sobota 20. února 2016

Decentní krása v podaní paletky Zoeva En Taupe

Hezký den děvčata,

hned jak přišla do prodeje řada výrobků Zoeva En Taupe, začala jsem ji pomalu okukovat. Paletka mne na první pohled dostala, zdála se mi jemná a praktická, ale zároveň i zajímavá. Jenže mi nebyla souzena a hned po naskladnění byla vyprodaná. Potom jsem na paletku úplně zapomněla až do doby, kdy mi přišla domů jako nečekaný dárek od manžela.
 

Paletka má obal pro Zoevu typický - jedná se o paletku usazenou v tvrdém kartónu se zavíráním na magnet. Co Vás na krabičce ihned upoutá je mix několika hnědých odstínů, ve kterých se prolínají holografické fialové čárky, které na obalu tvoří zajímavý obrazec a stejný design má i paleta uvnitř. Nenajdete v ní žádný štětec ani zdrcátko, jen 10 stínů od světlého bílého po různé odstíny a finishe taupe barvy, to vše zakončeno barvou vínovou.  


Na první pohled je skladba stínů dokonalá a vypadá, že z ní lze vykouzlit jak decentní, tak i velmi výrazné líčení. Ovšem, po důkladném testování, jsem pochopila, že je to spíš paletka na denní nošení a na líčení méně výrazné. Sice obsahuje i tmavé odstíny (úplně pravé odstíny v obou řadách), ale ty jsou z celé paletky nejhůř pigmentované, takže až tak líčení neztmaví.

Paletka obsahuje 5 matných a 5 třpytivých stínů. První řada je téměř celá matná až na druhý stín zleva s názvem Handmade, který je meruňkový se shimmerem. V dolní řadě naopak najdeme kromě tmavé vínovky všechny stíny třpytivé. Konzistence stínů je především u těch matných sušší, ale přesto se dobře nanáší a mezi sebou blendí. Nejhůře jsou na tom konzistenčně i pigmentací ty dva nejtmavší odstíny a to tmavě šedý Old Master a vínový Exqisits. Při nanášení swatche je barvá výrazná dost, ale při stínování už to takový top není.



Z matných odstínů jsou na tom s pigmentací nejlépe ty nejsvětlejší odstíny a to můj velmi oblíbený odstín - světle vanilkový Stitch By Stitch, který vždy nanáším pod obočí a naprosto dokonalý je světle meruňková matná barva Hour By Hour, která je přímo božská na vykreslení očního oblouku. 

Ze třpytivých taupe odstínů je asi nejzajímavější stín Sheer & Voiles, který je měňavý, holografický stříbrno béžový. 



Jak jsem říkala, již výše, ani u těch třpytivých stínů není konzistence přímo máslová, ale to nevadí, stíny se nanáší dobře a jsou pěkně pigmentované a nepráší. Větší prášivost je u těch matných odstínů a také se mi zdá, že i docela rychle ubývájí - především u odstínu Hour By Hour jsem měla už po pár použitích ve stínu důlek. 

Výdrž na očích je celodenní (s bází), v zimě mi docela venku slzí oči, což nezvládá většina stínů různých značek, ale En Taupe to zvládá perfektně. 

Když to shrnu kolem a kolem tato paletka se stala mým každodenním pomocníkem, ovšem nemůžete s ní moci popustit uzdu kreativitě a nevykouzlíte s ní nic zajímavého. Pokud sháníte paletku stínů na běžné denní líčení a nemáte rády výrazné barvy a líčení je to to pravé pro Vás. Pokud Vás však baví barvičky a experimenty, tak po paletce nesahejte - bude Vás nudit.



Já jsem od paletky čekala trochu víc a byla pro mne prvních pár použití doslova zklamání, ale teď jsem se s ní sžila a používám ji často a ráda, ale na divočejší výtvory vytahuji jiné kousky ze své kosmetické sbírky.

Celkové hodnocení: 4/5

M.

20 komentářů:

  1. Krasne baleni! Vubec bych se nezlobila ji mit v arzenalu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Balení je krásné, to se musí nechat :-) Zoeva ty obaly vážně umí.

      Vymazat
  2. Po nej túžim aj ja, no tak snáď ju raz dokúpim do mojej zbierky. ;)
    www.rebelliouslily.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mne bohužel úplně oslnila, takže asi další paletku této značky do sbírky nepotřebuji :-)

      Vymazat
  3. Nevypadá vůbec špatně :) na běžný nošení je to ideální určitě, jak říkáš :)

    eL

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na běžné nošení je jak dělaná, ale mne bohužel mrzí, že není zrovna multifunční.

      Vymazat
  4. Paletka je naozaj krásna. Veľmi ma oslovila a určite nie som sama. Už viem, čo si najbližšie doprajem z rady dekoratívnej kozmetiky :)

    Čo je dobré to musím mať aktuálne aj s extra mega GIVEAWAY

    OdpovědětVymazat
  5. Na úplně výrazné barvy zase tak moc nejsem, takže osobně bych to nebrala jako velké mínus, odstínově se mi taky líbí..no, dala bych si na ni říct:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já taky nemusím mít všechny stíny v paletce divoké, ale mám ráda více možností líčení s jednou paletkou. Takové jsou pro mne např. Naked paletky, jsou decentní, ideální na každodenní líčení, ale vykouzlíš s nimi i look na párty nebo ples. A s touhle paletkou toho bez pomocí dalších stínů nedocílím :-/

      Vymazat
  6. Paletka se mi líbí, ale čekala jsem, že bude víc pigmentovaná :/
    HAUTE BASICS

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem od ní čekala víc, nechápu, jak můžou pigmentaci téhle paletky "všude" tak chválit. Pro mne nic moc :-/

      Vymazat
  7. Presne si to vystihla, tiež som z nej trošku sklamaná hlavne tou slabšou pigmentáciou u niektorých tieňov :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Právě, používám jí, ne že ne. Ale láska to opravdu není, spíš se tak tolerujeme.

      Vymazat
  8. Keď vyšla kolekcia Taupe, bola som si skoro istá, že si kúpim štetce i paletku. Nakoniec som si nekúpila nič, hoci štetce by som ocenila (aj keď ich mám už poriadnu zbierku). V podstate som rada, že paletku nemám, lebo pre mňa je skoro nepoužiteľná, snáď ku každému odtieňu mám doma alternatívu. A po skúsenosti s dokonalou paletkou Mixed Metals by som bola možno aj naštvaná na pigmentáciu :D

    OdpovědětVymazat
  9. Paletka má na první pohled nádherné barvy.Nejvíce mne zaujala barvička Outlina,mylsím,že se to tak píše :D Ale na fotce to s pigmentací vypadá bídně,takže bych do ní asi nešla...ale na druhou stranu ta výdrž...nevím,no :)

    OdpovědětVymazat
  10. No, tak evidentne máme v podstate rovnaký názor na túto fešandu :)
    ANTIgiveaway 2

    OdpovědětVymazat