sobota 13. června 2015

Jarně letní oblíbenci v dekorativní kosmetice – Radu

Ahoj holky,

dnes si dáme oddychový článek, ve kterém vám ukážu čím jsem se nejčastěji líčila v již skoro uplynulém jarním období. Snažila jsem se vybrat z každé líčící sekce ( oči, rty, tvář) jednoho nejvíce používaného zástupce. A takhle to dopadlo.


Oči jsem na jaře nejčastěji líčila v přirozených hnědo-zlatavých tónech a k tomu mi výborně posloužila má nejvoňavější čokoládová paletka Chocolate Bar od Too Faced. Na paletku recenze již byla, takže pokud se chcete pokochat výbornou pigmentací a krásnými odstíny, tak mrkněte sem. Jelikož mám hodně mastná víčka, tak se bez kvalitní báze neobjedu. Poslední dobu nejvíce používám bázi Shadow Insurance taktéž od Too Faced. Vyhovuje mi dávkování z tubičky, krémová konzistence a také, že stínům dodá o fous větší intenzitu. Výdrž stínů mi na bázi drží většinu dne, avšak večer již nejsou stíny úplně stoprocentní. Přesto musím říct, že jsem si jí velice oblíbila i když stále řadím mezi své top vyzkoušené bázi tu od Artdeca.


Líčení očí by nebylo kompletní bez řasenky a mou nejpoužívanější se na jaře stala novinka od Gabrielly Salvete a to Panoramico Curling Mascara. Řasenka je sytě černá, řasy výborně zahustí, natočí a lehce prodlouží. Recenzi jsem na ní taky už psala zde.zde Na jaře se mi vrátila chuť na černé linky, na které se mi výborně osvědčily gelové linky od Rimmelu. Krásně se s nimi pracuje, mají akorát měkkou konzistenci a především drží celý den. Stojí asi stovku, takže pokud hledáte levné a dobře dostupné linky v drogérii a můžu jedině doporučit. Obočí jsem dlouhou dobu upravovala pouze tužkou, ale zachtělo se mi změny, proto jsem se vrátila k zvýraznění a fixovaní obočí pomocí vosku. K tomuto účelu mi parádně posloužil „nový“ set na úpravu obočí Brow This Way od Rimmelu. Perfektně mi sedí odstín vosku, který obočí dodá barvu, vyplní ho a zároveň také fixuje po celý den. Obsažený stín je trošku tmavší a teplejší než bych potřebovala, takže s ním šetřím. Jinak funguje dobře.


Co se týče make-upu tak jsem již od zimy věrná Dermacolu a jeho Caviar Long Stay make-upu v odstínu 02 Fair, který mi díky žlutému podtónu sedí perfektně. Dobře kryje, do pleti se krásně zapracuje a nedělá masku. Oblíbila jsem si jej natolik, že jedno balení už padlo za vlast a tomuto druhému se pomalu ale jistě blížím na dno. Pokud vás make-up zaujal, doporučuji mrknout na recenzi zde. Korektor Fit Me od Maybelline v odstínu č. 15 jsem nedala z ruky od doby co jsem si ho koupila. Na kruhy pod očima a projasnění očního okolí je jako dělaný. Má bezva krémovou ne moc hutnou konzistenci, díky čemuž výborně kryje a přesto není pod očima přehnaně vidět. Po zapudrování drží celý den a nemá ani tendence zalézat do vrásek.


Nejpoužívanější tvářenka byla určitě INSTAIN od the Balm v šťavnatém červeno-růžovém odstínu Toile. Na tvářenku jsem vám pěla ódy již zde, ale zopakuji že je skvěle pigmentovaná, nepráší a drží celý den. Ale zamilovala jsem si jí především pro unikátní odstín a krásný „retro“ obal. Rty jsem nejčastěji halila do matu a vybrat pouze jeden kousek mi dalo fakt zabrat. Ale nakonec to vyhrála dlouhotrvající barva na rty Dermacol 16H Lip Colour. Odstíny mám dva, ale přednost jsem dávala přirozeně růžovému odstínu 01. Barva je vysoce pigmentovaná, rty nevysušuje a pokud nejíte tak drží několik hodin. Po jídle stačí lehce poupravit a jede se dál. Recenzi jsem taky už psala, ale na červený odstín 02 zde. Nehty jsem nejčastěji lakovala čistě bílým lakem Enamel č. 148 Gabriella Salvete. Používala jsem jej jako podklad pod řadu nailartů, přetírala ho nejrůznějšími třpytivými top coaty nebo si užívala jeho čistou krásu jen tak. Na to, že se jedná o bílý lak tak je výborně pigmentovaný, dobře se lakuje a taktéž dobře drží. Pokud sháníte kvalitní bílý lak tak koupi tohoto rozhodně neuděláte chybu. 


