středa 8. dubna 2015

Dýňový olej - univerzální pomocník pro vlasy, nehty i pleť

Ahoj holky,

už dlouho Vám slibuju článek o účincích pravidelného užívání dýňového oleje a konečně je tady. V prvé řadě je třeba říct, že dýňový olej beru pravidelně už asi od půlky října, což už je docela dlouhá doba, abych mohla účinky posoudit. 


Dýňový olej jsem objevila na podzim v jednom malém bylinkářství, kde jsem sháněla původně sháněla nějaké přírodní "léky" pro taťku, ale když už jsem byla v tom, nechala jsem si od paní bylinkářky poradit něco proti padání vlasů, na které trpím. Výsledkem bylo, že jsem si z obchůdku spokojeně odnášela právě zmíněný dýňový olej.


A co tedy říkají o dýňovém oleji odborníci? Obsahuje prý řadu tzv. přirozených antioxidantů, které jsou považovány za hlavní pomocníky v boji proti stárnuti celého organismu. Dýňový olej obsahuje vysoké množství vitamínu E, A a C a také selen, zinek, hořčík a karoten.

Jak jsem již řekla, tak od oleje jsem především očekávala to, že se mi díky němu zmírní docela výrazné padání vlasů. A ano, ono to pravidelné braní zafungovalo! Každý den beru vnitřně jednu čajovou lžičku a asi za měsíc byly vidět první výsledky a to nejen na vlasech. 

Říkáte si, jakou má asi chuť, když vypadá tak hnusně a má tak nesympatickou zelenohnědou barvu? Ona ta chuť není tak hnusná, je popisována jako "oříšková", mi spíš příjde bez chuti. Není to ale nic, co by se nedalo přežít a bez problému polknout.



Myslím, že již ve více článcích jsem zmínila své problémy s vlasy, nejen, že mi hodně padaly (opravdu jsem měla pořád plný kartáč vypadaných vlasů), ale také se mi pořád, přes všechnu péči, třepily, lámaly se a byly krepaté. První výsledky se objevily už asi po měsíci, ale teď po téměř čtyřech měsících pravidelného užívání je efekt už vážně znát. Vlasy se mi hodně zlepšily, už nepadají po chomáčích, ale vyčešu si klasicky jen pár vlasů, jak to je v normě. I kvalita vlasů šla hezky nahoru, po posledním zastřižením konečků, se mi další třepivce neobjevily. Však posuďte podle fotky, na obou fotkách jsou vlasy po volném schnutí bez žehlení ani fénování a bez použití nějakých uhlazujících přípravků. Rozdíl je fakt znát.


Další změna nastala i na nehtech, ty se mi přestaly třepit a lámat. V práci hodně pracuju manuálně, takže mi dřív stačilo nehtem někde zavadit nebo ťuknout a měla jsem nehet zlomený. Teď mi to nehrozí, teď mám nehty pevné a už vůbec ne tak křehké jako dřív.


Co jsem nečekala byla změna i na pleti, ta je po zařazení oleje do mojí kosmetické rutiny o poznání zářivější a mladší. 

Hodně jsem četla, že dýňový olej je dobrý i k mazání pleti, klidně i obličeje, prý neocpává póry. Také je prý vhodný jako prevence strií. Při vnitřím užívání je olej také dobrý, jako prevence před zácpou.

Já momentálně používám Natural panenský dýňový olej 200 ml za cenu 149 Kč, ale můžete si jej koupit třeba i ve zdravé výživě nebo jej vyrábí i značka Saloos.

Slyšely jste už o účincích dýňového oleje? Zkoušely jste jej?

M.

27 komentářů:

  1. Dýňový olej používám spíše na vaření, přiznám se že na pokožku jsem zatím nepoužila, asi mě odrazuje jak je tmavý :) Ale na špagety nebo do dýňové polévky to je skvělý olej :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na vaření ho taky používám, ale to jsem na kosmetickém blogu zmiňovat nechtěla. Taky ho mám nejradši na těstoviny a do polévek. Mnamka 😉

      Vymazat
  2. To mě zaujalo, myslíš, že se může brát v pohodě i v těhotenství?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ho beru porad, zatím cele těhotenství a bez problému. Je teda pravda, ze jsem se doktora neptala, ale v bylinkářství jsem k němu dostala "brožurku" a žádné kontraindikace v ni psané nebyly. Jak se tobě daří v těhotenství? Už jsi doma nebo ještě chodis do prace?

