pátek 14. března 2014

Nalakováno – dvojitá porce třyptivých novinek od Essence

Ahoj holky,

dnes bychom vám ukázaly dva naprosto božské laky, do kterých jsme zamilovaly na první pohled a to při představení jarních Essence novinek. Bylo to jasné - hned jsme věděly, že některé z těchto nových krasavců musíme mít. Obě máme třpytivé laky v oblibě a pokud jsou třpytky dost husté nebo obsahují barevný základ, tak je rády používáme ve vrstvách jako klasický lak, ne pouze jako efektový. Myslíme, že tak výsledný třpytivý v tomto případě až  kovově brokátový efekt mnohem lépe vynikne.



A tady je první z nich - 03 glitz & glam


Tento efektový 3D lak má základní tekutinu ve velice zvláštním, těžko definovatelném odstínu. Řekla bych, že je to taková měňavá stříbrná s modro-zeleným odleskem, který je více vidět v lahvičce než na nehtu. V takto barevném základu plave opravdu štědré množství, větších a menších růžových glittrů. Mě se tento odstín strašně líbí, přijde mi neotřelý, jedinečný a na slunci vypadá naprosto úchvatně. Řekla bych, že díky té lesklé základní tekutině je výsledný efekt jakoby kovový, alespoň mě to tak připadá.


Lak má tak akorát velký, do rovna střižený štěteček. Pracuje se mi s ním velice hezky. Konzistence laku je hutnější, proto lakování neprobíhá úplně hladce. Při nanášení první vrstvy je třeba dělat co nejméně tahů, neboť ve více tazích si díky hustotě laku, nanesenou vrstvu stáhnete dolů. Při dalších vrstvách je již vše v pořádku.  Třpytky se nanáší docela nerovnoměrně, zato ale nedělají větší problémy. Jsou dost zalité v laku, takže nemají tendenci se stavět na hrany či jinak odstávat.

Co se týče krycí schopnosti, tak tu musím hodnotit jako dobrou. Lak se dá v pohodě nanášet samotný, nemusí se pod něj dávat světlý podklad. Já nanášela tři vrstvy, ale myslím, že by v pohodě stačily i dvě, jak hlásá etiketa laku. Lak schne velice rychle, takže i s mými třemi vrstvami byl suchý během pár minut. Co musím extra vyzdvihnout je jeho výdrž. Lak mi vydržel v dobrém stavu krásných 6 dní. Nijak se neloupe, pouze se lehce ošoupou špičky, ale díky své barvě to ani není vidět, což můžete posoudit na fotkách, neboť je lak focen až 5-tý den po nalakování. 





Druhý je třpytkatý fuchsiový - 10 glitterbomb

V tomto laku plavou fuchsiové třpytky ve dvou velikostech, jedny jsou klasické malé "tečky" a ty druhé větší jsou spíše pětiúhelníky o velikosti špednlíkové hlavičky,  v jemně růžově zabarveném průhledném laku. Třpytek je v laku dostatek, ale i přesto lak nekryje úplně ani v první ani v druhé silnější vrstvě. Přesně jako u laku glitz and glam. 



Na rozdíl od glitz and glam je lak řidší konzistence a lakuje se s ním dobře. Je sice pravda, že se musí lakovat rychle, ať si zpátky na štěteček neposbíráte všechny třpytky, ale jinak nemám vůči lakování či konzistenci žádné jiné výhrady. 

Oba laky mají stejné štětečky, rovně střižené a tak akorát velké a husté, aby se s nimi dobře manipulovalo. Štěteček všechny třpytky dobře nanese na nehet, takže nedělají hrudky ani nevystupují do prostoru. 

Podobně jako u glitz and glam je výdrž laků výborná! Když jsem více manuálně pracovala, tak nehty vypadaly skvěle 4 dny, ale při běžné činnosti vydržely krásné dnů pět a myslím, že kdybych nebyla tak nestálá, co se týče barev nehtů, tak by vydržel ještě další dva. 



Celkové hodnocení – 4,5/5 

Značka: Essence
Objem: 10 ml
Cena: 54,90 Kč
Dostupnost: drogérie Rossmann, některá DM, Teta, popř. supermarkety

Efekt těchto laků je jedním slovem úchvatný. Líbí se nám jejich „kovový“ vzhled, štědré množství třpytek, rychle zasychání a především bravurní výdrž. Lakování sice není úplně bez chybičky (tedy především nutnost více než 2 vrstev), ale pro jejich další skvělé vlastnosti a zejména odstín mu to hravě odpustíme.

Co na ně říkáte? Taky se vám tak líbí?


R&M

7 komentářů:

  1. Ten druhý vypadá moc dobře..obecně ale radši používám tyhle třpytkaté laky jen na část nehtu nebo je na některé ...My Small Happinesses

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky ten třpytkatý lak někdy používám, tak jak píšeš. Ale většinou si chci jeho krásu užívat na všech nehtech :D ale je jasné, že každý máme jinou preferenci :)

      Vymazat
  2. Ty vypadají skvěle! A ty obaly jsou luxusní! :) Jen já ty třpytky mám raději v zimě, tak škoda, jedině že bych si nakoupila do zásoby :D
    - Elma

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím. Já je mám naopak ráda, kdykoliv mám na ně náladu :)

      R.

      Vymazat
  3. Oba dva vypadají skvěle! ale více se mi líbí ten druhý :)

    OdpovědětVymazat
  4. mám v zelené variantě a též ho zbožňuji <3
    moc se mi líbí i tenhle fuchsiový :)

    OdpovědětVymazat
  5. Měla jsem taky lak od Essence se třpytkami ale nebyla jsem s ním vůbec spokojená, a to kvůli špatnému krytí a hlavně protože se mi hodně špatně odlakovával.. :/ Takže se teď do třpytek moc nehrnu :) Ale ten červený vypadá moc pěkně:) Snad bude i snadněji odlakovatelný..

    Můj blog :)

    OdpovědětVymazat