sobota 13. prosince 2014

Došlo nám - říjen až listopad 2014 - Maru

Hezký den děvčata,

jak trávíte poslední dva týdny do Vánoc? Scháníte poslední dárky, nebo už máte nakoupené a pečete cukroví a zdobíte byt? Já už mám dárky nakoupené všechny, teďka už mi chybí jen vyrobit nějaké hezké jmenovky a dárky zabalit. A příští týden už máme s kamarádkáma naplánované první "vánoční večírky.  Jak slavíte Vánoce s kamarádkama Vy? Dáváte si dárky nebo se jen před svátky sejdete na vánoční punč nebo svařák?


Ale teď k dnešnímu článku - už je tady čas na pravidelnou dávku prázdných obalů a krabiček, ano je tady rubrika Došlo nám a to tentokrát za měsíce říjen a listopad 2014. Tetokrát mám tady plnou tašku prázdných obalů a to s rekordním počtem 28 kusů.


Začínám tou nejpočetnější skupinou spotřebovaných výrobků a to kosmetikou tělovou:

Dove sprchový gel (2 ks) - 250 ml/cca 60 Kč
- sprchové gely této značky mám velmi ráda, nevysušují pokožku, hezky pění a jsou prostě moc příjemné.        

Avon naturals sprchový gel - jahoda a bílá čokoláda - 200 ml/cca 40 Kč
- tenhle sprcháč jsem od někoho dostala a snažila jsem jej spotřebovat, bohužel moc nepěnil a sladká vůně nic moc, tak jsem jej aspoň vypotřebovala na holení nohou. Ale jsem ráda, že mi už došel :-D

Saloos sprchový olej - levandule - 125 ml/cca 90 Kč
- na sprchový olej od Saloosu jsem měla nedávno na blogu recenzi, shrnu jenom, že to byl můj oblíbený sprchový přípravek, miluji vůní levandule a ta hydratace, kterou tělu dodával byla maximální. 

Eveline - glicerinový krém na ruce s kozím mlékem - 245 ml/cca 100 Kč
- tento krém jsem si koupila kvůli praktické pumpičky a měla jsem jej několik měsíců na stole v práci. Krému v lahvičce ještě trochu zbylo, ale nejde už jej vydolovat. Krém byl podprůměrný, moc nehydratoval a pomalu se vsakoval.  

Nivea - fresh energy antiperspirant - 150 ml/cca 60 Kč
- můj oblíbený antiperspirant, o kterém pořád básním. Potím se docela dost, ale tenhle jediný antiperspirant (z těch méně invazivních) mi docela pomáhá proti pocení.  

Eucerin - intenzivní antiperspirant - 30 ml/cca 200 Kč
- o tomto přípravku jste si mohly přečíst někdy před rokem (zde), no skoro neúčinkoval, takže mi ležel nedopotřebovaný v kosmetické sbírce, takže jsem jej při úklidu už vyhodila.  

Tetesept - sůl do koupele s mandlovým a kokosovým mlékem (2 ks) - 80 g/cca 30 Kč
- o koupelové soli Tetesept jste si mohly nedávno zasoutěžit a taky i přečíst recenzi (zde). S koupelovými solemi jsem byla maximálně spokojená, krásně koupel provoněla a po koupeli byla pokožka prokrvená a vláčná.


Pleťová kosmetika je zastoupená podstatně méně výrobky:

Ziaja - olivový pleťový krém (50 ml/cca 50 Kč)
- k tomuto krému se vždycky ráda vrátím, krém je podobný jako klasická modrá Nivea, ale je méně hutný. Krém příjemně hydratuje, dobře se vsakuje a decentně voní. A navíc je za příjemnou cenu.

Missha - Super aqua čistící ubrousky (40 ks/cca 140 Kč)
- ubrousky jsem používala k dočistění pleti po odličování a také jsem si je párkrát vzala na cesty k odlíčení makeupu a osvěžení pleti. Odličovat moc neuměly, ale na dočistění pleti na cesty byly fajn.

Sebamed - Cleansing bar čistící mýlo (miniautura)
- o tomto mýdle jste si taktéž mohly přečíst recenzi (zde), s mýdlem jsem byla maximálně spokojená a můžu jej všem jenom doporučit. Mýdlo pleť vyčistilo, nevysušovalo, dokonce ani neštípalo v očích. A na to, že se jednalo o miniaturu, tak i dlouho vydrželo.

Sebamed - Hand+nail balm (miniatura)
- nevím, proč se mi do pleťové kosmetiky přimíchal krém na ruce, ale je to jedno :-) krém se mi zdál fajn, ale z tak malého (10 ml) balení to nemůžu hodnotit. Recenze (zde).

Bioelixír - arganový olej 
- tímto olejem jsem si mazala pleť místo krému a hydratace byla skvělá. Pleť byla na dotek jemná, vláčná a zářící. Zase se k oleji vrátím.

Balea - sérum s hyaluronem (10 ml/cca 150 Kč)
- po pravidelném používání na vlhkou a vyčistěnou pleť a následné aplikaci krému, jsem začala na své pleti pozorovat větší pružnost pleti a taky je pleť hydratovanější. Recenzi jste si mohly přečíst už před časem (zde).

Saloos - levandulová květinová pleťová voda (50 ml/cca 90 Kč)
- o této pleťové vodě jste mohly číst nedávno, jsem z ní nadšená a už jsem si koupila další lahvičku. Používám jí především k tonizaci před nanášením pleťového oleje.


Další část spotřebovaných výrobků je z řad vlasové péče.

Balea - čistící šampón (250 ml/cca 50 Kč)
- čistící šampón se mi zdá perfektní, dobře vlasy umyje - vlasy po umytí téměř vržou, dobře pění a vlasy nevysušuje.