      Vymazat
    2. Jeste stale chodim do prace, jsem ted v sestym mesici.Na materskou bych mela jit zacatkem cervna.Deti jsou uz teda ted nestastne, ale co se da delat...Doufam,ze to bude nadale ok...a cekame kluka:)

      Vymazat
    3. Tak to budete mít mimčo někdy na začátku srpna, ne? :-) já teď končím pátý měsíc, ale asi budu muset jít od května na nemocenskou, takže už toho moc do práce nenachodím. Nám zatím pan doktor slibuje holčičku, ale je nějak moc pohyblivá a nechce se pořádně ukázat, takže uvidíme, co se na dalším ultrazvuku zjistí :-D

      Vymazat
    4. JJ, 3. srpna máme termín:) Já si moc přála holčičku, ale nakonec jsem stejně šťastná, že to bude kluk:)

      Vymazat
  3. Tento olej používám moc ráda na pleť, na ruce a při svědivé vysušené pokožce i na tělo, nejlépe smíchaný s tělovým mlékem, to se pak vstřebá téměř okamžitě:o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Smíchat jsem jej s tělovým mlékem nezkoušela, ale dám na tebe a zkusím to :-)

      Vymazat
  4. Zatím jsem jej nezkoušela, ale protože teď bojuju s nehty, tak jej určitě vyzkouším :)

    Jak šetří shopaholici?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Za zkoušku to stojí, fakt se mi ty nehty a vlasy pěkně vyzdravily :-)

      Vymazat
  5. O oleji jsem už četla a chtěla jsem ho místo krému. Toužila jsem po tom od Saloos, ale nesehnala jsem ho nikde v kamenném obchodě a už jsem na něj úplně zapomněla, takže dík za připomenutí :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že u nás byl tenhle olej od Saloos ve zdravé výživě a taky v drogérii DM. Tak koukni.

      Vymazat
  6. Recenze vypadá moc dobře, budu se muset po něm mrknout ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Koukni, je zdravý a pomáhá nejen vlasům, nehtům a pleti, tak se jeho nákup vyplatí.

      Vymazat
  7. Zní to lákavě a je super, že ti to pomohlo. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vlasy mám teď mnohem lepší, za pár měsíců mi šla ta kvalita rapidně nahoru.

      Vymazat
  8. To už je druhý článek co o něm čtu a teď už si ho fakt koupím:)) Taky jsem o něm četla v souvislosti s lepšíma vlasama a musím to vyzkoušet. Mají ho v kauflandu normálně u olejů, tuším 500ml kolem 160Kč nebo nějak tak. Doufám že mi zabere i na nehty!! Díky za připomenutí:)
    Šárka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Do Kaufu vůbec nechodím, tak ani nevím, že ho tam mají. Ale asi si tam zajdu, když je za tak dobrou cenu. Asi nevíš, jestli je panenský?

      Vymazat
  9. Tak to vypadá HODNĚ dobře! :) Tak teď o něm budu fakt uvažovat, páni.. :)

    >>> Nikola Mills

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Efekt je fakt mega. Beru ho pořád a změny jsou viditelné.

      Vymazat
  10. O dýňovém oleji jsem ještě neslyšela, ale takový skvělý tip se mi hodí. Teďka mi nehty nějak zlobí, takže tohle potřebuju! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. na nehty je lepší než všechny možné doplňky stravy :-)

      Vymazat
  11. O dýňovém oleji jsem taky ještě neslyšela, mám doma mandlový na pleť, ale hrozně mi "smrdí", takže se nedokážu přimět k tomu ho začít používat :D, ale mandle mám hodně ráda.. Určitě se po dýňovém podívám, hlavně kvůli vlasům :)

    BayaChick

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mandlový olej jsem ještě neměla, ale na mazání je prý skvělý. Ten dýňový je spíš nějak bez zápachu a bez chuti.

      Vymazat
  12. Uau nikdy som o tomto oleji nepočula, ale okamžite idem obehať obchodíky a musím ho zohnať!! Ďakujem za skvelý tip :) ladyminimalism.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V těch zdravých výživách určitě bude, tak stačí do nějaké kouknout :-)

      Vymazat