čtvrtek 4. února 2016

Maybelline - novinky v sortimentu řady Superstay - nové tekuté linky a rtěnky

Ahoj holky,

ke konci roku se nám dostalo do rukou pár relativně nových produktů od Maybelline, které jsme důkladně otestovaly a dnes Vám přinášíme recenzi na tři z nich a to tekuté linky, tekutou rtěnku a dlouhotrvající rtěnku 24H.

 Maybelline Master ink Satin – tekuté oční linky, 199 Kč


Linky mají hezké černo-bílé balení kuželovitého tvaru. Díky tomu, že mají nápaditý bílý vršek jsou snadno rozpoznatelné a v kosmetickém šuplíku se mi dobře hledají. Vrchní část je navíc dostatečně dlouhá, takže se rukojeť linek pohodlně drží a lehce se s nimi manipuluje.

Jedná se o linky tekuté s tenkým pružným hrotem. Ten je dost měkký a ohebný především na špičce, směrem k rukojeti je pevnější. Mě se s ním pracuje moc dobře. Barva linek je černá, avšak úplně černo-černou barvu nečekejte. V jedné vrstvě je barva spíše vybledlá černá, tmavší se stává až s více tahy. Pro mě není tato vlastnost vůbec překážkou, protože tvar linky a intenzitu buduji postupně, takže ve výsledku syté černé barvy dosáhnu.


Linky jsou spíše vodovější konzistence z čehož plyne i nižší pigmentace. Tu bych hodnotila jako střední a pro sytou a tmavou barvu je třeba potřeba linku „přejet“ několikrát. Přestože jsou linky „tekutější“ tak zasychají rychle, nehrozí, že by se vám obtiskly. Zatím se vám asi z popisu linky moc nepozdávají, ale věřte, že své ohromné plus mají v neskutečné výdrži. Po zaschnutí totiž s linkami nic nehne. Mám lehce převislá víčka, takže dost bojuji s obtiskávámím, ale s těmito linkami se mi to nikdy nestalo. Nijak se namažou, nedrolí a jsou krásné po celý den. Odlíčit jsou poměrně dobře, ale musíte počítat s tím,že se barva nerozpustí, ale spíše tampónkem stahujete kusy barvy.

Osobně jsem si linky dost oblíbila a používám je ráda a často zejména pro skvělou výdrž a lehkou manipulaci. Takže i přes nějaké ty nedostatky stojí linky za vyzkoušení. 



Maybelline Superstay 14h lipstick - odstín Infinitely Fuchsia 130, cca 150 Kč

Hned jak mi rtěnka přišla do ruky, říkala jsem si, že ke mne dorazila další tekutá rtěnka. Ovšem tady jsem se hodně mýlila, rtěnka klame tělem, tedy spíš obalem. Obal je velmi povedený a vypadá jako u lesku na rty či tekuté rtěnky. Po oddělání bílého plastového víčka však nastane překvapení v podobě kovové šroubovací části, ze které vyšroubujete klasickou "tuhou" rtěnku. 


Milovníky voňavých výrobků zaujme krásná sladká ovocná květinová vůně, která se ze rtěnky line. Vůně je příjemná a vůbec ne nepříjemná chemická.

Kromě zajímavého obalu a vůně, Vás na první vyzkoušení upoutá zajímavá textura rtěnky, která je spíše gelová. Díky této jedinečné konzistenci rtěnka rty nevysušuje, hezky se nanáší, nehrudkuje a celá její aplikace je komfortní. A i pigmentace rtěnky je víc než slušná. Kryje v první vrstvě a dokonale s ní vykreslíte hrany rtů.


Ovšem po všech těch superlativech jsou na řadě zápory rtěnky. Tady nastává problém s výdrží, která je slibovaná celých 14 h. Pokud běžně fungujete, což tedy zahrnuje pití i jídlo, rtěnka mizí opravdu rychle, hned při prvním napití čaje se Vám obtiskne na hrneček a při každém soustu se ze rtů ztrácí až nakonec zůstane jen nevábná konturka a střed rtů se ojí. Ale pokud chcete výraznou rtěnku jen do divadla nebo budete na párty usrkávat koktejl brčkem, výdrž je příjemná cca 3 hodiny.

Maybelline SuperStay 24h Ultimate Red


Rtěnka má štíhlé balení, kdy na jednom konci najdete samotnou barvu s pěnovým aplikátorem a na druhé straně průhledný tyčinkový balzám. Právě tím balzámem se liší od svých konkurentů, které mívají balzám tekutý. U Maybelline však vsadili na tuhý balzám ve formě tyčinky. Osobně se mi tato varianta líbí, hezky se na rty nanáší, jemňouce voní a jako balzám funguje skvěle ať již samotný či přes rtěnku.


Barva rtěnky má odstín 480 Tangerine Pop, což je docela zářívá červená s kapkou růžové.  Je docela výrazná, přesto v klidu nositelná na den, minimálně pro nás odvážnější určitě. S barevným aplikátorem se pracuje dobře, hezky vykreslí tvar rtů. Jediné s čím jsem měla problém, tak barvu neroztírá úplně rovnoměrně a je třeba si s aplikací barvy dát na čas. Ještě lepší je dávat pouze tenkou vrstvu a tu následně rozetřít štětečkem nebo prstem. Barva po nanesení mírně lepí, ale po zaschnutí (cca minuta) se lepivost vytratí. Po zaschnutí je barva matná, rty nijak nestahuje a celkově je mi na rtech příjemná. Po nanesení balzámu je rtěnka lesklá, rty vyživí a nošení se stává komfortnější.


Co se týče výdrže, tak tu můžu jedině pochválit. Na rtech jsem jí teda 24 hodin opravdu neměla, ale půl den zvládá s přehledem. Dokonce i oběd přežije se ctí. Jasně, že po jídle už nevypadá tip top, ale nositelná je. S přibývajícími hodinami má tendence se lehce drobit. Počítejte, že odlíčit micelárkou vám nepůjde. Musíte použít dvou fázový odličovač na bázi oleje, s ním to je hravě. Když to vezmu kolem a kolem, tak je to fajn produkt, který se však výrazněji neliší od konkurence. Je tedy na vás jaké značce a barevné škále dáte přednost.

Už jste nové přírůstky  Superstay řadě zaregistrovaly? Co na ně říkáte?
M&R

10 komentářů:

  1. Vyskúšala som len poslednú, myslím, že mám aj rovnaký odtieň, a mne teda nevydržala ani hodinu :(.

    OdpovědětVymazat
  2. Zatim jsem ani jeden kousek nevidela nazivo. Od Maybelline jsem si poridila v posledni dobe akorat dve rasenky.

    Monika / kosmetickerecenze.cz

    OdpovědětVymazat
  3. Ty linky vypadají dobře.O těch budu přemýšlet.

    OdpovědětVymazat
  4. Škoda ,že tekuté rúže majú len v červených odtieňoch, ale linka vyzerá fajn, aj keď má nižšiu pigmentáciu.
    Bio súťaž

    OdpovědětVymazat
  5. O těchto novinkách vím, ale ještě jsem se nedostala k prozkoumání odstínů, hlavně mně zajímají dlouhotrvající rtěnky:-)

    OdpovědětVymazat
  6. Tá linka vyzerá fakt úžasne

    Pozývam teba aj tvojich čitateľov na moju extra MEGA GIVEAWAY (4 súťaže v 1) v ktorej si môžeš zasúťažiť o poukážky ale aj o viac ako 40 pruduktov z kozmetiky, knihy či šperky

    OdpovědětVymazat
  7. První rtěnka má krásnou barvičku, ale musím říct, že se mi moc nelíbí to balení :/

    SweetElis

    OdpovědětVymazat
  8. Vůbec o nich ještě nevím- ale musím říct,že mě moc nezaujaly jejich obaly :/ U těch linek se mi líbí moc ten aplikátor,no teda abych také pravdu řekla, tak jsem si myslela že to je také dlouhotrvající lesk :D Ale krásné překvapení :) Asi ten poslední produkt mě oslovil nejvíc!

    ROSEMDIARY

    OdpovědětVymazat