čtvrtek 4. září 2014

MIXA Optimal Tolerance dvoufázový odličovač očí

Krásné ráno Všem,

jak je z názvu již patrné, tak dnešní recenze bude o odličovači očí francouzské značky Mixa. Osobně mám Mixu hodně ráda, její micelární vodu považuji za nejlepší co jsem vyzkoušela, stejně tak mi výborně sedl jejich pleťový krém o němž jsem recenzi psala zde. Od doby co jsem začala na odličování používat micelárky nebo odličovací oleje, tak jsem oční make-up stahovala právě jimi. Většina micelárních vod mi na odlíčení maximálně vyhovovala a protože jsem nikdy citlivé oči neměla, takže jsem ani neměla potřebu si kupovat zvlášť odličovač na oči a zvlášť na pleť. Ovšem letos jsem se začala dost často potýkat s nějakou formou alergie, kdy mi nejvíce trpěly právě oči, konkrétně očí víčka. Měla jsem je často podrážděné, zarudlé, svědivé se suchými místy. Tyto problémy sice po čase odezněly, ale přesto jsem si po této zkušenosti chtěla pořídit nějaký šetrný odličovač právě na oči a jejich okolí.
Proto jsem zvolila Mixa dvoufázový odličovač pro citlivé oči a víčka a nositele kontaktních čoček. Tento odličovač očí obsahuje 2 viditelné fáze a to modrou olejovou a čirou vodní. Právě díky obsahu oleje, odličovač báječně rozpouští a odstraňuje make-up a to šetrně bez zbytečného drhnutí a následného podráždění očí. Má hypoalergení složení se zklidňujícím výtažkem z růže a především neobsahuje parabeny a alkohol.Tento voděodolný odličovač je umístěn v bytelné plastové lahvičce, která má klasický otevírací mechanismus formou odklopení víčka. To drží pevně, výborně těsní, takže bych si lahvičku nebála vzít na cesty. Díky malému otvoru v hrdle víčka si můžete odličovač dávkovat v takové míře, jakou uznáte za vhodné. Nemusíte se bát, že by vám vyteklo větší množství než potřebujete. Jde úplně v pohodě nanést i jen pár kapek. Takže dávkování má za mě jistou jedničku. 

Co se týče vůně, tak je nenápadná, velice jemná a téměř o ní nevíte. Já cítím převážně asi tu olejovou složku. Aby odličovač působil, tak jak má, je třeba logicky lahvičku před použitím protřepat, aby se obě složky spojily. Ty se spojují velice jednoduše, není třeba lahvičkou třepat jako o život. Potom co se složky spojí, máte dostatek času si odličovač nadávkovat na vatový tampónek. Složky spolu drží velice dobře a máte tak dostatek času k jeho aplikaci. Žádné okamžité oddělení složek zde nenastane. Schválně jsem lahvičkou párkrát zatřepala a počítala za jak dlouho se složky úplně oddělí. A dospěla jsem k hodnotě kolem 4 minut a věřím, že za tu dobu by jste si oči zvládly odlíčit několikrát. Takže pokud na každé oko používáte samostatný tampónek, tak není třeba lahvičku před odlíčením druhého oka opětovně protřepat. Což je myslím báječné.

Mě k odlíčení očí stačí trošička na jeden vatový tampónek a důkladně si s ním zvládnu odlíčit obě oči. Opravdu stačí nanést troška, neboť pokud to přeženete tak se mastnému očnímu okolí nevyhnete. Proto je třeba s odličovačem šetřit a nanášet ho opravu trošičku. Neboť i ta „kapka“ bohatě stačí k tomu, aby jste oční make-up krásně a jednoduše odlíčili. Navíc když odhadnete správné množství, tak se nemusíte bát umaštěných víček ani žádného olejového mlžného oparu. Jak jsem již řekla, tak stačí pár kapek, na chvíli přiložit na oči a jednoduše stáhnout. Poté stačí oko šetrně ještě pár tahy dočistit a máte hotovo. Důkladně odlíčeno bez toho aby jste měly oči podrážděné, či oční okolí vysušené. Naopak díky oleji jsou oční víčka i okolí očí hezky zklidněné, vláčné a to bez mnohdy nepříjemného mastného pocitu. Co se týče odličovacích schopností, tak ty jsou báječné. Hravě si poradí i s výrazným očním make-upem, voděodolnými linkami atd. Za mě tedy paráda.