A ještě ukázka všech odstínů :
zleva:  Toile tvářenka, Dermacol Lip Colour č.1, Fit Me č. 15, Make-up Caviar 02 Fair, Rimmel set na obočí - vosk a stín, černá linka Rimmel 

Jaký byl ten váš nejpoužívanější kus dekorativky letošního jara? 

Radu

29 komentářů:

  1. Ta čokoládová paletka je prostě úžasná, to potřebuji taky :). Já zase tolik s korektorem od Maybelline spokojená nejsem, spíše vůbec. No možná jsem si vzala asi špatný odstín :(.... Ale moje nej byla růžová rtěnka od Sephory :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak je úžasná :) To se divím, že ti korektor nesedí. Všude jsem na něj četla jen pozitivní recenze, proto jsem si jej také pořídila a jsem za to ráda. Přijde mi skvělý, ale každý máme jinou pleť a jiné požadavky, tak se může stát, že ti něčím nesedl. Možná je to ten zmíněný odstín. Já ještě žádnou rtěnku od Sephory nemám, ale rozhodně mám v plánu si jí pořídit ;-)

      Vymazat
  2. Shadow insurance mám take, jen mi už bohužel dochází.. Moc se mi líbí i tvářenka theBalm, já tu značku prostě miluji :). Jinak nejoblíbenější výrobek je asi balzámek od Clarins, jen mi vadí, že tak rychle ubývá

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A taky ti báze vyhovuje? Nebo jsi už měla lepší? Mě přijde fajn, ale celý den mi stíny neudrží :( Tvářenka je úžasná, tento odstín jsem si fakt zamilovala. Jak mi od nich nevyhovují věci na oči, tak na obličej jsou úžasné viz. Instain tvářenka

      Vymazat
  3. Dermacol rtěnku jsem si také zamilovala, prostě vydrží skoro celý den a mám hned několik odstínů :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Právě pro tu dlouho výdrž a super odstíny ho zbožňuji. Já mám zatím odstíny dva, ale myslím, že se má sbírka ještě rozroste :D

      Vymazat
  4. Ja musim konstatovat, ze me uplne prestaly bavit ocni stiny a udelala jsem velkou cistku, ze ktere mely radost me kamaradky:) No a jelikoz mam za sebou prvni tyden materske, tak pokud nekam nerazim, tak se nemaluji...coz je teda taky pohoda, ac jsem na kosmetiku maniak:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak předně gratuluji k miminku :) Já bych se teda očních stínů zbavit asi nedokázala. Oči si líčím nejradši a podle toho taky vypadá má sbírka paletek. Věřím, že měly kamarádky při likvidaci velkou radost. Ale naprosto rozumím tomu, že když má člověk mimčo a plno jiných starostí, tak nějaké líčení vůbec neřeší :)

      Vymazat
    2. Mimco teprv prijde na svet;)Ale ja obecne ty stiny mela vzdy na vedlejsi koleji...nejradeji mam linky a rasenkz plus pod oboci rozjasnovac, to je takova ma klasika:)Ale teda par paletek a stinu, hlavne tech drahych jsem si nechala, hehe co kdyby ze...

      Vymazat
  5. Ta paletka vypadá báječně :) Od The Balm mám už tři produkty a tahle tvářenka mě teda hodně láká :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Paletka je úžasná. Já mám od the Balm už vyzkoušeno více produktů a tato tvářenka rozhodně patří mezi ty nejlepší. Je pochopitelné, že tě láká, však má taky proč - je skvělá :)

      Vymazat
  6. Skvělé tipy, také poslední dobou uvažuji o nějakém produktu na obočí a do toho vosku bych asi šla :) Jen škoda toho teplého stínu, mohli dát o něco tmavší..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není zač. Tento set na obočí je fakt super. Vosk používám každý den, ale stín většinou volím jiný. Tento je právě dost tmavý, ale s teplým podtónem, který mi obecně nevadí, ale tady mi přijde fakt moc. Super sada na obočí je taky od Makeup Revolution. Tam má paletka 3 stíny laděné více do studena a pak vosk.

