sobota 8. srpna 2015

Sbírka paletek vol. II - Inglot, Sleek, Too Faced

Hezký den holky,

dneska Vám přináším druhý díl mého miniseriálu o sbírce paletek. Vlastně tahle část měla být poslední, ale když jsme s Radu diskutovaly na téma paletek, vydedukovaly jsme, že vlastně quatra stínů jsou taky paletky, i když malé. Takže se ještě příště budeme věnovat těmto malým paletkám.

Paletky Inglot

Asi z mých starších článků víte, že značka Inglot je moje oblíbená a tedy v mé kosmetické sbírce i hojeně zastoupená. Mám toho sice víc - tvářenky, rtěnky, laky na nehty... ale očních stínů mám přece jen nejvíc.

Co se týče Inglotu, vyhovuje mi jejich princip Freedom systému, kdy si koupíte prázdnou paletku, do které pak můžete stíny skládat podle svých představ. Všechny Inglot stíny, které mám jsou hodně pigmentované, nepráší a s bází drží celý den, prostě bájo. U těch matných stínů je pigmentace trochu horší, ale není to žádná trága, řekla bych, že jsou to nejlepší matné stíny, které mám. Třpytivé stíny jsou na tom mnohem lépe, jsou hodně máslové, mega pigmentované a stíny mají velkou gramáž, tudíž jsou prakticky nevypotřebovatelné.


1. Inglot (čísla stínů zleva)

  • PEARL 395, AMC 100, AMC SHINE 115, AMC SHINE 137
2. Inglot (stíny z LE Noble collection)

  •  Noble Collection 151, 152, 153, 154, 155 
3. Inglot

  • AMC Shine 132, PEARL 431, DOUBLE SP 493, DOUBLE SP 504, MATTE 364 (barevné)
  • MATTE 328, PEARL 393, PEARL 407, MATTE 337, PEARL 422 (hnědé a tělové)
4. Inglot 


  • AMC SHINE 111, AMC SHINE 144, PEARL 445, MATTE 363, AMC 53 
 5. Inglot 

  • 104 R, 129 R, 127 R
Sleek paletky

Ze značky Sleek a jejich paletek jsem byla v začátcích blogování a líčení úplně nadšená, teď už nějak to svoje nadšení nechápu. Matné stíny jsou hodně špatně pigmentované a práší. Je tedy pravda, že ty třpytivé jsou naopak máslové a pigmentované pěkně. Ale abych se přiznala, už jsem hodně Sleek paletek rozdala a zbylo mi jich jen pár a to vlastně kvůli několika unikátních odstínů, které občas použiju. Od Sleeku tu mám LE Monaco, LE Showstoppers a LE Garden of Eden.
Sleek LE Monaco
Tahle paletka Sleek má úžasné letní barvy, ale používám jen ty třpytivé barvy, ty matné (hlavně světlé) jsou fakt děs. Ale zase na druhou stranu se jedná o mou oblíbenou letní paletku, protože ty neonky jsou dokonalé.
Vidíte, jak jsou ty matné barvy bídné? Některým nepomůže ani víc vrstev :-/ zato ty třpytivky jsou pigmentované perfektně.
Sleek LE Showstoppers
I tahle paletka je na tom s pigmentací docela bídně. Některé odstíny nejsou vidět na swatchi vůbec a jsou tak maximálně vhodné jako zjemnění přechodů při líčení. Tuhle paletku jsem chtěla už dávno dát pryč, ale nechávám si ji kvůli dvou dokonalým odstínům, kterým je zlatoolivový (horní řada, třetí zprava) a fialový (dolní řada, druhý zprava). 

Sleek LE Garden of Eden
Tahle Sleek paletka je na tom s pigmentací nejlépe ze všech tří kousků. Tady jsou slušně pigmentované, jak matné, tak třpytivé odstíny. Bohužel to je jedna z paletek, kterou moc nepoužívám, i když zelené barvy jsou na očích mé oblíbené. 

Too Faced - Chocolate Bar

Poslední paletka, která se objevila na úvodní fotce je ikonická Chocolate Bar od Too Faced. Tuhle voňavou krásku jsem dostala k Vánocům od manžela a musím říct, že jsem si ji za ten půlrok oblíbila hodně. Nejen že má paletka boží obal v čokoládovém designu, ale i po čokoládě voní. Barvy jsou moc krásné, s bází drží celý den a vlastně jim není co vytknout. Sice se v paletce taky objevily dva odstíny (označené hvězdičkou), které jsou na tom s pigmentací hůř, ale není to úplná tragédie. Velkou výhodou je to, že i ty světlé odstíny jsou vidět a dají se pěkně v líčení použít.


