úterý 16. září 2014

Omlazená a matná pleť s Dermacolem

Ahoj holky,

dnes jsem si pro vás přichystala recenzi na pleťový krém Dermacol Lift&Matt, který testuji již pár měsíců a můžu tedy objektivně shrnout jeho vlastnosti a účinky. Jedná se o denní omlazující a zároveň zmatňující krém, který je určen pro normální, smíšenou až mastnou pleť.


Mezi hlavní benefity krému patří:

-         hydratace a optimalizace vody v pokožce
-         dlouhodobé zmatnění
-         snížení tvorby kožního mazu
-         viditelné zmenšení pórů
-         regenerace buněk
-         obnovení elasticity
-         redukce vrásek
-         neucpává póry
-         neobsahuje silikony ani parabeny

Všechno to zní velice dobře, ale je to vážně tak? To vám hned prozradím. Ale začnu hezky od začátku a to balením. Krém se ukrývá v bytelné plastové tubě o velikosti 50 ml. Takto řešené krémy mám nejradši. Nemusíte do něj sahat a hlavně stojí na hrdle, tudíž i když krém ubývá je vždy stečen dolů a dobře se vymačkává. Otvírá se odklápěním víčka, které dobře drží a je bytelné, takže nehrozí, že by se jen tak ulomilo. Balení je tedy alespoň dle mého na jedničku.

Krém hezky ale přitom jemně a nevtíravě voní. Nemusíte se bát, že by jste vůni po aplikaci cítili na pleti a nějak vás obtěžovala. Je bílé barvy a lehčí dobře vstřebatelné konzistence. Přestože neobsahuje silikony, tak se báječně roztírá a téměř okamžitě se vstřebává. Krému stačí nanášet maličko, řekla bych jako větší zrnko hrachu. Hned po namazání můžu aplikovat make-up, což vidím jako další plus. Po namazání je pleť hezky jemná, vyhlazená a zmatněná, jako bych ani nepoužila krém, ale spíše bázi. Zároveň se pleti dostává dostatečná porce hydratace. Minimálně mojí normální pleti hydratace krému dostačuje. Co se týče slibovaného zmatnění, tak musím říct, že je výborné. Pleť se mi vyloženě nemastí, ale T-zónu mívám mastnější, takže se většinou stejně musím během dne přepudrovat. Díky tomuto krému, mi vydrží T-zóna hezky matná zhruba 6 hodin. K večeru již není make-up úplně bez poskvrny, ale stačí lehké přepudrování a vše je jak má být. Díky pravidelnosti používání mi přijde, že se tvorba mazu tak nějak stabilizovala a snad i snížila.


Mezi další slibované účinky patří zmenšení pórů. S těmi mám vyloženě problémy, protože je mívám občas zvětšené a dost viditelné. Nevěřila jsem, že by tento krém mohl s nimi nějak zatočit. Ale velice mile mě krém překvapil. Opravdu mám pocit, že jsou póry stažené a tím pádem méně viditelné. Účinky jsem ale zpozorovala až tak po měsíci používání..U žádného jiného krému jsem se s tím nesetkala. Rovněž musím souhlasit, že krém póry nijak neucpává, takže žádných nových pupínků se bát nemusíte. Věřím, že za to může především složení, které neobsahuje silikony a parabeny. Foto složení pro vás bohužel nemám, protože bylo na obalu, který jsem vyhodila. Mrknout, ale na něj můžete zde. A teď se přesuneme k tomu slibovanému omlazení pleti. Tuto sekci nemůžu moc posoudit, neboť výrazné vrásky nemám a omlazovat zatím snad nepotřebuji. Přesto můžu říct, že pleť je pevnější, vypnutější a make-up pak nezalézá do drobných vrásek. Větší vrásky asi nevyzmizíkuje, ale to nedovede snad žádný krém.

Celkové hodnocení – 5/5

Značka: Dermacol
Objem: 50 ml
Cena: 199 Kč
Dostupnost: jakákoliv drogérie, oficiální e-shop, atd

Přestože jsem od tohoto krému nic moc nečekala, tak jsem z něj ve výsledku nadšená. Pleť krásně připraví na nanesení make-upu. Hezky jí vyhladí, vypne a ne dlouhé hodiny zmatní. Díky tomu nemám potřebu se tak často během dne přepudrovávat. Hydratuje dostatečně a co víc báječně bojuje s rozšířenými póry, které zmenší, jakoby vyplní a ty nejsou pak tolik vidět. Rovněž oceňuji absenci silikonů a parebenů. Za mě má krém plný počet bodů a určitě vám ho můžu doporučit. Až ho spotřebuji, tak si ho s největší pravděpodobností koupím znovu.

