středa 17. června 2015

Catrice - matující "chytrý pudr" pudr s korekčními vlastnostmi

Hezký den holky,

dneska Vám představím korekční pudr s matujícími účinky od značky Catrice. Původně jsem si šla do drogérie pro svůj oblíbený Prime and Fine (recenze zde), ale zrovna byl vyprodaný a já jsem nějaký pudr do kabelky potřebovala, tak jsem šáhla po tomto korekčním pudru téže značky. 


Podle oficiálního popisu tento pudr slibuje krytí a vyhlazení barevných nedokonalostí a navíc dodá pleti přirozený, matný efekt. Pudr se skládá ze čtyř různých barev - růžové pro dodání svěžího nádechu, fialové částečky dodají lesk, zelená barva neutralizuje zarudnutí pleti a béžová naopak zvýrazní přirozenou barvu pleti.


Obal pudru je taková klasika, na kterou jsme od Catrice zvyklé, není to nic extra krásného, ale zase na druhou stranu je obal pevný a funkční a to mi ke štěstí stačí. 

Za to obsah krabičky je super, pudr je jemně namletý a díky tomu vůbec nepráší. Pudr vypadá v obalu docela tmavý, bála jsem se, že po nanesení bude obličej vypadat jak mrkev, ale naštěstí jsem si jej hned v drogérii vyzkoušela a pudr je ve skutečnosti neuvěřitelně světlý a na pleti ani není vidět. 

A jaké jsou tedy korekční vlastnosti pudru? Jsou vůbec nějaké nebo to je pudr jako "každý jiný"? Musím říct, že to, co pudr dokáže mne příjemně překvapilo. Neříkám, že díky pudru zakryjete pupínky, to teda rozhodně ne, ale pokud si pleť zapudrujete už po nanesení makeupu a korektoru, pupínky nějakým zázrakem ustoupí do pozadí a jsou méně viditelné. Další čeho jsem si všimla je to, že pleť je víc rozjasněná a působí odpočatě.


Ale co se mi na pudru hodně líbí je to, že tvář s ním nevypadá přepudrovaně, ale svěže a je zmatněná tak lehce a přirozeně. 

Co se týče toho matujícího efektu, ten se mi zdá průměrnější. Mi teda zmatněná pleť vydrží celý den, maximálně jednou se během dne přepudruju. Ale myslím, že hodně mastné pleti matující účinek pudru stačit nebude.

Celkové hodnocení: 4/5

Značka: Catrice
Velikost: 8 g
Cena: 127 Kč
Dostupnost: drogérie Rossmann, eshop kupkosmetiku.cz

Musím se přiznat, že tenhle pudr je jeden z těch lepších, které jsem vyzkoušela, ale na můj Prime and Fine nemá. Určitě jej spotřebuju, ale pak přejdu zase k osvědčené klasice. Můžu jej doporučit všem, koho trápí unavená a zašedlá pleť nebo těm, kdo chtějí ještě víc podpořit zamaskování pupínků.

M.

9 komentářů:

  1. Zní velice dobře :))

    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Catrice má fakt fajn výrobky, tak stojí za vyzkoušení.

      Vymazat
  2. Nedávno jsem si od nich pořídila ten transparentní, voděodolný a s tim jsem velmi spokojená:)) každopádně tenhle vypadá zajímavě, třeba po něm šáhnu až dodělám ten co mám:)).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To máš teď ten Prime and Fine, který zbožňuju. K tomu se hodlám vrátit až dopotřebuju zásoby pudrů, co mám :)

      Vymazat
  3. Docela mně lákají ty barvy, je to u pudru docela netradiční, řekla bych:-) Puberťácká pleť mně občas ještě pořád trápí, takže myslím, že by u mně našel využití:-) Děkuji za tip:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mne ty barvy a chuť vyzkoušet něco nového donutily tenhle pudr koupit. :)

      Vymazat
  4. já jsem si koupila trojbarevný pudr od Alverde, připadá mi fajn, ale nevím, jak moc je matující.. myslím si, že stejně žádnej pudr, co si ráno dám na obličej a odpoledne bude pořád matný není.. buhužel :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já nemám úplně mastnou pleť, spíš mám jen trochu problematickou t-zónu. Takže mi většinou stačí jedno přepudrování ráno a pak jedno během dne na "osvěžení" a někdy, když mám dobrý den, tak to druhé pudrování ani nepotřebuju.

      Vymazat
  5. Jestliže po něm pleť vypadá odpočatě, tak to ho musím mít! .)

    OdpovědětVymazat