čtvrtek 25. června 2015

Letní zásoba levandule od Saloosu

Hezký čtvrtek holky,

jaká je pro Vás ta pravá letní vůně? U mne to jednoznačně vede levandule. Tato vůně mne baví už několik let a nedovedu si představit, že bych na léto nepoužívala nic s touto božskou vůni. Protože mi vůně levandule nestačí jen v kosmetice, toto léto jsem si oblíbila i dva výrobky z sekce aroma terapie. Co tedy používám a nemůžu bez toho už být? Na mazání to je Bio levandulový balzám, pro sladké spaní tu mám Bio aroma roll-on s levandulí a vanilkou a na ovonění bytu používám Natur aroma airspray taktéž s vůni levandule.


Bio levandulový balzám (50 ml - cena cca 130 Kč)

Tento balzám je ideálním pomocníkem na léto a to především proto, že kombinace bambuckého másla spolu s výtažky z levandule pomáhá regenerovat pokožku po opalování, spálenou od slunce a také podporuje obnovu podrážděné pleti.

Kromě péče o pokožku dospělých je také vhodný pro jemnou dětskou kůžičku.

Balzám se ukrývá v klasické šroubovací krabičce, která není sice vrcholem elegance, ale je praktická a vlastně funguje přesně jak je je třeba. Co se týče obsahu, tak tady budu hodně chválit. Konzistence balzámu je spíše hutná až vosková, což není problém protože pod prsty přímo taje. Pokud si chcete nanášení ještě víc ulehčit, bude stačit si kousek balzámu vyrýpnout kosmetickou špachtlí nebo nehtem a pak ten zmíněný kousek v dlaních rozehřát v dlaních.

Protože mám poslední dobou pleť sušší, dokonce se mi dělají i suchá místa, potřebuju pořádnou regeneraci. Balzám tak používám na noc, kdy jim vůbec nešetřím a nanáším si jej na celý obličej v hojné míře. Díky pravidelnému používání mám pleť hydratovanou a hebkou, dokonce i jizvičky a zarudlá místa mizí.

Bio aroma roll-on Sladké spaní/Zklidňující (9 ml - cena cca 100 Kč)

V poslední době mám problém se pořádně uvolnit a odpočinout si, tak jsem hledala pomocníka, který mi pomůže zklidnit. Proto jsem sáhla právě po bio aroma roll-onu, který snoubí esenciální oleje levandule a vanilky spolu s bio jojobovým olejem, které příznivě působí na uvolnění a zklidnění organismu.



Aplikace olejíčku je velmi jednoduchá, stačí jej nanést na pulzující místa jako jsou krk, zápěstí nebo spánky. Olejíček lze podle potřeby aplikovat opakovaně, podle potřeby.


Co se týče slíbeného zklidnění, to jsem opravdu zaznamenala. Příjde mi, že mne vůně dokáže uvolnit a dostat do pohody. Kromě zmíněné funkce v aromaterapii jsem si použití olejíčku oblíbila také místo parfému. Ono na léto je velmi příjemné se zahalit jen jemnou přírodní vůní a nemuset to přehánět s chemickým parfémem.

Natur aroma airspraye Levandule - zklidňující (50 ml, cena cca 110 Kč)

Osvěžovače vzduchu patří jistě k běžné součásti většiny domácností. Pokud se chcete nechat hýčkat vůněmi, které nám nadělila sama příroda, tak doporučuji sáhnout po osvěžovačích zn. Saloos. Ty nejen že krásně voní, ale jsou čistě přírodní, obsahují 100% éterické oleje a nenajdete v nich žádné škodliviny, syntetické, konzervační, barvící ani vonné látky.



Osvěžovač vzduchu má klasické elegantní skleněné balení s rozprašovačem, který stačí jednoduše stisknout dle potřeby a rozptýlit vůní do prostoru kolem sebe. Můžete tak snadno a rychle osvěžit a provonět ovzduší kolem sebe, zbavit se nepříjemných pachů, ale také dezinfikovat prostor bytů, kanceláří, nebo jen vytvořit příjemnou atmosféru. Však je to právě vůně, která nás dokáže „přeladit“, povzbudit unavenou mysl, uvolnit od stresu, vyvolat radost a nebo zmírnit bolest.