Celkové hodnocení – 5/5

Značka: Mixa
Objem: 125 ml
Cena: cca 120 Kč
Dostupnost: většina drogérií, e-shopy – např. Parfums

Tento odličovač je báječný. Oči nijak nedrážší, je jemný a přitom maximálně účinný. Důkladně si poradí i s voděodolným make-upem. Odličovač se skvěle dávkuje, stačí ho maličko, takže vám i velice dlouho vydrží. Nezanechává mastný pocit, ale hezky čisté, vláčné a vyživené oční okolí. Za mě tedy paráda a rozhodně vám ho doporučuji omrknout. Navíc cena tohoto dvoufázového oličovače očí je více než příznivá.

Co vy a dvoufázové oličovače? Používáte? Který je ten váš nej?

Radu



14 komentářů:

  1. Já jsem měla dvoufázové odličovače 2 - Od Garnieru bomba a pak od Green line a to byl propadák zase. Mám radši dvoufázové odličovače než ty mléka. Takže díky za super tip, na Mixu bývají taky často akce, tak až dopotřebuju svoji zásobu, tak bych si tenhle odličovač koupila :)
    veru-life.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten od Garnier taky plánuji vyzkoušet :) Právě, že na Mixu bývají ty akce, což je super. Já právě tento odličovač dostala zdarma za nákup Mixa výrobků nad 159 Kč. Takže určitě vyhlížej akci, myslím, že se to určitě vyplatí :)

      Vymazat
  2. Mám olejový odličovač od Ryoru a funguje výborně. Ale asi mám radši micelárku Sensibio od Biodermy, právě kvůli tomu olejovému pocitu. Ale Mixu možná taky zkusím, ještě jsem od této značky nic neměla :) V poslední době mám dost citlivé oči, tak by nebylo na škodu vyzkoušet taky něco jiného :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. O tom Ryoru jsem taky zatím slyšela ve směs pozitivní ohlasy. Já oči taky většinou odličovala micelárkou a neměla jsem žádný problém. Ale teď ty oči mám z neznámého důvodů docela citlivé, tak jsem radši zvolila odličovač určený zvlášť pro tuto partii :)

      Vymazat
  3. Já si oči odličuji micelárkou, nijak to mým očím nevadí. Používám micelární vodu Mixa (za mě nejlepší, co jsem vyzkoušela), která oční makeup zvládne odlíčit také v pohodě :). Kdybych však jednou chtěla přejít na dvoufázový odličovač očí, také bych první sáhla po Mixe :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mixa micelárka je za mě taky nejlepší, čeká na mě v zásobách, než spotřebuji načatou od Yves Rocher, kterou právě na oči používat nemůžu, protože mě docela štípe.

      Vymazat
  4. já momentálně používám od Sephory a jsem moc spokojená :) až dopotřebuji další balení, tak se poohlédnu po jiném, abych taky zkusila i jiné :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I když je tento odličovač fakt super, tak se pak taky podívám po jiném. Hold my blogerky máme pořád touhu zkoušet něco nového, že jo? :D

      Vymazat
  5. Já momentálně používám odličovač od Oriflame, ale není dvoufázový. Od Mixy jsem něco zkoušela ze vzorečku, nebyla špatná, ale zase mě to úplně nenadchlo :). Tento odličovač vypadá však super.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak já už od Mixy vyzkoušela pár věcí a zatím jsem byla vždy nadšená. A ani tento výrobek není vyjímka :)

      Vymazat
  6. kdysi jsem používala od Rochera, takový ten jejich profláklý, ale vadila mi taková ta "mlha" před očima. a dělají mi to všecky, takže radši zůstávám u micelárek :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já tu "mlhu" před očima mývala ze začátku z odličovacích olejů, ale pak jsem asi už vychytala množství a způsob aplikace a rázem bylo po problému. Navíc jsem zjistila, že mi ty odličovače na olejové bázi hodně vyhovují.

      Vymazat
  7. Zkoušela jsem ho u mamky a byl super, tak si ho možná časem také pořídím :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ráda, že ti taky přišel super :) Mě fakt vyhovuje hodně.

      Vymazat