úterý 4. února 2014

Eveline tělový balzám SPA! Orchidej & kokos

Ahojky,

dnes jsem si připravila recenzi na hydratační tělový balzám, který mi dělal společnost řádnou dobu a jelikož mi už došel, je na čase zhodnotit jeho účinky. Je značky Eveline, konkrétně z jejich SPA řady, ve které najdete 4 druhy tělových balzámů. Ten můj je pro normální pleť, byl vyvinut ve spolupráci s dermatologem a obsahuje extrakt z orchideje a kokosový olej. Díky těmto dvěma složkám má balzám netradiční parfemaci, která je mi ovšem příjemná a voní mi. Vůni bych popsala jako čistě květinovou, neboť z ní cítím pouze tu orchidej. Žádnou známku kokosu jsem nezaznamenala.



 Balzám je v praktickém balení s pumpičkou, která pracuje velmi dobře. Proti nežádoucímu zmáčknutí je vybavena otáčecím uzavíráním close – open sytémem, proto si balzám můžete bez obav zabalit na cesty. Ovšem nevím zda by se mi právě toho velké 500 ml balení chtělo někam tahat. Je teda z plastu, takže nijak těžké není, ale stejně. Balení se mi líbí, kombinace čistě bílé s růžovou a fialovou je líbivá. Navíc vyobrazené květy orchidejí a kokosového ořechu vás alespoň ve fantazii přenesou na tropický ostrov.

Balzám má lehkou texturu čímž se skvěle roztírá, rychle se vstřebává a poskytuje pleti dlouhodobou hydrataci. Uvádí se až 24 hodin a myslím, že to celkem sedí. Pokožku mám díky tomuto balzámu krásně hydratovanou, zregenerovanou, pružnou a jemnou  opravdu po celý den. Pokožku taky hezky provoní, ale ne na moc dlouho. Vůně se na kůži udrží cca hodinku. Přestože má krém lehkou texturu, tak je střední hutnosti, nijak nestéká, ale není zase přehnaně hutná. Mě zkrátka přijde ideální.



Řekla bych, že takto dobré hydratační a zklidňující účinky může především složení, neboť na prvním místech najdeme kromě vody sojový olej, ureu, kokosový olej, glycerin a další. Kromě těchto složek obsahuje polysacharidy, které podporují buněčnou obnovu, redukují známky stárnutí, poskytují vitalitu a pevnost pokožky. Najdeme v něm také hluboce regenerační bambucké máslo, vitamíny A + E + F.

Celkové hodnocení – 5/5

Značka: Eveline
Objem: 500 ml
Cena: 110 – 150 Kč
Dostupnost: např. eveline.czlekarna.cz

Tělový balzám je skvělý. Úžasně se dávkuje, krásně voní, perfektně se roztírá i vstřebává. Nezanechává žádný mastný film, ale krásně hydratovanou pokožku po dobu 24 hodin. Velmi výhodná je taky cena tohoto půl litrového balení, která se pohybuje kolem cca 140 Kč. Horší je dostupnost tohoto výrobku, neboť se dá zakoupit jen on-line. Vím, že nějaké Eveline výrobky se dají sehnat v drogérii Teta, ale jestli mají některé SPA tělové balzámy netuším, přesto dávám tomuto tělovému balzámu plný počet bodů a s čistím svědomím vám ho můžu doporučit.

Znáte tento či jiný Eveline tělový balzám? Co máte od Eveline odzkoušeno a můžete mi doporučit?


R. 

13 komentářů:

  1. vypadá úžasně! :) značku Eveline znám, ale nic jsem dosud nezkoušela ...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já zkoušela již pár výrobků a zatím byly všechny moc příjemné. A tento tělový krém je báječný.

      R.

      Vymazat
  2. Ja nemam odkusane sice nic ale tento krem vyzera skvostne! uz len ta vona!

    Posledny tyzden GIVEAWAY o ZNACKOVE PLAVKY! tu: http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2014/01/pripravte-sa-na-leto-sutazte-s-biancou.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak pokud na něj někde narazíš, tak doporučuji vyzkoušet. Za tu cenu je to hodně fajn výrobek, navíc ta vůně je velmi příjemná.

      R.

      Vymazat
  3. Ten vypadá skvěle, asi půjdu opět ukecávat naší lékárnici, aby mi něco sehnala speciálně pro mne :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je skvělý, pokud máš tu možnost lékárnici ukecat, tak jen do toho :D

      Vymazat
  4. tělový balzám jsem dostala k narozeninám vloni, balení mi přišlo naprosto obrovské a jelikož mám krémů na tělo moc, nemyslela jsem si, že spotřebuju, při otevření se mi moc zalíbilo, krásně vonělo a konzistence naprosto skvělá, do rukou při zkoušení se mi za chvíli vstřebal, prostě bezva, ale když se vůně rozležela, přešla z kytičkové do dosti kokosové (dle mého čuchu) a to já nesnáším, vůni kokosu nemám ráda :-( Tak jsem podarovala dál, po tomto článku se asi dojdu podívat k nám do drogerie, zda nemají jinou vůni ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám právě vůni kokosu ráda, ale ani po rozležení jsem jí necítila. Vůně mi přišla spíš květinová, tak nevím čím to. Dívala jsem se na netu a jsou ještě myslím další 2 vůně, tak třeba zkus jinou parfemaci. Jinak jak píšeš, tak musím s účinky jedině souhlasit. Rychle se vsakuje, nelepí, dobře hydratuje a pokud ti sedne i vůně, tak paráda.

      Vymazat
    2. Ano, přesně tak, nemám co dodat, kdybych náhodou sehnala a odzkoušela, tak napíšu ;-)

      Vymazat
  5. Líbí se mi na ně hlavně to dávkování, nemám ráda když se do krému musí sahat a nebo to klasické dávkákování, pumpička je o mnoho lepší:) A vůně musí být skvělá :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mám ráda dávkování pumpičkou, je to praktičtější a hygieničtější. Vůně je moc příjemná, voní po orchidei, kokos moc necítím.

      Vymazat
  6. Eveline vůbec neznám, ale velmi se mi líbí, že se dá takto dávkovat. Pokaždé když vidím recenzi na tělové mléko, připomene mi, že se musím více mazat a starat se nejen o obličej :D

    http://sugar--spice--nice.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  7. To bude možná tím, že kosmetika Eveline je dostupná jen v omezeném sortimentu v drogérii Teda a na netu. Taky jsem měla kdysi problém se pravidelně mazat, ale naučila jsem se to a teď si to vyloženě užívám. Hlavně když mám hezky voňavého společníka ;-)

    OdpovědětVymazat