pondělí 8. září 2014

Matné krásky od Nyxu

Ahojky,

při mé minulé pracovní návštěvě v Polsku, jsem zavítala do Douglasu, kde mne příjemně překvapil stojan s kosmetikou Nyx, který do nedávna v žádné mi blízké parfumerii nebyl. Je sice pravda, že jsem si řekla, že si nic kupovat nebudu, ale zbyly mi nějaké zloté a tak jsem se přece jen nechala přemluvit ke koupi dvou krásných matných rtěnek. 


Vybrala jsem si dva letní odstíny a to fuchsiový s názvem Summer Breeze a oranžovo-korálový Hippie Chic.

Jako vždy začnu obalem, který se mi u rtěnek Nyx moc líbí. Tyto jsou vyvedeny v matném, černém plastu s bílým potiskem. Uprostřed těla rtěnky je část průhledná, kterou vidíme, reálný odstín námi vybrané rtěnky. 




Konzistence rtěnky mi nepřijde úplně matná, mohu srovnat pouze s matnými Kate a taky saténovou rtěnkou z limitky od Catrice, ale proti těmto mi matné rtěnky Nyx příjdou víc krémové a ne tak „suché“. Bohužel na fotkách rtů vypadají rtěnky spíš lesklé, ale to jen díky velké vrstvě balzámu pod rtěnkou a focení s bleskem. Realita je spíš taková jako na swatche na ruce ;-)


Rtěnka nijak nevoní a ani nechutná, což mi vyhovuje, nemám moc ráda ty uměle ochucené a ovoněné rtěnky, které pak na rtech chutnají hořce. To radši bez parfemace!

Co se týče výdrže, tak ta se mi zdá bravurní! Fuchsiovou krásku, jsem měla na rtech celé odpoledne při opalování, koupání se v bazénu, neustálém doplňování pitného režimu a jedení melounu a pořád byla vidět! Takže výdrž měla tak ty 4 - 5 hodin. Oranžová se tak moc do rtů nevpije a vydrží o něco málo míň, tak cca ty 3 hodiny.

Tohle byly zatím samá pozitiva, ale teď přistoupím k tomu negativnímu. Rtěnky (především ta oranžová) nejsou vhodné pro suché rty, protože dost zvýrazňují šupinky a nedokonalosti rtů. Taky docela vysušují, takže je třeba rty hodně promastit balzámem a pak teprve rtěnku nanést. Já s tím problém nemám, protože mám rty docela hladké a bez šupinek. A i tak není ta oranžovka úplně dokonalá, proto bych si asi slečnám s výrazně suchými rty nedoporučila.






Cena rtěnek byla v přepočtu cca 170 Kč a gramáž rtěnek je 4,2 g.

Celkové hodnocení:  růžová 5/5, oranžová 3,5/5


Značka: Nyx

Velikost: 4,2 g

Cena: od 170 g

Dostupnost: už jsou dostupné i ve vybraných parfumeriích Douglas u nás, popř. online na aukru


U rtěnek mě překvapila především bravurní výdrž, která je na tuto cenovou relaci rtěnek (do 200 Kč), fakt výborná. Vyhovuje mi, že rtěnka není tak úplně matná, ale je krémovější a nezalézá tolik do vrásek, jako většina matných a saténových rtěnek. Škoda jen, že oranžovka není tak bezproblémová jako její tmavší kolegyně - ta oranžová docela zalézá do vrásek a zdůrazňuje nedokonalosti a její výdrž na rtech je taky o něco menší.

Máte zkušenost se rtěnkami Nyx? Máte rády matné rtěnky?

M.

14 komentářů:

  1. Odpovědi
    1. Všeobecně mám slabost pro fuchsiové rtěnky, takže není vůbec div, že jsem sáhla po téhle :-)

      Vymazat
  2. OD Nyxu jsem ještě nezkoušela nic, líbí se mi hodně ta Summer Breeze, ta vypadá na rtech fakt nádherně :)
    veru-life.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem už nějakou rtěnku od Nyxu měla, ale vybírala jsem jí přes net naslepo a barva mi neslušela, takže jsem jí poslala dál, takže vlastně tohle je moje Nyx premiéra.

      Vymazat
  3. Obě rtěnky mají skvělou barvu, obaly se mi taky líbí - jsou takové jednoduché a čisté :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám ráda tyhle jednoduché věci :-) moc nejsem na ty různé zdobné obaly, radši něco jednoduchého a klasického.

      Vymazat
  4. Ta růžová super, i ten efekt. U oranžové spíše palec dolů, v balení sice vypadala hezky, ale na rtech se mi už tolik nelíbí. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím, ta oranžová je vážně horší, ale pořád je to spíš lepší průměr. Ta fuchsiová ale je úžasná.

      Vymazat
  5. Miluju matné rtěnky a obě jsou úžasné:)) Víc se mi ale asi líbí oranžová!:)
    fitnessholicc.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky se mi matné rtěnky líbí a mám je ráda. Chci si teď koupit nějaké matné od Catrice a Essence ať doplním zase svojí sbírku.

      Vymazat
  6. Kozmetiku NYX som vyskúšala len nedávno a dosť ma zaujala, avšak tieto rúže ma nelákajú kvôli tomu obalu. Tak veľmi sa mi nepáči, že by som si asi ten rúž nedokázala kúpiť...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mi se právě ty obaly docela líbí, černou mám ráda a líbí se mi ta průsvitná část, kudy je vidět barva rtěnky. Akorát ten nápis by mohl být decentnější.

      Vymazat