o tužce na oči, kterou většina miluje a pěje na ní chválu, ovšem já si z ní na zadek nesedla. Řeč je o černé tužce SuperLiner Silkissime od Loreal Paris. Myslím, že jsem na ní četla chválu jak u Petry z LovelyHair, tak i u Lucky z Svět módy XL podle LU. Já žádnou měkkou a dobře kreslící černou tužku neměla, proto když jsem jí v Rossmannu viděla v akci za 169 Kč, ( což se mi i tak na tužku zdá hodně) řekla jsem si, že když je tak dobrá vezmu si ji.



 Mám ji v černé barvě 01 Seductive Black, dostupná by měla být ještě v hnědém odstínu 02 Brown Temptation. Tužka má opravdu černočernou barvu. Je skvěle pigmentovaná, velice měkká, tudíž dobře kreslí. Nemusíte nijak tlačit. Dále má tužka naprosto brilantní výdrž, neboť po zaschnutí, což je otázka chviličky, jí jen tak neodlíčíte. Tužka se nijak neobtisková, a to ani u mě, jenž na to hodně trpím.  Jelikož je opravdu voděodolná, tak ani micelárkou nejde moc dolů. Já ji odličuji olejem od Saloosu. Takže doposaď jen samé superlativy, kéž by to tak zůstalo.

Co se mi na tužce ovšem nelíbí je její až přehnaná měkkost. Jako je fajn, že dobře kreslí, ale tím jak je měkká se hodně rychle ztupí a je potřeba jí často strouhat. Tužka teda ubývá rychlostí blesku, neboť snad už po jednom líčení očí, je hrot „tupý“ a pěknou linku s tím neuděláte. Ráda si dělám  „kouřovou linku“, tzn. udělám si tenkou linku podél linie řas a lehce jí rozmažu doztracena. Touto tužkou to nejde, neboť velice rychle zasychá a pak s ní už nic nehne. Místo rozmazání, se začne drolit a barva vám opadá pod oči. Nic hezkého. Takže na tento můj způsob líčení je tedy nevhodná. Myslela jsem, že jí budu moct používat, alespoň na vnitřní linku do waterline, kde by mohla jako dlouhotrvající a voděodolná, dobře držet. Bohužel i tady jsem se sekla. Tužka mi na vnitřní spodní lince vůbec nekreslí. Když se mi tam nějaká barva podaří nanést, tak se mi druhým tahem hned vytratí. A to jsem si jí kupovala, především na waterline. Zase nic. Přitom jsem myslím četla i ohlasy, že je na waterline skvělá. Tak nevím kde je u mě problém. Takže přestože je tužka sama o sobě hodně kvalitní, tak jí bohužel moc nepoužívám. 


Celkové hodnocení – 2/5

Značka: Loreal Paris
Velikost: 1g
Cena: cca 199 Kč
Dostupnost: drogérie

Tužka jako taková je super. Je úžasně pigmentovaná, voděodolná, báječně drží atd. bohužel pro moje potřeby je absolutně nevhodná. Rychle se ztupí a pak jde udělat hezká linka velice těžce. Nejde rozmazávat, nekreslí na waterlinere a je na drogérkové poměry docela drahá. Proto má za mě jen 2 body. Takže přestože je to dost vychvalovaná tužka, tak pro mě to není žádná sláva a docela lituji, že jsem za ní ty peníze dala.

Máte s ní zkušenost? Vyhovuje vám?


R. 

5 komentářů:

  1. Ešteže si ma odradila od kúpy :) Kika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já na ní všude četla jen ochající reakce, tak jsem myslela, že bude báječná, ale bohužel mým potřebám vůbec nevyhovuje.

      Vymazat
  2. Měla jsem s ní stejný problém, kupovala jsem hlavně kvůli ohlasům na skvělou výdrž i na waterline - a nenakreslila jsem s ní pořádně ani čárku, žmolečky v řasách, nakreslený maximálně půl centimetr a ten jsem si pak akorát setřela, když jsem chtěla waterline spojit. Pomohlo mi jenom tohle - zkusila jsem na ni trochu víc zatlačit, začne barvit, ale ta první vrstva je dost nevzhledná a hrubá a dělá žmolečky ve spodních řasách, tak tu "první vrstvu" je pak potřeba tou tužkou přejet ještě tak jednou, dvakrát - jakoby se tím uhladí, a kapesníčkem pak odstranit ty žmolečky z dolních řas (přiložit zespod ke kořínkům, zavřít oči a směrem nahoru a ven je "vytáhnout"). Pro mě jediný způsob, ani tak to není precizní (možná by pomohlo ji předtím dát do mrazáku, nevím), ale třeba ti to pomůže :-) Pak je pravda že drží fantasticky, ale upřímně - takhle si aplikaci tužky za 200,- tedy vážně nepředstavuju, abych měla nejprv chuť ji vyhodit a jenom cena mě donutila hledat způsob jak se s ní alespoň nějak nalíčit. :-/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No já tužku už nepoužívám, nemám na ní nervy. Našla jsem mnohem lepší od Moje, která stojí čtvrtinu této, krásně kreslí a drží celý den. Ale i tak díky za radu, třeba dám tužce někdy ještě šanci.

      Vymazat
    2. Nedivím se, když jsem psala minule tak jsem ji akorát měla na očích a říkala si proč jsem ji vůbec nepoužívala, když docela slušně drží - no a půl hodinky po tom jsem si hned vzpomněla, odličování je totiž jenom pro silný povahy, kousky tužky v očích, příšerně nepříjemný.. Takže máš pravdu, zklamání na plný čáře, šanci jí dám leda na horní linky ale to už předem vidím jako propadák, protože je na to moc měkká, leda ji nabrat na štětec a pracovat štětcem.. Taky na to nemám nervy, koupila jsem si Kohl kajal od Dermacolu (99,-) a jsem spokojená - pěkně kreslí, dlouho drží a v pěkný intenzitě, a odličování je teď hotový (mluvím o waterline, horní jsem zatím nezkoušela, ale snad by to mělo jít, má i na druhé straně houbičku tak se s tím počítalo). Když někde uvidím tu tužku od Moje tak zkusím, děkuju za tip :-)

      Vymazat