pátek 28. února 2014

Nalakováno – Missha The Style Lucid Nail Polish – Dazzling No.7

Hezký den,

třpytivé laky na nehty mám hodně ráda, zejména teď v zimním období. Proto jsem byla vyloženě nadšená, když ke mně v lednovém Misshaboxu doputoval krásně fuchsiově třpytkatý topcoat č.7. Nebyla bych to já, abych se hned nedala do zkoušení a proto vám dnes přináším, jak tento krasavec vypadá na nehtech.


Na úvod musím říct, že se mi velmi líbí netradiční lahvička laku, která má takový zkosený srdíčkový tvar. Je to neobvyklý a moc milý detail. Lahvička má docela dlouhý vršek, který se dobře drží a lakování jde tak snáze. Dále mě překvapil poměrně velký a plochý štěteček, který je střižen lehce do obloučku. Přestože mám ráda menší štětečky, tak se mi s tímto pracuje dobře. Stačí dva tahy a máte „vymalováno“.  Co mě hodně zarazilo je vůně laku, neboť on vážně voní, takovou to klasickou vůní Missha kosmetiky. Samozřejmě to klasický lakový „odér“ nepřebije, ale hned je to lakování o fous příjemnější.


Samotná tekutina laku je průhledná a obsahuje opravdu štědrou porci fuchsiových glittrů větších i menších rozměrů. Kromě těchto třpytek tam najdete třpytky stříbrné a překvapivě taky bílé. Bílé třpytečky jsou maličké a mají kulatý tvar. Větší bílé čtverečky dávají celému laku punc neobvyklosti.



Co se týká samotného lakování, tak to probíhá naprosto bezproblémově. Lak má ideální konzistenci, nijak nestéká, třpytky se na nehet dobře chytají, nemají tendenci nijak odstávat a dělat neplechu. Poprvé jsem lak nanášela na středně fialový lak 133 Oh my glitter od Essence a výsledný efekt se mi hodně líbil. Podruhé jsem ho vyzkoušela dát na tmavší základ, kdy jsem použila rovněž Essence lak ale z limitky Vampire Love v odstínu 03 True Love. A na tomto tmavém základu se mi efekt třpytivý topcoat zalíbil ještě více. Výdrž v případě obou laků byla podobná a pohybovala se v řádech čtyř až pěti dnů, což hodnotím velmi pozitivně. Odlakovávala jsem alobalovou metodou.






Celkové hodnocení – 4/5

Značka: Missha
Objem: 8 ml
Cena: 106 Kč
Dostupnost: missha.cz

Lak je báječný a naprosto mě nadchl. Nejen že má zajímavou a neotřelou kombinaci barev(třpytek), ale skvěle se lakuje, dobře drží a co víc on voní. Bodík mu strhávám za vyšší cenu a horší dostupnost, neboť je k sehnání pouze na e-shopu a v kamenné prodejně v Brně a Praze.

Co na něj říkáte? Zaujal vás? Líbí se vám více se světlým či tmavým podkladem?


R. 

26 komentářů:

  1. Lak jsem taky měla v boxu a moc se mi líbí, akorát to odlakovávání mě moc nebaví :(

    A.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já každý třpytkatý lak odlakovávám pomocí alobalové metody a jde to lehce, doporučuji vyzkoušet.

      Vymazat
  2. Na tmavých lacích vypadá nádherně. :)

    Jinak trochu nechápu při hodnocení strhávání bodů za dostupnost a cenu (pokud je adekvátní kvalitě). Za to ten produkt sám o sobě nemůže. Já jen že třeba se někdo ze zvědavosti mrkne jen na počet bodů a pak si řekne, že je to strhnuté za kvalitu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jj, taky se mi na tmavém líbí více. Tak někdo třeba naopak hodně řeší dostupnost zboží, proto jsem dala bod dolů. Pokud někdo jen na mrkne a nečte celou recenzi, tak ať si pak myslí co chce, když to pořádně nečte.

      Vymazat
  3. Já jsem bohužel vyfasovala takový v "amerických" barvách , který se mi fakt nelíbí. Ještě v něm jsou takové slabé proužky, které nedrží a doloupávají se . Tahle varianta by se mi líbila mnohem víc.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě se právě ty jejich "proužkaté" laky docela líbí, přijdou mi dost zajímavé a neobvyklé. Ale pokud se nedrží a loupe se to, tak se ti nedivím, že se ti lak moc nezamlouvá.

      Vymazat
  4. na tmavém se mi líbí víc :) já jsem si koupila jiný, takové čárečky, taky vypadá docela hezky, ale zase na světlých. i když ho moc nenosím, nějak poslední dobou vůbec nelakuju, nemám nehty moc v kondici :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky se mi ty čárečkové líbí, teď je nově má v nabídce i Essence, takže si určitě i tento druh topcoatu pořídím.

      Vymazat
  5. Jupí, nejsem jediná, kdo tvrdí, že voní. Já tedy tvrdím, že on i jakoby chladí :-D

    Ale musím říct, že je fakt parádní a ten lak mne baví. Akorát já ho dávám na černou :-) Ale asi zkusím podobnou barvičku, jako byl ten tvůj lak od Essence z té kolekce. Protože na něm vypadá taky dokonale.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Toho chlazení jsem si nevšimla, ale jemné vůně ano. Taky mě tento lak baví, dělá moc hezký efekt. Na černém laku musí být určitě úžasný, budu si muset konečně nějaký čistě černý pořídit.

      Vymazat
  6. Na tom tmavém laku je to opravdu moc hezké. Líbí se mi to více než na tom světlém. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Musím souhlasit, také se mi na tmavším líbí více :)

      Vymazat
  7. ooo.. na tom tmavším laku vypadá opravdu skvěle! i na tom světlém není špatný, ale já osobně bych ho ještě asi navrstvila, tak to já dělám skoro se všemi efektovými laky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky většinou efektové vrstvím, jenže tento má průhlednou tekutinu, takže bych se plného krytí pouze tímto lakem asi nedočkala. Tak na tom světlém laku to byl první pokus, nebyl špatný, ale na tmavém je lepší - uznávám :)

      Vymazat
  8. S tím tmavým to vypadá nádherně!:)

    OdpovědětVymazat
  9. Nádherné laky! Ale o něco více se mi líbí ten tmavý!:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, také se mi líbí na tvém více, ale dala jsem pro srovnání varianty obě.

      Vymazat
  10. oh i love glitter polish- looks wonderful!
    kisses to you!
    Maren Anita

    FASHION-MEETS-ART by Maren Anita

    OdpovědětVymazat
  11. Můžu se zeptat, co je alobalová metoda odlakování? To je jediné, co mi na tomhle laku vadí, tak budu ráda za každou fintu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To si nastříháš vatové tampónky na čtvrtiny (či polovinu, podle libosti), dále pak nastříháš kousky alobalu na cca 2cm široké delší proužky (cca 8cm). Tampónek napustíš odlakovačem, přiložíš na nehet a obalíš tím proužkem nastříhaného alobalu, tak ať ti vše pevně drží. Necháš působit pár minut a pak jednoduše stáhneš. Tímto způsobem odlakovávám všechny třpytivé laky a jde to jedna radost. Snad jsem to popsala srozumitelně.

      Vymazat
    2. Moc děkuji :) teď mám zrovna ten třpytkový, tak to na konci týdne vyzkouším :)

      Vymazat