      Vymazat
  7. Tu řasenku od Gabriela Salvete bych taky chtěla vyzkoušet. :-) Já si teď oblíbila hodně řasenku od Maybeline lash sensational. Nevyjdu bez ní ani na krok. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě zkus. Dělá fakt moc hezké řasy. Jen je potřeba si na ní zvyknout a naučit se pracovat s kartáček. Tu Lash Sensation si oblíbila Maru a taky si jí chválí, takže věřím, že na ní něco bude :)

      Vymazat
  8. Po duu na obočí od Rimmel se mrknu, díky za tip :)

    OdpovědětVymazat
  9. Aj ja som si teraz obľúbila lak od Gabriella Salvette z rady Enamel ale v inom odtieni, a musím povedať že je vážne skvelý!
    lifestylebyLenka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To ráda slyším. Já mám jejich laky moc ráda. Ať již ty klasické z řady Enamel, tak ty pískové, kterých mám snad 9 a pak nejrůznější třpytivé. Laky od GS jsou pro mě z drogérky top :)

      Vymazat
  10. Pořád všude obdivuju tu paletku od Too Faced, je vážně nádherná :)

    Krásný úsměv to jsou bílé zuby :)

    OdpovědětVymazat
  11. Caviar Long Stay od Dermacolu byl také dlouho mým oblíbencem, tedy stále je, ale povětšinou ho vytlačují makeupy od Bourjois, které jsou ještě žlutější než Caviar long stay a našla jsem mezi nimi ty, které perfektně sedí suché pleti. Tak to je jen takový tip :) Jinak bílý lak od Gabriely taky zbožňuju, stejně tak stíny od Too Faced :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já od Bourjois ještě žádný make-up neměla, ale už jsem koupi několikrát zvažovala. Ráda slyším, že mají žlutý podtón. Až se mi podaří zlikvidovat zásoby, které mám doma, tak už neváhám a jdu nějaký vyzkoušet. Takže moc díky za tip.

      Vymazat
  12. Čokoládová paletka je asi taky moje nejoblíbenější, i když já mám tu od Makeup Revolution. Taky mám ráda makeup od Dermacolu, ale mám ten matující. Chtěla jsem vyzkoušet i jiné na mastnou pleť, ale nesedl mi odstín a nebo v nich byly silikony, takže se k němu zase budu muset vrátit. Hledám teď novou bázi na oči a přemýšlím nad jednou v tubičce (asi Milani) a nebo jestli si mám koupit znovu Artdeco. Co myslíš, že je lepší?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bázi od Milani jsem sama nezkoušela, ale slyšela jsem názory, že je fajn. Ale osobně bych volila radši osvědčené artdeco, rozhodně se k němu sama vrátím, protože mi zatím udrželo stíny nejdéle :)

      Vymazat
  13. Ach, tá čokoládka! Už dlhšie som ju nevytiahla, lebo teraz som "fičala" len na jednom matnom tieni od Clarins a všakovakých linkách, ale tuším, že nastáva čas vrhnúť sa na Creme Brule a Salted Caramel :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No na jaře jsem "čokoládku" používala fakt často, i když teď se dostává trošku do pozadí, jelikož začínám s přicházejícím létem častěji volit nejrůznější barvičky. Ale i tak se k ní budu vracet velice ráda :)

      Vymazat
  14. Mám to nějak podobně :) Akorát teda v létě používám spíš gelové stíny než pudrové jelikož mi nedrží ani s nejlepší bází na světě :/ ALe stejně to řeší brýle že :D
    Lenny Mali i Danmark

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To znám moc dobře. Pokud chci ať mi stíny drží fakt celý den, tak použiji jako poklad bronzové Color Tattoo a mám dlouhou výdrž stínů zajištěnou :)

      Vymazat