Znáte tento krém, popř. používáte? Jaký máte na něj názor vy? 

Radu


20 komentářů:

  1. Zní to všechno moc dobře, ale stejně bych se ho bála dát na svou pleť. Nemůžu používat pravidelně žádný krém, protože i když je třeba speciálně určený na problematickou pleť, stejně se mi objeví pupínky. Momentálně jsem se naučila používat skoro každý večer Lemon Tea Tree od Saloos a nestěžuji si. Ale na den se skutečně bojím. Pokud si náhodou připadám vysušená, sáhnu po lehkém séru Aknestop od Ryoru, ale to je taky výjimečně. Ale kdo ví, třeba se k tomuhle krému jednou dostanu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já oleje od Saloos používám večer a ráno volím tento. Vyhovuje mi a líbí se mi, že mi pleť hezky připraví a vyhladí před nanesením make-upu. Ale je jasné, že každý si musím najít to svoje :)

      Vymazat
  2. Popsala jsi ten produkt moc hezky, pěkná recenze, já jsem ho nezkoušela
    VERU-LIFE

    OdpovědětVymazat
  3. Já ho nesdávno spotřebovala a mě tolik neseděl, mastnou plet nemám vůbec, apíše sušší a hydratace newbyla dostatečná :)
    Beauty of pink

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak každý máme pleť jinou, nemůže každému vyhovovat to samé. Mě hydratačně stačil, navíc mi pleť před nanesením makeupu hezky vyhladit. Takže já proti němu nemám křivé slovo :)

      Vymazat
  4. Ano, používám ho už delší dobu a já z něj tedy takhle odvázaná nejsem, je x lepších krémů, než je tento, ale samozřejmě každému může vyhovovat něco jiného. Také mám o něm rozepsaný článek, ale já ho hodnotím 2/5 (neomlazuje, póry mi moc nezmenšil a matně si po něm taky nepřipadám). Super je balení, tohle mám nejradši, a že je od Dermacolu, takže věřím složení.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak jasně, neříkám, že je to nejlepší krém ze všech, ale minimálně mě sedl výborně. Jako denní krém mi vyhovuje. Omlazení jsem si také moc nevšimla, ale matuje dobře.

      Vymazat
  5. Pěkná recenze,ale asi nic pro mně.Moje papulka je hodně přecitlivělá a snese jen jeden jediný krém z lékárny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. Já naštěstí mám pleť docela odolnou, takže můžu zkoušet různé kosmetické produkty a vychytávky, za což jsem fakt ráda :)

      Vymazat
  6. Měla jsem ho taky, ale bohužel mi kvůli mastné a problematické pleti nesedí. :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chápu, na vyloženě mastnou pleť to asi není. Já mám spíše normální až smíšenou a sedí mi.

      Vymazat
  7. Tak ten by mi rozhodně vyhovoval. Nemám přímo mastnou pleť, ale spíše smíšenou a mastnější T-zonu a nějakého to zmatnění a zmenšení porů by se docela hodilo :). Příště se po něm v drogerii určitě podívám.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky nemám vyloženě mastnou pleť spíše normální až smíšenou a sedí mi skvěle. Když bude v např. v akci, tak bych si jej klidně pořídila znovu :)

      Vymazat
  8. Vyskusala som vzorku a nepresvedcil ma, aby som si ho kupila.
    KAVIAREŇ-U-MAČKY

    OdpovědětVymazat
  9. Nezkoušela jsem, pleť mám smíšenou, takže by mi snad mohl vyhovovat. Omrknu v drogérce :).

    OdpovědětVymazat
  10. Já už nějaký čas používám aktivní kolagen, který si objednávám z https://nezestarni.cz/ a nedám na něj dopustit. Dřív jsem měla s pletí velké problémy, ale to už je teď naštěstí minulostí.

    OdpovědětVymazat