sobota 20. září 2014

Recenze produktů na tvář, rty a oči značky Moje

Krásný den milé čtenářky,

dnes si dáme druhou nálož recenzí na zbytek kosmetiky Moje, kterou jsem měla tu čest vyhrát u Alice. S kosmetikou jsem natolik spokojená, že jsem si sama koupila plno dalších věciček, ale o tom zase až příště. V balíčku jsem kromě produktu na oči, které jsem již recenzovala zde, obdržela další 4 kousky o kterých vám povím právě dnes.


Řasenka Maxi – 11 ml, 79,90 Kč

Začnu řasenkou nesoucí označení Maxi, která je určená pro maximální objem a prodloužení řas. Co vás na první pohled upoutá, je rozkošné fialové balení se stříbrným vyobrazením motýlků. Někomu se to může zdát příliš dětské nebo kýčové, ale osobně se to velice líbí a řasenka rozhodně umí zaujmout a upoutat pohled. Řasenka má dlouhý a poměrně úzký plastový kartáček. Ty já mám nejradši, takže jsem předpokládala, že mi bude vyhovovat. A je tomu skutečně tak. Řasenka od začátku používání nabírá barvy tak akorát, což je báječné neboť řasy vůbec neslepuje. 
Kartáček řasy výborně pročeše, barvu nanáší rovnoměrně po celé délce. Nijak nehrudkuje ani nemá tendence tvořit přebytečné shluky barvy. Díky tomu, že se kartáček směrem ke špičce zužuje, tak umí hezky zvýraznit i ty krátké řasy u vnitřního koutku. Co se týče zahuštění řas, tak to nijak extra nepozoruji, ale zato prodloužení je opravdu výrazné. Což já mám velice ráda. Ovšem čeho jsem si všimla je výrazné natočení řas. Toto ani řasenka nemá v popisu práce, ale je tomu tak. 
Barva řasenky je hezky černá, dobře drží po celý den, neobtisková se ani se nedrolí. Čeho jsem si bohužel všimla, tak se mi občas díky větší vlhkosti (navíc teď v létě) občas mažou spodní řasy. Přesto to není nic hrozného, co bych díky ostatním kvalitám řasence neodpustila. Musím tedy konstatovat, že řasenka je to báječná. Řasy krásně zvýrazní, pročeše, dodá super délku a natočení. Objem není to zásadní co hledám, proto mi nevadí, že není nijak extra markantní. Takže na to, že řasenka stojí 80 Kč je perfektní a myslím, že u ní dlouho zůstanu. Doporučuji všemi deseti! Nejlepší řasenka, kterou jsem za poslední dobu vyzkoušela. 

V celkovém hodnocení si tedy řasenka vysloužila plný počet bodů 5/5.

Matující kompaktní pudr – 16 g, 79,90 Kč

Tento kompaktní pudr slibuje minimalizovat nedokonalosti a zmatňovat pleť. Je nabízen ve 3 odstínech. Já obdržela ten s označením č. 1, což by měl být asi nejsvětlejší z nich. Popravdě jsem se odstínu bála. Rozhodně nejsem bledule a přes léto jsem dost tmavá, takže jsem se obávala, že pudr bude na mě světlý a nebudu ho moct řádně otestovat. Ovšem tento odstín č. 1 je označován jako transparentní, což znamená, že by měl splynout s vaším odstínem pleti a hezky se přizpůsobit. A musím souhlasit, neboť se vážně přizpůsobí a není na pleti vůbec vidět. Takže za to má u mě plus. 
Navíc to jeho balení je super. Je to sice plast, ale musím říct, že je pevný a bytelný. Už se mi stalo, že mi spadl na zem a přežil to bez sebemenší újmy. I když nějaký ten škrábanec se na balení přece jen používáním objeví. Pudr jemně voní, což se mi líbí. Bohužel pudr neskutečně práší, takže je třeba pudr do štětce řádně zapracovat, nebo přebytky oklepat. Jinak ale je docela jemně mletý. Na pleti je nenápadný, i přes více vrstev netvoří nánosy a vypadá velice přirozeně. 
Co se týče matování, tak to je dost průměrné. Moje pleť je normální až smíšená, takže nějaké extra matování nepotřebuji. A řekla bych, že mi s pudrem matná pleť vydrží tak 3-4 hodinky. A že by minimalizovat jakékoliv nedokonalosti rozhodně říct nemůžu. Ovšem ani je nijak nezvýrazňuje, což je určitě fajn. Takže všeho všudy je to docela fajn pudr, který vás nijak neurazí ani nenadchne. Vyzkoušela jsem ho ráda, ale rozhodně neplánuji jeho další koupi. Celkové hodnocení - 2,5/5.