Vybírat můžete dle momentální nálady či rozpoložení a to celkem z 6-ti voňavých variací. Já zvolila uklidňující vůni levandule a řeknu vám, že dokonalejší vůni neznám. Je neskutečně realistická a po rozprášení máte pocit, že jste se ocitli v uprostřed levandulového pole v Provance. Natolik příjemná a aromatická vůně je. Stačí pár střiků a vůně se dokonale rozprostře po pokoji. Výdrž samotné vůně se dost liší od velikosti a druhu prostoru, popř. nábytku, koberci a zařízení, který v pokoji máte. Vůně se lépe udrží v místnosti plné koberců než ve dlážděné chodbě. Někdy vydrží vonět jen pár minut, jindy zase i pár hodin. Co je ale úžasné, tak je to, že osvěžovač výborně neutralizuje a pohlcuje nepříjemné pachy okolo. Ale na takové to chvilkové osvěžení, provonění nebo zvlhčení prostoru kolem sebe funguje sprej výborně. Já ho dost často také používala před spaním, tak, že jsem si provoněla ovzduší kolem polštáře a musím říct, že se mi hned lépe a příjemněji usínalo. Vřele doporučuji vyzkoušet.


Jaká je Vaše oblíbená parfemace od Saloosu? Taky u Vás vede levandule?

M.


22 komentářů:

  1. A ja milujem levanduľu.... Výživný olej na tvár levanduľový ste neskúšali?? Krásne to máte naaranžované :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Levandule je top. Taky jsem teď na zahradu vysadila dalších 8 rostlin. Nn nezkousela, levandulí by olej mám ještě v zásobě z dovolené u moře, ale až mi dojde, určité vyzkousim.

      Vymazat
  2. Saloos je moje oblíbená značka, přiznávám se, že ji teprve objevuji, ale po čem jsem doposud sáhla, to mně nadchlo:-) Vůni levandule mám ráda, obzvlášť když je to taková ta pravá, nefalšovaná, levandulová:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mi trvalo než jsem Saloos podlehla, ale teď jsem mu verna.

      Vymazat
  3. Roll-on musím mít. Levanduli miluji, ta vůně je nenahraditelná :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už se resim až si levandulí nasusim že zahrady. To bude slast :-)

      Vymazat
  4. Levanduli také moc miluji :))

    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk/

    OdpovědětVymazat
  5. Ten olejíček na spaní mám taky a taky jsem si ho oblíbila. A ten osvěžovač vzduchu bych ráda zkusila :)

    O vlasy se mi stará... SEBAMED

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty Aroma spreje jsou super, ted jsem si pořídila citrusovy :-)

      Vymazat
  6. Sladké spaní mám taky a bože! Miluju ho :) Používám ho před spaním a vždy se tak uklidním a v klidu usnu :)

    Life By Peggie

    OdpovědětVymazat
  7. Vůni levandule miluji, hrozně mě uklidnuje..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Večerní vana nebo sprcha s levandulovym olejem, to je přímo slast. Vždycky o zkouskovem jsem si tak dala ten správný relax.

      Vymazat
  8. Ach levandule.. Jsou tyto produkty i v DM, ten olejíček bych nutně potřebovala, na nervy.. Ale nevím teď, jestli to v DM mají, snad jo, nikam jinam se teď nedostanu..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, to se jako ptám, zda jsou v DM, nedala jsem otazník..

      Vymazat
    2. Popravdě jsem teď v DM dlouho nebyla. Ale co si tak pamatuji, tak jsem olejíček v DM neviděla, ale jistá si nejsem. Celkově mi přijde, že mají v DM dost omezený sortiment a navíc mi přijdou ty jejich ceny fakt přemrštěné. Proto Saloos nejčastěji kupuji na Parfums.

      Vymazat