pondělí 4. května 2015

Dva svaté grály od Saloosu, bez kterých bych letošní jaro nepřežila

Krásný den děvčata!

Letošní jaro je pro mne hodně náročné, proto si musím z kosmetiky vybírat právě ty pomocníky, kteří mne nikdy nezradí. Mezi svaté grály, bez kterých bych nepřežila jsou pro mne dva pečující výrobky od značky Saloos. Prvním z nich je úžasný, ale opravdu úžasný BioKarité balzám Argan Revital a druhým je Těhotenský pěstící olej.


Znáte BioKarité balzámy? Pokud ne, tak já Vám je trochu přiblížím. Jedná se o univerzální pomocníky k péči o suché místa na těle - pečuje o suchou kůži rtů, nehtovou kůžičku, nos podrážděný rýmou a další problematická místa.


BioKarité balzámy jsou super výživné díky obsahu bio bambuckého másla, obohaceného o velmi kvalitní rostlinné oleje, vzácných vosků (jako je např. včelí vosk), bylinných extraktů a to vše je ovoněno přírodními esenciálními oleji.


Díky přírodnímu složení předávají BioKarité balzámy pokožce všechny potřebné výživné látky, také pleť hydratují, zjemňují a regenerují.

Na otestování ke mne dorazila varianta BioKarité Argan Revital a já si jej velmi oblíbila. Jak jde poznat z fotky, balzám je velmi hutné konzistence, téměř až pevné. A při prvním vyzkoušení jsem se bála, že budu muset do balzámu rýpnout nehtem, abych jej byla schopná nanést. Ale mýlila jsem se, stačí balzám lehce přejet prsty a on Vám pod nimi změkne a jste schopné nabrat množství, jaké potřebujete.


Je tedy pravda, že v posledních dnech jej používám především na podrážděný nos od smrkání. Letos se totiž se mnou nemoc táhne pořádně dlouho a nemůžu se pořád rýmy zbavit. Nos mám osmrkaný ze všech stran, ale nebýt balzámu, tak bych už ani smrkat nemohla, jak bych měla nos odřený. Balzám na popraskané kůži nepálí a je tak ideálním pomocníkem na období nachlazení a rýmy. Také hojení popraskané kůže na nose je mnohem rychlejší a šetrnější. Už balzám BioKarité za jiný nevyměním!

Dále balzám používám také k mazání vysušeného očního okolí a k tomuto účelu se mi taky velmi dobře osvědčil. Při prvním pokusu jsem se bála, že bude na jemnou kůžičku okolo očí moc hutný a bude pod makeupem a korektorem dělat neplechu. Ale opak je pravdou, rychle se vpije a nezanechává pocit mastnoty. Také bych doporučila balzám doporučila k mazání suchého okolí nehtů, se sklony k záděrám. Já sice těmito problémy netrpím, ale i přesto si pravidelně po odlakování nehtů, nehtová lůžka i okolí pořádně balzámem promasíruji. Musím říct, že je poznat rozdíl a nemám ruce pak tolik vysušené.

Ještě jsem zapomněla říct, jak balzám voní, to je také hodně důležité. Já z balzámku nejvíc cítím lemon tea tree, také obsahuje esenciální oleje z růže a levandule. 

Cena balzámu je kolem stokoruny, za kterou dostanete 19 ml výrobku ve 100% bio kvalitě. Za mne tedy balzám hodnotím jako jeden z mých TOP výrobků, kterému zůstanu věrná :-)


Druhý výrobek, bez kterého bych už nefungovala je Těhotenský peštící olej. Ze začátku těhotenství jsem používala především obyčejné tělové mazadla, ale teď s rostoucím bříškem je třeba delikátnější péče. Zatím jsem nepřibrala ani kilo, ale pupík už pěkně roste a s ním i riziko vzniku strií. A to už chce přece jen větší péči. 

Těhotenský pěstící olej je složený ze samých výživných olejíčků a látek podporující pružnost kůže. A co ve složení tedy najdeme? Bio sezamový olej, bio slunečnicový olej, mandlový olej, bio pupalkový olej, olej z obilných klíčků, esenciální oleje z levandule a neroli a vitamín E. 


Doporučená aplikace oleje je minimálně 1x denně, víckrát rozhodně neuškodí. Já většinou olejíček používám 2x denně, po ranní i večerní sprše. Pro rychlejší regeneraci kůže po porodu, je vhodné olej používat ještě minimálně 6 měsíců po něm.


Na olejíčku musím především vychválit jemnou, nevtíravou "bylinkovou" vůni, rychle vsakování a také to, že nezanechává pokožku mastnou. 

Pokožka je rozhodně lépe hydratovaná, vláčná a na dotek jemná.

Cena olejíčku se pohybuje okolo 130 Kč a obsah lahvičky má pro Saloos standardních 50 ml.

Jaký je Váš nejoblíbenější výrobek od Saloosu? Co jste už všechno vyzkoušely?

M.

Na závěr ještě připomínám dvě soutěže, kterých se můžete zúčastnit a to:



12 komentářů:

  1. Musí se podívat po Saloosu :))

    http://style-and-smile15.blogspot.cz/2015/04/giveaway-3.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pro mne je Saloos asi nejlepší pečující značka. Miluju ho a věrná jsem mu už několik let.

      Vymazat
  2. Po balzámu mrknu :) Měla jsem jen čisté bambucké máslo a to mi moc nesedlo, bylo moc tuhé a skoro se nevstřebávalo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tenhle balzám je báječný, krásně taje pod prsty a teď, když mám vysušenou pleť na tváři, tak si tím mažu celý obličej a vsakuje se pěkně. Ale vždycky si jím mažu vlhkou pleť.

      Vymazat
  3. od Saloosu, mě nikdy nic zatím nevtáhlo, že bych to nutně musela mít.. :-( ale tak uvidíme, pěkný článek :-)


    Zvu tě na svůj blog
    http://wormake.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Podle "popisu" mne taky nikdy nic tak nezaujalo, že bych to mít musela, ale po prvním vyzkoušení několika výrobků jsem Saloosu propadla.

      Vymazat
  4. Od Saloosu používám v kelímku granátové jablko. Je hezky hydratační, voní a vůbec neubývá. Používám od nich i odličovač a tělové oleje a taky osvěžovač vzduchu (doporučuju) a zatím mě nic nezklamalo.
    Užívej si těhotenství :-) Je to krásné období

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Granátové jablko voní krasně :-) taky mám ráda jejich odličovače, tělové oleje jsou báječné - už jsem jich měla několik. Osvěžovač vzduchu mám zrovna taky s boží vůni levandule. A děkuju za přání :-)

      Vymazat
  5. Balzám mě docela zaujal, vypadá lákavě. :-)
    giveaway

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Balzám je skvělý, krásně hydratuje a léčí :-) nemůžu si ho vynachválit.

      Vymazat
  6. Hezky clanek. Asi urcite zkusim ten balzam. Arganovy olej pouzivam a je skvely, takze balzam by se mi hodil.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky na běžně mazání používám oblicejovy arganovy olej. Ale ted jsem extrémně vysušena, tak si tímhle balzamem mazu cely obličej.

      Vymazat