Hedvábně jemná růž – 3 g, 69,90 Kč

Tvářenka s vitamínem E a hedvábím má pleť hydratovat, dodávat hedvábně hladký vzhled, zdravý a svěží nádech. Začnu opět balením, které je krémové barvy z pevného plastu. Otevírání je šroubovací, což může někomu vadit a ztěžovat práci s tvářenkou, ovšem mě to nijak nevadí a balení samo o sobě se mi líbí. Na výběr je 6 odstínů, ten můj nese označení č.4, což je klasická cihlová barva. 
Osobně mám tyhle barvy ráda, neboť mému teplému podtónu sluší. Navíc v létě na opálené pleti vypadají velice hezky. Tvářenka je jemně mletá, vůbec nepráší a má krásnou sytou barvu. Pigmentace je střední, takže se velice dobře aplikuje. Nemusíte se bát, že by jste to s ní přehnaly, ani toho, že budete muset štětcem po tvářence „rejdit“ aby jste nějakou barvu dostaly. Takže zlatý střed. Tvářenka se jeví jako matná, ale při detailním prozkoumání sem tam uvidíte pidi stříbrné třpytečky. Na pleti ovšem nejsou vůbec vidět, takže bych se jí rozhodně nebála.
 Co se týče výdrže, tak celý den vám rozhodně nevydrží. Mě tvářenky většinou drží velice dobře a tato je sice viditelná i k večeru, ovšem ne v takové intenzitě jako při čerstvém ranním nalíčení. Přesto jsem s výdrží docela spokojená. Ale rozhodně nevěřte tomu, že tvářenka hydratuje jak praví výrobce. To ani omylem. Po pravdě ani nevím jak by mohl sypký produkt hydratovat, ale budiž. Celkově je to tedy fajn tvářenka. Přesto nemůžu říct, že by mě nějak chytla za srdce a měla chuť si pořídit další odstíny. Celkové hodnocení -  3/5.

Bio balzám na rty 3v1 – 3,8 g, 39,90 Kč

Balzámy na rty mám velice ráda, takže jsem byla nadšená když jsem mohla vyzkoušet nějaký nový. Tento balzám má klasické plastové vysouvací balení. Ovšem plast je to docela chatrný, sem tam má již nějakou prasklinu, ale zatím drží pro hromadě. V nabídce najdete 4 druhy/vůně. Já mám pšenici. Musím říct, že jsem se obávala toho jak bude balzám vonět, přece jen co očekávat od pšenice. Nakonec se žádné obilné vůně nemusíte obávat. 
Balzám voní velice hezky, lehce sladce a řekla bych že mi trošku připomíná lipo bonbóny. Balzám je docela měkký, díky čemuž se sice hezky se nanáší ovšem díky jeho „měkkosti“ mizí rychlosti blesku. Takže i když je sice levný (40 Kč) tak ve výsledku je pryč mnohem dřív než takové CR balzámy, které sice stojí jednou tolik, ale vydrží podstatně déle. Balzám má být 3v1 tedy rty vyživovat – hydratovat a ochraňovat. No nevím. Je pravda, že na rtech je docela příjemný, rty promastí, snad i lehce hydratuje, ale že by je nějak vyživoval či ochraňoval říct nemůžu. Naopak mám pocit, že balzám je docela dost průměrný. Ale asi jsem zhýčkaná přírodními balzámy Crazy Rumors. 
Tento balzám se sice honosí přívlastkem Bio, neboť obsahuje přírodní extrakty, oleje a vosky, ovšem přírodní není ani zdaleka. Hned na prvním místě ve složení totiž najdete parafín, dále pak řadu dalších minerálních olejů a zmiňované přírodní složky až na posledních místech. Za to má ode mě balzám velké mínus. 
Takže když to shrnu celkově, tak je pro mě balzám docela zklamání. Nelíbí se mi jeho chatrné balení, složení, ani to, že o rty nijak extra nepečuje. Nnavíc mizí velmi rychle, takže ve výsledku není ani nijak výhodný. Ano sice hezký voní a je levný, ale ty mínusy prostě převažují. Za mě tedy NE! Celkové hodnocení  tedy je  2/5.

Tak to by bylo pro dnešek vše. Některé produkty jsou tedy skvosty, jiné průměrné a některé naopak docela pokulhávají. Přesto považuji kosmetiku Moje za velice zdařilou a kvalitní.

Máte s některým recenzovaným produktem vlastní zkušenost? Shoduje s tou mojí, či nikoliv? Určitě mi dejte vědět jaké jsou vaše postřehy a zkušeností s tuto kosmetikou.

Radu




25 komentářů:

  1. Já jsem si koupila MOJE BALZÁM (brusinku), vůně je super, ale ubývá rychle (ale to podle mě tady Ti prcci ubývají). Pak jsem si ještě koupila pískový lak a ten je skvělej :)
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Balzám voní hezky to jo, ale jinak mě o svých kvalitách moc nepřesvědčil. Třeba Crazy Rumors mi vydrží i několik měsíců pravidelného používání, tento jsem měla cca za měsíc pryč. Pískový lak mám taky a je úžasný :)

