pondělí 17. listopadu 2014

Zdravá a matná pleť díky čistícímu gelu bez mýdla Cleanance Avéne

Krásné pondělí,

doufám, že si užíváte posledního dne prodlouženého víkendu a že dnešní volno využijete k odpočinku, nějakému výletu nebo třeba s posezení s kamarádkou. Já bohužel mám dnešek jako "pracovní", protože nám dneska příjdou řemeslníci udělat hromosvod, takže odpočinek mne nečeká. No jo, u domu je pořád hodně práce. 


Ale teď už k dnešnímu článku... už jsem mnohokrát ve článcích zmínila, že mám smíšenou pleť s mastnou t-zónou, se kterou stále bojuju a žádný čistič nebo krém mně toho problému nezbavil. Díky spolupráci se serverem Blogerky.cz, jsem měla možnost vyzkoušet čistící přípravek Cleanence Gel bez mýdla od značky Avéne, který pomáhá řešit právě můj problém s mastnou a lesklou pletí.

Jak jsem již řeka, tak tento čistící gel je určen pro problematickou, mastnou a lesklou pleť a jeho úkolem je především omezit nadbytečnou tvorbu kožního mazu. Oficiální popisek k tomuto přípravku si můžete přečíst zde


Návod k použití gelu je úplně snadný a to: ráno a večer aplikujte na navlhčenou pokožku obličeje, poté vytvořte pěnu a poté obličej opláchněte.

Co si o gelu myslím já?

V prvé řadě pochválím obal, který se mi hodně líbí. Lahvička je stylově čistá a elegantní. Moc mi vyhovuje průhledný plast, ze které je lahvička vyrobena, aspoň je pěkně vidět, kolik gelu zbývá. Uzávěr lahvičky je unikátní - ještě jsem se s tímto zavíráním nesetkala. Jedná se o otočný "šroubovací vršek", který při otočení odhalí dírku, kterou gel vytéká. Toto je velmi praktické do sprchy, kde mi hodně vadí klasické vršky, které se celé oddělají a pak může do produktu zbytečně natéct voda. Tady se to vážně nestane! Super vychytávka!



Vůně gelu je příjemná, voní čistotou a ne žádnými chemickými vůněmi. To mám ráda. Konzistence gelu je sice vodovější než jsem zvyklá, ale to mi v ničem nevadí. Bála jsem, že díky tomu bude málo pěnit, ale opak je pravdou. Gel pění tak akorát.

Všechny vlastnosti gelu můžu jen chválit - dobře pleť umyje, je čistá, nelepí a je vláčná a hebká. Další vlastnost gelu, kterou musím pochválit je to, že vůbec neštípe v očích. 

Při dlouhodobém užívání (testuju už přes měsíc) je slibovaný efekt na pleti velmi znát. T-zóna se mi méně mastí, ani se během dne nemusím přepudrovávat a vlastně se vůbec nelesknu. Každý den používám makeup a většinou jej mám na pleti i víc než 14 hodin. Jasně, večer už makeup nevypadá tak skvěle, jako ráno, ale díky účinkům Cleanence gelu vypadá i makeup "svěžeji a čerstvěji". Také musím říct, že i vznik pupínku je omezený, netvoří se krupička ani žádné podkožní boláky.

Jediné malé mínus, které jsem na Cleanance gelu našla, je vyšší cena. Gel se dá sehnat za cenu okolo 350 Kč za 200 ml produktu.

Celkové hodnocení: 4,5/5

Značka: Avéne
Velikost: 200 ml
Cena: cca 350 Kč
Dostupnost: většina lékáren

Jak jsem řekla už v recenzi, tak mi tento čistící gel perfektně sednul. Splnil, co slíbil a efekt je na pleti vážně znát. Jediný nedostatek je trochu vyšší cena, která zejména u studentek může být problém. Jinak nemám co vytknout, perfektní výrobek.

Jakou zkušenost se značkou Avéne máte vy? Zkoušely jste už od této značky něco?

Maru

17 komentářů:

  1. Od téhle značky jsem ještě nic neměla, ale kamarádka mi už několikrát říkala, že zkoušela pár kousků a všechny byly super. Momentálně mám tři čistící gely, ale tenhle bych klidně vyzkoušela. Jsem na něj zvědavá, protože v poslední době mám super pocit snad jen po těch mírně abrazivních a ty bez obrušovacích částeček mi nepřijdou tak super. Ale na prostřídání proč ne, aspoň si nesedřu kůži :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám těch čistících věcí taky v zásobě hodně :-D Já moc klasické čistící gely nepoužívám, spíš jsem si poslední dobou oblíbila pleťové mýdla. Ale pak jsem začala testovat ten Avene gel a jsem z něj vážně nadšená. Mám z něho fakt pěknou pleť.

      Vymazat
  2. S touto značkou zkušenosti nemám, ale tento výrobek by byl jak dělaný pro mou sestru :)
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem od té značky taky nic nezkoušela, ale ten čistící gel mi perfektně sednul. Konečně se mi tak nemastí t-zóna a pleť je zářivá a čistá.

      Vymazat
  3. Také jsem testovala, už i recenzovala na blogu. Dostala jsem právě tady tento čistící gel a potom ještě nějakou emulzi a bílý gel, plně s tebou souhlasím až na to, že se mi nedávno dostal omylem do očí a štípal teda děsivě :(. Nicméně jinak jsou jeho účinky perfektní a holt budu muset dávat pozor :). Jinak Avéne je podle lékárnic nejlepší značkou z lékárny :)!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fakt tě štípal? Asi mám míň citlivé oči, tak mi v očích nic neudělal.

      Vymazat
  4. On Avéne jsem měla termální vodu a úplně super :-) !! Jen ta cena je bohužel fakt vyšší, takže to není nic, co bych používala pravidelně :( škoda..

    Skills of Art

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dívala jsem se u nás v lékárně a u nás byl dokonce za 400, což je fakt palba. Ale gel už používám přes měsíc a skoro mi neubyl, takže když vydrží třeba půl roku, tak se ta koupě vyplatí.

      Vymazat
  5. já jsem si ho kdysi koupila v malém balení.. a byl super..byla tam ještě termální voda

    OdpovědětVymazat
  6. Zkusenosti s ni zadne nemam, ale vypada fajn.

    Www.style-and-smile15.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  7. Po tvé recenzi určitě vyzkouším :)

    http://bayachick.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  8. Mně tedy přišel dost drastický a opupínkovala jsem se po něm ještě víc, přišlo mi, že hrozně vysušoval. Hned šel z domu. Takže sto lidí, sto chutí :-)

    OdpovědětVymazat
  9. Mně taky moc vyhovuje, budu mít problém dodělat ještě těch 250 ml Biodermy, co mám načatých...

    OdpovědětVymazat
  10. Čistící gel vypadá zajímavě, určitě ho vyzkouším :-) . Já nemám žádnou oblíbenou značku. Pokaždé si kupuji nějakou jinou, která mě zrovna v tu chvíli nejvíc zaujme :-D . Pleťovému krému jsem ale věrná. Moje srdce si získal CBD krém a jsem s ním spokojená, tak ho za žádný jiný měnit nebudu :-) .

    OdpovědětVymazat