L´oréal - hot liss ochrana před templem (200 ml/cca 100 Kč)
- nevím, jestli sprej ochraňuje vlasy před teplem způsobený žehličkou na vlasy, fénem nebo kulmou. Ale já jej používám spíš ze zvyku a abych pro své vlasy udělala něco navíc. Vlasy zbytečně nemastil, více se leskly a byly na dotek hebší.

Isana - suchý šampón (200 ml/cca 50 Kč)
- o tomto suchém šampónu jsem mluvila taky už několikrát. Dobře vlasy odmastil, hezky voněl a nezanechává ten hnusný bílý povlak.

John Frieda - šampón a kondicionér pro blond vlasy (250 ml/cca 180 Kč)
- tato sada krásně podpoří blond barvu vlasů, je jedno jestli se jedná o barvené nebo přírodní vlasy. Dodá barvě jiskru a místo škaredé "žluté" se udrží barva svěží a jako čerstvě obarvená. Přírodním, nebarveným vlasům dodá lesk.

Joanna - Jedwab silk kondicionér/maska pro poškozené a suché vlasy (250 ml/cca 50 Kč)
- kondicionér je příliš tekutý a z vlasů stéká, bohužel efekt na vlasech není znatelný, nerozčesávají se lépe, ani lépe nevypadají. No nedělá nic, co jsem od něj očekávala.


Poslední, co tady mám je sekce nehtové péče a lakování a dekorativka.

Isana - odlakovač s mandlovým olejem (250 ml/cca 45 Kč)
- za mne nejlepší odlakovač, který jsem zatím zkoušela. Nejrychleji a nejčistěji odlakovává. Nevysušuje nehty ani nehtovou kůžičku. Prostě je na 1*.

Catrice - tvářenka z limitky (velikost nevím/cca 100 Kč)
- jednalo se o tvářenku ze staré limitky, bohužel je potisk už oprýskaný, takže nevím, o jakou konkrétně se jednalo. Tvářenka byla moc fajn a ráda jsem jí používala, bohužel se mi nedávno rozbila na padrť a nezvládla ani "opravu alkoholem".

Catrice - Prime and fine matující pudr (velikost nevím/cca 129 Kč)
- nejlepší matující transparentní pudr vůbec, dělá krásnou pleť, sametovou. Při pravidelném, každodenním používání mi vydržel hodně dlouho, víc než půl roku.

Urban Decay - báze pod oční stíny (miniatura)
- bázi jsem měla přiloženou k paletce Naked a to byla moje první zkušenost s touto bází. Báze je super, ale bohužel za vyšší cenu a její aplikace pomocí pěnového aplikátoru mi mo nevyhovovala. Hlavně teď u konce bylo v obalu stále dost produktu, ale nešel vyšťárat jinak než vatovou tyčinkou do uší. Další už mám v zásobě, až tu dopotřebuju, tak se teprve rozhodnu, zda si bázi pořídím i v plném balení.

Nel - třpytkoý topcoat (12 ml/cca 40 Kč)
- tato značka laků na nehty se v "naší" malé drogérii prodává už věky a vyzkoušela jsem jich už mnoho. Všechny rychle schly, kryly a byly fajn. Tento topcoat už sešel věkem a už mu nepomohl ani ředič laků.

Tento článek byl fakt mega, příště počítejte s kratší variantou, už nemám tolik načatých výrobků. Co jste vyzkoušely z mých prázdných výrobků?

Maru

13 komentářů:

  1. Tyjoo, to je věcí :). Suchý šampon mám doma také, je nejlepší. A momentálně odlakovávám taky odlakovačem s mandlovým olejem :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sucháču jsem zkoušela fakt hodně, ale tenhle se mi zdá nejlepší a ještě je za super cenu :-) a to stejné platí i u toho odlakovače.

      Vymazat
  2. Dove sprcháče miluji, jsou super! :))

    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky si myslím :-) ještě mám ráda sprcháče Nivea s těma olejovýma kuličkama :-)

      Vymazat
  3. Tak to je pěkná hromada, to se mi snad nikdy nepovede :)
    Beauty of pink

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No je toho hromada, ale zase je to spotřeba za 2 měsíce :-) navíc já mám vždycky rozdělaných hodně výrobků zároveň, takže pak mi to dojde současně (jeden sprcháč na vaně, jeden ve sprše) a tak :-D

      Vymazat
  4. Bázi od UD zbožnuji hlavně v odstínu Eden.
    Za Telesept velký palec nahoru, jen škoda že neudělaly pořádné velké balení :( .
    Pěkné spotřebováno.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mne Tetesept mile překvapil, ty soli jsou fakt parádní :-) a i balení mi vyhovuje, já mám tyhle pytlíčky ráda, je to pro mne lepší než jedna velká plechovka.

      Vymazat
  5. Já mám akorát ten produkt na vlasy od Lorealu na ochranu vlasů a ségrám jsem koupila ten odlakovač Isana :)
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A tobě příjde, že tyhle ochranné spreje něčemu pomáhají? nebo je používáš jako já spíš ze zvyku?

      Vymazat
  6. týo zase tolik spotřebováno :))
    jinak já jsem ostuda, ještě nemám nakoupeno skoro nic :D je to v čudu, letos jsem to nějak nezvládla :D

    OdpovědětVymazat
  7. Taky mi teď došlo strašně moc věcí, už mám plnou krabici obalů :) Ale z těchto mám jen ten sprej LÓreal. Jinak nic.
    blog Měj se ráda

    OdpovědětVymazat
  8. Pekná "nádielka" ;) Aspoň sa uvoľnilo miesto pre vianočné darčeky, nie?

    OdpovědětVymazat