      Vymazat
  2. Zatím zkušenosti se značkou MOJE nemám, ale tak třeba někdy..:) Ta řasenka vypadá opravdu hodně dobře! I tvářenky se mi celkem líbí:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Řasenka je báječná, jedna z nejlepších co jsem vyzkoušela. Určitě doporučuji je omrknout. Pokud ti nevyhovují plastové kartáčky, tak myslím, že mají i klasické. Tvářenka je taky fajn, dalšímu odstínu bych se rozhodně nebránila :)

      Vymazat
  3. Mám řasenky Best a Senza a jsou naprosto úžasné! Jiné už téměř nepoužívám a rozhodně chci vyzkoušet i ty ostatní.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to ráda slyším :) Určitě chci od nich vyzkoušet další řasenky. Tato Maxi mě upřímně nadchla, dělá mi fakt krásný řasy :)

      Vymazat
  4. Nemůžu si pomoct, ale mě je tato kosmetika hrozně nesympatická :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V pořádku, nemůže se líbit všem. Mě se však líbí a vyhovuje mi :)

      Vymazat
  5. Značku jsem neznala, ale zaznamenala jsem ji párkrát v různých recenzích. Mě zaujala hlavně tvářenka, podobné odstíny mě také vyhovují, navíc i cena je moc příjemná :). Pudr také nevypadá špatně, ikdyž já bych se rovněž bála odstínu 1, protože jsem spíše tmavší a hlavně v létě, kdy se hned opálím .. Řasenka Ti dělá krásné řasy opravdu, škoda, že mě podobné kartáčky nevyhovují :/.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, tvářenka je fakt moc hezká. Já jsem přes léto taky hodně tmavá a odstínu pudru jsem se bála, ale je vážně transparentní. Hezky s pletí splyne. Teď ho používám často. Jako je fajn, ale jsou rozhodně lepší pudry. Řasenka je fakt úžasná. Myslím, že mají v nabídce i jiné typy kartáčků. Tak mrkni, třeba nejdeš takový co ti vyhovuje :)

      Vymazat
  6. Řasenka vypadá moc moc dobře!, ještě ta příchuť pšenice je zajímavá :), ale balzámů mám snad milion. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Že jo? Člověk neví co od pšenice čekat :D ale naštěstí to je moc hezká, lehce nasládlá vůně. Já mám balzámů taky hodně a tento si už znovu pořizovat nebudu. Moc mě nezaujal.

      Vymazat
  7. O značke počujem prvýkrát, ale veľmi sa mi páčia balenia, také dievčenské. Škoda toho púdru, mohla by byť lepšia výdrž. :)
    Fashion Happenss

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Balení se mi taky líbí, je takové hravé a dívčí. Pudr mohl být lepší, ale žádná katastrofa to taky není. Mě na běžné přepudrování stačí.

      Vymazat
  8. Mě přijde balzám díky složení fakt nechutnost! Nechápu nápis Bio a pak takový sajrajt! Proto jsem si ho ani nekoupila. A díky tomu u mě firma ztrácí dost bodů. Nemám ráda produkty které si na něco hrají. Radši at pěkně přiznají o co jde , to by mi tolik nevadilo. Řasenky mají asi hodně dobré, také mám jednu, jiný druh, doma a jsem moc spokojená :) Balení pudru a tvářenky se mi ,ale hodně nelíbí, prostě hodně laciné :/ což chápu vzhledem k ceně. Zatím vím, jen to , že řasenky u nich kupovat budu, na nic jiného to,ale zatím nevidím. A díky za pěkná článek.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky ten nápis Bio nechápu, takže tvé rozhořčení a zklamání chápu. Také se mi takové chování nelíbí. Za to řasenky jsou fakt super, rozhodně mám v plánu vyzkoušet další druhy. Balení tvářenky se mi docela líbí, pudr je trochu vachrlatý, ale jde to. Vyloženě laciné to balení není, ale hold cena tomu odpovídá.

      Vymazat
  9. Kosmetiku MOJE mám ráda, je taková svěží a studentská, je milá :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně moje slova :) Také ji mám ráda a fandím jim :)

      Vymazat
  10. Tak mě rozhodně zaujala ta řasenka, vypadá fakt slibně .)

    OdpovědětVymazat
  11. no tak ta řasenka je teda špičková! a balzám mám taky, jenže jsem přešla na přírodní, takže s tím jeho "bio" složením se u mě asi moc nehořeje...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Řasenka je báječná, dělá fantastické řasy. Navedla jsem na ní i Maru a taky je z ní nadšená :) Taky mám radši přírodní balzámy, takže možná i proto mě tento neoslovil. Jako už jsem ho spotřebovala a vím, že znovu ho nechci.

      Vymazat
  12. Díky za typy!
    Nechceš se vzájemně sledovat? Byla bych ráda:))

    Vik Ladyla - fashion blog

    vik-ladyla.blogspot.cz
    instagram
    facebook

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nemáš vůbec zač. Na blog se podíváme, pokud nás osloví budeme sledovat :)

      Vymazat
  13. Značku Moje jsem do nedávna vůbec neznala, zatím jsem neměla možnost ji vyzkoušet, ale vypadá zajímavě a tak jinak :)
    http://sugar--spice--nice.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat