středa 31. prosince 2014

Alpecin – kofeinový šampón – zatočí s padajícími vlasy?

Hezký den děvčata,

dnešní recenze bude na vychvalovaný kofeinový šampón Alpecin, který je dle různých internetových diskuzí přímo zázrak proti padání vlasů. V poslední době jsem si všimla, že mi vlasy padají docela dost a to i přes to, že se je snažím vyživit pomocí různých doplňků stravy. Když mě zase jednou chytl ve sprše amok z toho, kolik mám v odtoků vlasů, zase jsem zamířila do lékárny pro další pomoc. Paní lékárnice mi doporučila právě kofeinový šampón Alpecin


Kofeinový šampón Alpecin má předcházet padání vlasů ze stresu, kvůli hormonálním výkyvům a taky z důvodu dědičného padání a je určen především pro muže.


Použití je stejné jako u obyčejného šampónu, akorát při aplikaci tohoto „léčivého“ šampónu je vhodné nechat šampón působit ve vlasech 2 minuty a během působení provádět masáž vlasové pokožky.


Šampón je tekutější konzistence než obvykle šampóny, ale ničemu to nevadí a jde pěkně do vlasů vmasírovat. Není moc pěnivý, ale člověk si po nějaké době používání zvykne – je dobré jej první v dlaních smíchat s trochou vody a napěnit a teprve pak nanášet do vlasů. Při nanášení do vlasů je to trochu komplikace a tak se šampón občas dostane do očí, kde teda ale pekelně štípe. Vůně šampónu je typicky pánská a dost silná, ale po opláchnutí šampónu z vlasů cítit není.


Šampón vlasy dobře umyje a méně se mi po jeho použití vlasy mastí, řekla bych, že prodlouží dobu mezi mytím tak o 1 den, což je příjemné. Co se mi už moc nelíbí je to, že se vlasy po umytí víc cuchají a hůř rozčesávají, i když pravidelně po každém mytí nanáším do vlasů kondicionér nebo masku.

Šampón jsme používali já i manžel podle návodu pravidelně 2x týdně po dobu tří měsíců, ale nemůžu říci, že by padání vlasů používání šampónu nějak viditelně omezilo. Co se týče slibovaných účinků, tak vážně spokojená nejsem a moc nechápu, kdo psal na internetu všechny ty kladné recenze, jak jim šampón pomohl :-/ chápu, že nemůže asi sednout všem, ale žádný efekt se nekonal.


Celkové hodnocení: 2/5



Značka: Dr. Wolff

Velikost: 250 ml

Cena: 159 Kč

Dostupnost: většina lékáren



Šampón musím ohodnotit vážně kriticky a to pouhými dvěma body. Musím sice přiznat, že šampón vlasy myje dobře a vlasy jsou po něm sice příjemné a rychle se nemastí, ale zato se hůře rozčesávají i po použití kondicionéru nebo masky. Ale slíbené omezení padání vlasů nenastalo, takže zastal pouze funkci mytí jako každý druhý šampón z drogérky, navíc v očích hodně štípe a vlasy se po použití hodně cuchají a špatně rozčesávají. 

M.

9 komentářů:

  1. Jé, to je škoda, že nefunguje, zrovna včera mě mamka prosila, jestli bych jí nesehnala nějaký šampón proti padání vlasů, a bohužel nevím, kde nějaký funkční sehnat...

    OdpovědětVymazat
  2. Taky jsem ho měla, ale ani mně příliš nepomohl, vlasy mi padají pořád stejně :(

    OdpovědětVymazat
  3. Holky, misto samponu a ruznych podobmych pripravku vyzkousejte dynovy olej. Beru kazdy den na lacno 1 cajovou lzicku od zacatku listopadu a vlasy se mi zazracne zlepsily. Viditelne mene mi padaji a vypadaji mnohem lepe. Urcite bude casem cela recenze.

    OdpovědětVymazat
  4. Já teď používám tu jejich vodu, která se dá do vlasů po umytí, tak jsem zvědavá, zatím mi to přijde docela dobré
    thrillofme.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aha, ani nevim, ze nejakou vlasovou vodu maji. Ale ja ji zkouset nebudu. Jedna hruza se samponem stacila.

      Vymazat
  5. přítel ho teď začal používat, tak jsem zvědavá, jak dopadne :))

    OdpovědětVymazat
  6. Váhala jsem, jestli ho koupit nebo ne, protože když si umyju vlasy nebo se učešu a podívám se pod sebe, je mi skoro do breku. Asi budu s tím padáním bojovat zevnitř tím dýňovým olejem. Už se těším na recenzi :)

    HairOCD

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ja jsem fakt z dynaku nadsena, tak hezke vlasy jako mam ted jsem nikdy nemela.

      Vymazat