neděle 16. srpna 2015

Došlo nám - červen až červenec 2015 - Maru

Ahoj holky,

dneska se podíváme na zoubek mé dvouměsíční spotřebě. Protože poslední dva měsíce nám vládnou horka moje spotřeba kosmetiky stagnuje. Moc se teď nemaluju, spíš jen spotřebovávám pečující kosmetiku.


Spotřeba vlasovky je tyto dva měsíce dost chabá, mám tu jen 4 výrobky. A jak jsem s nimi byla spokojená se dozvíte za okamžik.


Isana - ochranný sprej před teplem (150 ml/cca 40 Kč)

Pořád hledám ten pravý ochranný sprej, zatím jsem si nevšimla, že by nějaký účinkoval, ale přece jen nechci své vlasy ještě víc zatěžovat fénováním a žehlením. Tenhle mne opět nezaujal, vůně byla hodně alkoholová a rychle se spotřeboval.

Cien - lak na vlasy (400 ml/cca 40 Kč)

Laky na vlasy z Lídlu mám ráda, stojí pár korun, dlouho vydrží a hlavně neslepují vlasy a nedělají z nich rampouchy. Tenhle lak byl fajn, ale radši mám jejich zelenou "objemovou" verzi. 

Isana - suchý šampón (200 ml/cca 55 Kč)

Asi nejlevnější a nejúčinnější suchý šampón, který najdete v našich drogériích. Hezky vlasy odmastí, dodá jim objem. Po cvičení nejlepší pomocník na oživení účesu. Je to moje stálice, ke které se pořád vracím a bezmezně ji miluju.

Gliss Kur - hair repair vlasový olej (75 ml/cca 100 Kč)

Ač je značka Gliss Kur moje oblíbená, tenhle olejíček mne moc nenadchl. Ze začátku byl na vlasech skvělý, ale později jak si vlasy zvykly se mi zdálo, že je zbytečně mastil a to jsem dávala olejíček v pár kapkách jen do konečků. 

Z dekorativky a péče o nehty jsem spotřebovala 5 výrobků. A tady se bude chválit u všech :-)


Essence - podkladový a vrchní lak s efektem gelových nehtů (8 ml/cca 80 Kč)

Tohle kombo na manikúru vážně musíte mít. Efekt na nehtech je vážně krásně gelový, výdrž celé manikúry je skvělá. Kdyby mě bavil jeden lak dlouho, tak klidně manikúra ten týden vydrží. Obě lahvičky mi při pravidelném používání cca 2x týdně vystačily na 3 měsíce používání, pak jsem už skončila s laky na dně.

Isana - odlakovač (250 ml/cca 45 Kč)

Další můj svatý grál, který si kupuju pořád dokola. Rychle odlakuje, nevyšušuje nehty a nemá ten typický ódér odlakovače. Za mne palec nahoru!

Dermacol - Truffle (30 ml/cca 400 Kč)

Tento makeup jsem měla už loni, kdy se mi zdál fajn, ale nebyl to úplný top. Kvůli tmavšímu odstínu jsem jej vytáhla zase po roce a tentokrát mi sedl skvěle. Je pravda, že se mi za rok pleť dost změnila a ze smíšené, mám pleť spíše sušší. Makeup pleť krásně hydratuje, dodá ji zdravou barvu, ale zároveň se přizpůsobí pleti a není na ní skoro vidět. Vážně vypadá přirozeně a navíc obsahuje SPF 15, což je na léto značka ideál.

Dermacol - Volume mania (9 ml/cca 180 Kč)

Moje oblíbená voděodolná řasenka, vytáhla jsem jí ze zásob, ale už bohužel nebyla použitelná. Dřív mi dělala pěkné, sytě černé řasy a zvládla i nějaké to koupání a slzení očí. Problém je, když si promnete oči, ale to nevydrží asi žádná řasenka.

Teď se přesuneme k nejvíce početné kategorii a to k zástupcům tělové kosmetiky. Těch se tentokrát nasbíralo 8 ks.


Procyon - přírodní bylinková koupelová sůl (300 g/cca 80 Kč)

Koupelovou sůl jsem koupila u nás v Opavě, v jednom malém obchůdku s přírodní kosmetikou. Se solí jsem byla spokojená, hezky voněla po bylinkách a stačilo ji do vany jen pár lžic.

Essence - čistící ubrousky (10 ks/cca 30 Kč)

Tyto ubrousky jsem měla už z loňska, z nějaké Essence limitky, byly fajn - používala jsem je na festivalech a na cestách na utíraní rukou. Chtěla jsem vytáhnout i své poslední balení, ale i když ubrousky otevřené nebyly - asi se mi někde uděla dírka a tak bohužel vyschly.

Amai - obnovující krém na ruce (100 ml/cca 50 Kč)

Fajn krém na ruce, ale pro mne byl až zbytečně hutný. Takže jsem jej používala na mazaní suchých pat, na které byl výborný. Pokud hodně pracujete manuálně a máte suché ruce, bude pro vás ten pravý.

Rexona Maximum protection - antiperspirant (45 ml/cca 150 Kč)

Nejlepší antiperspirant pod sluncem. Po jeho použití se prakticky nepotím, hezky voní, ale zároveň nepřebije parfém. Nedráží jemnou kůži podpaží, prostě výrobek na jedničku.

Balea - levandulová koupelová pěna (500 ml/cca 50 Kč)

Skvělá pěna do koupele, krásně pěnila, provoněla celou koupelnu... navíc jako bonus i pleť hydratuje a po koupeli s tímto zázrakem si osvěžíte tělo i mysl.

Sun Ozon - opalovací krém s SPF 20 (250 ml/cca 100 Kč)

Opalovací krémy značky Sun Ozone mám ráda, dobře se roztírají a nezanechávají na těle bílé stopy. Tento opalovací krém je levný, ale účinný. A abych nezapomněla, je voděodolný :-)

Saloos - Aroma sprej levandule (50 ml/cca 100 Kč)

Na tento bytový "parfém" byla nedávno na blogu recenze, vůně je opět úžasná - přírodní a ne žádný nepřirozený hnus :-) touto levandulí ve spreji krásně provoníte pokoj, vůně vydrží a dodá bytu na útulnosti.

Dermacol - Aroma ritual peeling s vůni jahod (200 g/cca 150 Kč)

Tento peeling je na tělo velmi příjemný. Konzistence peelingu v krabičce je spíše jen plná zrníček spojených jen nějakým "olejíčkem", ale po nanesení na tělo se změní spíše v krémový s jemnou pěnou. Obrušující schopnosti peelingu jsou dostatečné, tělo je po použití jemné a bez podráždění.

Od tělové kosmetiky přecházím automaticky ke třem kusům kosmetiky pleťové...


Avéne - Cleanance gel - čistící gel (200 ml/cca 300 Kč)

Tento gel je naprostý zázrak pro problematickou a mastící se pleť. Nejen že je super jemný, nedráždí ani oči, ale je také maximálně účinný. Pleť dokonale vyčistí, ta se poté mnohem méně mastí, ale především dokáže předcházet a zamezit tvorbě akné. 

Lirene - Micelární voda 3v1 (250 ml/cca 100 Kč)

S touto micelární vodou jsem byla ze začátku používání hodně spokojená, testovala jsem jí jen pár týdnů a pak jsem ji zase odložila ať můžu dopotřebovat starší rozpotřebované kousky. Při návratu k Lirene jsem už tak nadšená nebyla - buď nějak zestárla a zkazila se nebo si na ni pleť zvykla, ale přestala tak dobře odličovat a trvalo mi odlíčení dlouho a musela jsem použít hodně tampónků, abych měla pleť čistou.

Saloos - bio karité balzám s arganovým olejem (19 ml/cca 100 Kč)

Jedno z nejlepších mazadel na všechno. Používala jsem jej na suché kůžičky v okolí nehtů, na rty a nos rozpraskané nemocí a taky na suchou pokožku tváře. Podle mne jeden z top výrobků od Saloosu :-)  už mám další balení, pro které mám opět hojné využití.

Tak tohle je z mých spotřebovaných výrobků za poslední měsíce vše, tentokrát to bylo jen 20 ks. Kolik jste toho spotřebovaly vy?

M.

12 komentářů:

  1. Rexonu maximum protection se mi podařilo vyhrát, tak už se na něj těším. Odlakovač z Isany mám taky nejradši, odlakovává rychle a ani mi nesmrdí. Nehty nevysušuje.
    Já jsem teď moc spokojená s ochranným sprejem na vlasy od Baley v takovém veselém obalu - ten bych Ti doporučila :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten sprej od Baley mám už taky, ale zatím jsem ho použila párkrát. Zatím se mi zda fajn.

      Vymazat
  2. Ten peeling od Dermacolu vypadá božsky :)

    SweetElis

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už se tesim na nějaký další kousek z téhle řady. Nejvíc mě láká vůně hroznů a limetky.

      Vymazat
  3. Som na tom podobne v tomto horku :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Prave, v horku se toho moc nepotřebovava 😉 hlavně z dekorativky jsem nepoužila skoro nic.

      Vymazat
  4. Uff väčšinou toho až toľko nespotrebujem, ale zas toto bolo za dva mesiace, tak možno by som aj nazbierala :D
    Super vecičky, skúsenosť mám len s Rexonou, ktorá mne naopak absolútne nevyhovuje :(
    NickaBeautyHunter

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdybych měla dělat spotřebováno každý měsíc, tak jsou ty články pěkně krátké. Tobě fakt Rexona nesedi? Já jsem ji shledala jako nejlepší antiperspirant vůbec.

      Vymazat
  5. Olejíček od Gliss Kur mám a pro mně je výborný, tak tedy jen doufám, že taky nedojdu do stadia, kdy si na něj vlasy zvyknou..už jen proto, že mám koupené další balení:-) Makeup Dermacol jsem poslala dál, protože na moji smíšenou/mastnější pleť to opravdu nebyla dobrá volba. A jinak mám zkušenost jen s Rexonou a ta je úžasná, opravdu funguje:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Momentálně Pouzivam suchý olej Dove, který se mi zda skvělý. Sedl mi lip než Gliss Kur. Ten Dermacol make-up je skvělý, ale je spíš pro tu sušší a možná i starší pleť. Mi dělá krásnou, přirozenou a zdravou pleť. A bez Rexony už žít neumím. To je můj svatý grál.

      Vymazat
  6. Lidl kosmetiku mám celkem ráda,a le lak na vlasy jsem ještě nezkoušela, ale asi tobrzy změním..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Co bys mi za výrobky z Lidlu doporučila? Zkoušela jsem jen šampon a kondicioner a vlastně nějaké sprchace. To všechno bylo moc fajn.

      Vymazat