Doufám, že Vás tenhle článek nenudil a že si s chutí přečtete i ten další (poslední) díl, který mám pro Vás připravený.

M.

22 komentářů:

  1. Máš nádhernou sbírku, z těch Inglot stínů se mi líbí snad všechny;) A Chocolate Bar bych si chtěla jednou koupit:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Inglot mám fakt ráda, mají super kvalitu za rozumnou cenu. No čokoládka to je prostě láska :D

      Vymazat
  2. Pekna sbirka, ja bych rada vyzkousela sleek paletky, tak uvidime.
    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky Míšo. Ono Sleek nejsou špatné paletky, ale já už hold našla lepší zástupce a moc je nepoužívám.

      Vymazat
  3. Inglot mě neláká jako značka vůbec, nevím proč. A na Sleek už jsem taky celkem zanevřela, mám tři paletky (z toho Garden of Eden pořád neotevřenou) a teda ty stíny mi vůbec nedrží. I s Urban Decay bází se mi začnou do pěti hodin slévat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Někomu je sympatické to, jinému ono. To je na tom myslím to krásné. Mě Inglot sedí a vyhovuje, což je hlavní. Tak já u Sleek paletek problém s výdrží nemám, s bázi mi stíny drží dobře, avšak nemám moc mastná víčka. Možná, že ony "máslové" stíny se hůře snáší s mastnějšími víčky, těžko říct.

      Vymazat
  4. Super článek. :) Nějakou paletu od Inglotu bych si chtěla sestavit, na to se už těším, až našetřím a něco pokoupím. Sleek mě už také tak moc nebaví, zvláště z důvodu, který jsi též zmiňovala, že jsou matné stíny fakt špatné. :/ S Too Faced zkušenosti nemám a zatím to ani neplánuji. Uvidím do budoucna :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Inglot určitě doporučuji, mají tolik neskutečných barev a finnishů, že je radost jednotlivé odstíny vybírat a paletku skládat. Určitě ti je můžu doporučit. Na rozdíl od Sleeku má Inglot parádní matné stíny.

      Vymazat
  5. Ty inglot paletky se mi moc líbí. Nejlepší je, že si můžeš barvičky namíchat podle sebe. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak. Namícháš si stíny podle vlastních preferencí a nehrozí tak, že některé odstíny zůstanou nevyužity, jak se mi to stává v mnoho paletkách.

      Vymazat
  6. Čokoládka od Too Faced je na mém wishlistu už dlouho a nákup se pořád nezrealizoval, ale snad se odhodlám, protože čím déle ji chci, tím víc ji chci:-) A jinak skvostná sbírka a na další díl se už teď moc těším, určitě zase posbírám nějakou tu inspiraci:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě se odhodlej, věřím, že nebudeš litovat.

      Vymazat
  7. Čokoládové paletka od Too Faced se mi nikdy moc nelíbila, ale poslední dobou o ní docela uvažuju. Myslím, že si ji časem taky pořídím :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ona má prostě něco do sebe a umí okouzlit i ty nejzarytější odpůrce čokolády :D

      Vymazat
  8. Nádherné paletky a hlavně všechno krásné barvy! :) Chtěla bych mít alespoň jednu z nich doma :) ♥

    SweetElis

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky Elis. Barvičky ty jsou moje, nedám na ně dopustit. Věřím, že si časem určitě nějakou moc fajn paletku pořídíš.

      Vymazat
  9. Waaaau tak tie sú nádherné :) Koľko lesklých a pastelových farieb :) Radosť pozrieť sa na to :)

    Týmto by som ťa veľmi pekne chcela pozvať do mojich dvoch práve prebiehajúcich GIVEAWAY

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, jsem ráda, že paletky zaujaly a líbí se. Díky za pozvání, mrkneme se :)

      Vymazat
  10. V posledných dňoch som natrafila na niekoľko pozitívnych príspevkov k Inglot tieňom a začala som túžiť po vytvorení si vlastnej paletky. Škoda len, že je táto značka dosť "odruky". Sleek ma nejako zvlášť nehecuje, zato Too Faced je jedna z mojich top značiek v dekoratívke. Z paletiek mám zatiaľ len dve - Chocolate Bar a od minulého týždňa už aj Semi Sweet. A tiež sú moje obľúbené :)

    OdpovědětVymazat
  11. Vzhledem k tomu, že ráda nosím spíš nenápadnější líčení, Sleek paletky miluju. LE Monaco je jedna z těch starších paletek, které mi ve sbírce chybí a opravdu mě to strašně mrzí, protože ty barvy jsou kouzelné. Snažila jsem se ji sehnat už pár let zpět a bohužel marně, takže teď trochu závidím. :)

    OdpovědětVymazat