pátek 8. dubna 2016

Došlo nám - prosinec, leden a únor - Maru

Ahojky holky,

už se zase měsíc s měsícem sešel a je tu čas na pravidelnou bilanci spotřebovaných produktů. Tentokrát je spotřeba menší než obvykle, ale zase tu mám věci, které se na blogu objeví víceméně poprvé, takže alespoň poznáte nějaké nové výrobky.


Z tělovky tu toho nemám přiliš - jen tři kousky. Ale všechny můžu s klidem doporučit.


Fann - pěna do koupele s vůni oliv (asi se nedá koupit)

Tuto pěnu jsem získala v rámci instagramové akce a vážně mi sedla. Škoda, že se nedá běžně pořídit. Dobře pěnila, nevysušovala a hezky voněla. Sice byla vůně spíš podobná jako aloe a ne oliva, ale to mi vůbec nevadilo.

Bielanda - tělové mléko Afrika

Nejsem sice fanoušek mazání, ale toto mléko si mne získalo svou krásnou "perníčkovou a vánoční vůni". Měla jsem ho už loni a letos jsem jej vytáhla znovu. Je sice pravda, že nehydratuje nějak hodně - suché pleti by nestačilo, ale mi vyhovuje. Vsakává se dobře a nelepí. Jediné, co mi vadí, že poslední zbytek mléka už pumpička nenabere a proto v lahvičce zůstane.

Wellness&Beauty - tělový peeling s vůni citrusů

Vím, že třeba Radce se zdá tento tělový peeling slabý, ale já jej mám ráda. Je to spíš peelingový sprchový gel. Vůně je silná, svěží a opravdu hodně voní po citrusech. Ale to mi nevadí a mám to tak ráda. 

Vlasová péče dnes taky není zastoupená v hojném počtu...


Cien - lak na vlasy 

Jak už víte, zelená verze tohoto laku na vlasy patří mezi mé svaté grály. Tento lak není špatný, má všechny benefity stejné jako jeho zelená verze (natuží, nelepí, nedělá z vlasů krápníky), ale oproti zelené verzi je slabší a neudrží účes tak dlouho.

Batiste - suchý šampón Fresh

Tyto suché šampóny jsou vychvalovany právem - opravdu účes odmastí a udrží jej svěží o den dýl. I když je to v podstatě benefit šampónu, mi to moc nevyhovuje... příjde mi, že je příliš agresivní, vysuší pokožku hlavy až příliš a ta je pak podrážděná. Proto si myslím, že jej není dobré používat příliš často.

Elseve - total repair 5 - kondicionér

Celá tato řada péče o vlasy od značky Elseve mi moc vyhovovala. Vlasy byly po použití lesklé, zdravé a nebyly zatížené. To beru jako největší plus, protože tyto regenerační řady obvykle vlasy "uplácnou" a je třeba je umýt dříve než bývá běžné. Tady to není třeba, při používání celé řady se mi dokonce doba mezi mytími o den prodloužila.

I mezi výrobky na péči o pleť se bude chválit...


Saloos - Bio Karité balzám s vůní Levandule

Různé obdoby karité balzámků od Saloos úplně zbožňuju. Tento je už můj několikátý v pořadí a to už dokonce používám další. Balzámy používám na noc místo pleťového krému/oleje, mažu si jim suché okolí nehtů nebo podrážděný nos při rýmě. Pro mne to je multifunkční pomocník a jsem mu věrná.

Dermacol - micelární voda Hyaluron Cleasing 

Do té obyčejné průhledné lahvičky jsem si od Radky přelila trochu micelárky od Dermacol. A je vážně skvělá - nedráží, odlíčí i oční líčení a pleť pořádně dočistí. Cena za 400 ml balení je cca 180 Kč, což je skvělé. Za mne snad nejlepší micelárka z drogérie.

Garnier - Fresh Essencials - pleťový peeling s výtažky z hroznů

Tento peeling jsem měla v zásobě poměrně dlouhou dobu - kdysi jsem si jej koupila v akci 1+1. Nebyl špatný, spíš bych jej ale řadila mezi peelignové gely a krémy, na každodenní použití. Na pořádný peeling vážně nestačil, na to obsahoval málo zrníček. 

Z dekorativky jsem také po dlouhé době spotřebovala několik výrobků a všechny jsou od značky Catrice.


Catrice - All Around Conclearel - paletka korektorů

Před časem patřila tato paletka korektorů mezi mé nejoblíbenější. Líbila se mi velká škála tělových korektorů, i korektory na různé nedostatky pleti, jako je ten růžový a zelený. Jednu dobu jsem korektory z paletky používala hodně, byly příjemně krémové, dobře zakrývaly. Ale bohužel je časem v mé sbírce nahradily lepší kousky.

Catrice - Multi colour - matující mramorovaný pudr

Teto pudr mi vyhovoval hodně, ale letěl do koše, protože se mi už něchtěly používat zbytky po okrajích. Matoval příjemně aniž by zanechal pleť přehnaně přepudrovanou, neseděl na pleti a díky různým barvám, které se v pudru objevily, nenápadně maskoval jemné nedostatky. Pleť po něm vypadala zářivější, odpočinutější a zdravější.

Catrice - Velvet Matt - matný oční stín

I mne loni zachvátila potřeba vlastnit tyto "matné" stíny od Catrice. Efekt sice matný nebyl, ale spíše saténový, ale i tak jsem si stíny oblíbila. Bohužel tento se mi při pádu na zem rozbil a po opravě už nemaloval jako dřív.

Péče o nehty tu má tentokrát nejvíce zástupců...


Magic Nails - kalcium

Tato výživa pro nehty měla mít využití i jako podkladový lak, což byl nesmysl a lak tak rozhodně nefungoval. Jakýkoliv barevný lak, který jsem na něj nanesla buď vůbec neuschnul a nebo šel celý sloupnout jako po použití peel-off laků. Toto se bohužel nedalo používat.

Essence - Triple Care - výživa pro nehty

Já jsem tuto "výživu" používala klasicky jako podkladový lak a fungovala úžasně. Výdrž laků se prodloužila, nehty byly pevné a zdravé. Skvělý výrobek za pár korun.

Catrice - Ombre Topcoat

Tohle je propadák největšího kalibru. Vypadalo to jako fajn nápad, ale při použití se nic dobrého nekonalo. Topcoat pruhoval, nenanášel se rovnoměrně a navíc nehty vypadaly jako špinavé.

Essence - Better than gel nails - nová i stará verze

Nejlepší podkladové laky z drogérie. Fajn cena, hezky přilne na nehet, rychle schne a výdrž laků opravdu prodlouží. Navíc funguje se všema značkama. Spolu s nadlakem ze stejné řady tvoří nerozlučnou dvojku pro výdrž laků cca týden.

Prozraďte mi, jak jste na tom se spotřebováváním dekorativky. Spotřebováváte? Nebo pořád dokupujete nové a nové jako já?

M.

4 komentáře:

  1. Na lak na vlasy od Cienu se chystám už dlouho. Až dopotřebuju laky, které mám doma, asi ho konečně vyzkouším. Slyšela jsem na něj dost chvály. Batiste šampony - to je kapitola sama o sobě, nedokážu si bez nich představit svůj život. Modrá varianta je má nejoblíbenější. Miluju tu vůni :)

    S pozdravem, Monnica ♥

    OdpovědětVymazat
  2. A to já mám tu paletku korektorů od Catrice ráda pořád, sice už ji nepoužívám tak často jako dřív, ale občas se hodí:-) Přiznávám se, že víc než spotřebě se věnuji nákupům, je toho pořád tolik, co mně láká a co musím mít:-)

    OdpovědětVymazat
  3. Peeling od Garnier mi stacil byl super! :) Jeho vune se mi líbila. Suchy sampon od Batiste mam velice ráda. :)

    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk/

    OdpovědětVymazat