pátek 19. prosince 2014

Rozporuplné dojmy z prosincových novinek od Dermacolu

Hezký pátek slečny,

tak už máte dovolenou/prázdniny? Nebo Vás čekají povinnosti i po víkendu? My máme každoročně v práci kolem Vánoc frmol, takže mne zatím žádné volno nečeká a i na Štědrý den budu muset jít aspoň do 14 hod do práce. 


Ale teď už k dnešnímu článku - na začátku prosince nám přišel balíček plný novinek od naší oblíbené značky Dermacol. A co se v balíčku skrývalo? Nová řasenka pro extra objem řas s příznačným názvem Mega Lashes a jeden z nových odstínů pěnových očních stínů Moon Touch. 

Řasenka Mega Lashes (13 ml/cca 250 Kč)

Oficiální popis slibuje super objem, natočené a zahuštěné řasy. 


Hned na první dojem mne řasenka zaujala. Díky zlaté barvě, černému potisku a klasický buclatý tvar, vzbudí ihned dojem kvality a luxusu. Při bližším zkoumání potisku mne ale zarazilo "ošoupání nápisu", kdy jsem si řekla, že teda kvalita obalu moc dobrá nebude. Ale po dalším zkoumání fotek na internetu, jsem zjistila, že je potisk ošoupaný schválně. Škoda, že tímhle zkazili jinak krásný obal.


Kartáček je klasický štětinkový, ve větší velikosti. Tenhle kartáček mi vyhovuje, dobře se s ním pracuje a řasy krásně obalí barvou. Dokonce i z mých bídných řas vykouzlí docela pěkné řasy. Musím říct, že efekt se mi vážně líbí. Řasy neslepuje a vypadá efektně, ale zároveň přirozeně.

Co ovšem řasenka nezvládá je vlhké počasí, ne že by se rozmazávala, ale řasy během dne spadnou a vypadají jen nabarveně. Objem i hustota se ztratí a máte zpátky své řasy, jen nabarvené černou barvou. Tohle mne nutí ji používat jen v ty sušší dny.

Celkové hodnocení: 3,5/5 

Ve finále musím zhodnotit řasenku jako nadprůměrnou. Kdyby ve výrobě vychytali těch pár much jednalo by se asi o jednu z nejlepších řasenek, které jsem zkoušela. Body dolů jsem musela dát za "ošoupaný obal" (což ale každému vadit nemusí) a netrvanlivost na očích v dešti a vlhku.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Pěnové oční stíny Moon Touch v odstínu č. 19 (4,9 g/cca 150 Kč)

Po přečtení mnoha kladných recenzí na tyto oční stíny, ve starých odstínech, jsem se jich nemohla dočkat. Těšila jsem se, že konečně najdu něco na ty dny, kdy ráno spěchám a nemám čas si se stíny vyhrát. V balíčku jsem našla stíny v krásném zelenošedém odstínu č. 19. Ale po jejich vyzkoušení jsem byla bohužel zklamaná...


Stíny jsou opravdu jemné konzistence a jsou přímo našlehané. Díky tomu mají stíny problém s pigmentací - ono tedy, když je naberete prstem nebo štětcem a nezačnete je ještě nanášet, vypadají sytě a superpigmentovaně. Ale když začnete se stínem pracovat, barva se z víčka ztratí a zůstane na něm spíš jen třpyt. Jdou trochu navrstvit, ale i tak není barva příliš výrazná.

Další problém stínů je výdrž. Já jsem je chtěla používat samostatně, bez zapudrování suhými stíny, ale tohle není vůbec možné. Vydrží na oku asi hodinu, pak se začínají slévat a nic se nezmění ani s podkladovou bází. Slejí se s ní jen o pár minut později. Když jsem pod stíny použila bázi a ještě na ně nanesla pudrové stíny, vydržely bez hnutí asi 4 nebo 5 hodin. Ani náhodou nevydrží celý den.


Ale nebudu jenom negativní, chci pochválit rozkošný obal ve formě průhledného kalíšku v praktické velikosti pro aplikaci prstem nebo štětcem. A druhá věc, která si zaslouží pochvalu, je velký výběr barev.

Celkové hodnocení: 0/5

Bohužel musím tyto stíny nominovat na propadák roku 2014. Kromě krásného odstínu a roztomilého obalu nemůžu pochválit nic. 

Jak jste na tom Vy s novinkami od Dermacolu? Sedí Vám?

Maru

13 komentářů:

  1. To je skoda tech stinu, obal maji rozkosny a mas i hezky odstin.
    Beauty of pink

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mě to mrzí, ty stíny byly přesně moje barva, ale bohužel je nemůžu využít ani místo podkladové báze, vážně nedrží ani zapudrované.

      Vymazat
  2. Škoda, stíny se mi hned na první fotce moc zalíbily :( Řasenka mě láká taky, ale nevím, jestli do ní jít. Mám své řasy dost na nic a nevyhovují mi velké kartáčky :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Že by někdo kdo má stejně bídné řasy jako já? Ta řasenka není špatná, mi vykouzlí docela slušné řasy, ale pro nás chudé na řasách bych spíš doporučila Best od Moje. Ta je super.

      Vymazat
  3. Ty stíny mě opravdu překvapily, v obalu vypadají fajn :(. Řasenka má hezký obal, vypadá pěkně, toho ošoupaného jsem si ani nevšimla :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mne hrozně zklamaly, hlavně po tom, co jsem na tyhle stíny četla spoustu kladných recenzí. Bohužel však byly na ty staré odstíny, tyhle nové asi nějak "inovovali" a moc to k dobru nebylo.

      Vymazat
  4. Ta řasenka vypadá docela dobře!:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě není špatná, ráda ji teď používám, ale fakt jen když je 100% počasí.

      Vymazat
  5. Mně se náhodou to ošoupání řasenky hrozně líbí :) A stíny jsem ještě pořádně nezkoušela, jenom na ruku a to mi přišlo jako bída, tak jsem je nechtěla riskovat v hektický den, nechám si je na svátky, až budu doma - znáš to, kdyby se stala nějaká kosmetická pohroma ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vidíš, já jsem na takové malé detaily docela cíťa, takže jsem si všimla i schválně "oprýskaného" nápisu a vadí mi to :-) mám ráda, když nové věci vypadají jako nové a pěkné a ne, že už je někdo používal. :-D S těmi stíny to máme podobné, taky jsem je první zkoušela na ruku a bohužel asi po hodině zaschnutí šly normálně smazat z hřbetu ruky prstem! Do práce jsem je taky na oči nedávala, ale někdy pracuju z domů, tak jsem je prubla ráno a za chvíli to byla jedna sletá linka.

      Vymazat
  6. Stín vypadá krásně, škoda, že i s bází vydrží 4-5 hodin :( a tahle řasenka mi úplně připomněla jednu zlatou od Astoru, se kterou jsem nebyla spokojená
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslela jsem, že stíny budou obdoba Color Tattoo a že vydrží aspoň podobně dlouho. Mají totiž krásné a zajímavé odstíny, tak jsem myslela, že svojí kosmetickou sbírku rozšířím třeba o bílé, ale už mne ta touha přešla.

      Vymazat
  7. No ja mam treba fialove a ty jsou odsti pigmentovane, skoda tohodle odstinu.

    Www.style-and-smile15.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat