čtvrtek 9. června 2016

Léto s Astridem – odborníkem na opalovací péči

Krásné ráno všem,

léto je mé nejoblíbenější období. Miluji teplo, sluníčko a opalování. Co však nepodceňuji je řádná UV ochrana. Přece jen nechci skončit spálená, s loupající se kůží, ba co hůř s vysušenou pokožkou, váskami nebo nebezpečným onemocněním kůže. Však určitě víte o čem mluvím.


Abych se všem těmto negativním dopadům slunečního záření vyvarovala, používám při každém vystavení sluníčku bariéru v podobě opalovacích krémů s odpovídajícím UVA a UVB faktorem. Již dlouhé roky v tomto směru důvěřuji české značce Astrid. Právě díky spolupráci jsme měly možnost vyzkoušet jejich inovovanou sluneční kosmetiku o které si dnes povíme více.



Astrid Sun Hydratační mléko na opalování Easy Spray - 150 ml OF 10 (139 Kč), OF 20 (159 Kč)

Astrid opalováky jsem měla vždy ráda, jediné co mi vadilo byla jejich hustá konzistence a horší roztírání. To už Astrid vychytal na výbornou. Dokonce přišel s opalovacím mlékem ve spreji. Právě díky spreji si jednoduše a pohodlně nastříkáte mléko přímo na tělo nebo do dlaně (což mi vyhovuje více) a velice hravě ho rozetřete kam potřebujete. Konzistence je lehká a tekutější, díky čemuž se mléko skvěle roztírá a především bleskově vsakuje. Nezanechává bílý povlak, ani není mastné. Naopak nechává pokožku jemnou, vláčnou, hydratovanou a chráněnou. Je tomu tak díky multivitamínovému komplexu (beta-karoten, vitamíny A, E, F), D-panthonelu a fotostabilích  UVA a UVB filtrů.

Před použitím je důležité sprej protřepat a doporučuje se nanášet cca 6 čajových lžiček na celé tělo. Ale záleží na vás. Já s ním nešetřím a přesto se mi zdá, že moc neubývá. Navíc díky jemnému složení ho můžete používat i na obličej. Nestalo se mi, že by ucpával póry. Naopak mi přijde, že i když je kůže namazaná, tak je stále prodyšná. Navíc je mléko voděodolné, což jsem ještě neměla letos možnost vyzkoušet, ale budu tomu věřit. Pokožku chrání před začervenáním a spálením výborně za předpokladu, že nanesete dostatečné množství. Navíc během slunění se kůže tolik nevysušuje a zůstává hebká, což je báječné.  Mě mléko ve spreji nadchlo a myslím, že ho budu používat celé léto. Vřele doporučuji.


Astrid Sun Hydratační pleťový krém na opalování OF 30 – 75 ml 119, 90 Kč

Stejně jak je potřeba chránit pokožku těla, je nezbytné chránit citlivou a především tenčí pokožku obličeje. K tomu skvěle poslouží přímo určený pleťový krém, který má vyšší ochranný faktor SPF 30.  Stejně jako tělové mléko má nemastné složení, díky čemuž se lehce vsakuje a především pleť nedusí a nemastí. Musím říct, že k tomuto pleťovému přípravku jsem byla velmi skeptická. Měla jsem z dřívějška zkušenost, že podobné krémy jiných, mnou vyzkoušených značek zanášely póry a proto jsem si v poslední létech vystačila s asijskými bb krémy s vysokým faktorem. Obsažený D-pantenol, multivitamínový komplex zajišťuje hydrataci pleti a ochranu před ztrátou vlhkosti.


Astrid Sun Hydratační mléko po opalování – 200 ml 79,90 Kč

Ani péči po opalování Astrid nezanedbal a nabízí hydratační mléko, které jednak úžasně svěže voní jako mořský vzduch. Dále má moc fajn konzistenci, která je lehčí akorát tekutá, takže se nanáší a roztírá jedna radost. Navíc se vstřebá rychlostí blesku, což velice oceňuji. Další vlastnosti mléka jsou stejně skvělé. Podrážděnou a lehce zarudlou kůži dokáže zklidnit, dodat jí ztracenou hydrataci a pružnost. Pokožka těla je po namazání jemná, hladká a dostatečně hydratovaná. Navíc je božsky provoněná. Nemám mléku co vytknout, za mě je skvělé.


Používáte opalovací kosmetiku Astrid? Co na inovované produkty říkáte?

Radu

12 komentářů:

  1. Já mám jen Astrid mléko v malém balení co bylo v casopisu :))
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To bude na cestování a takové rychle přemáznutí jistě skvělé :)

      Vymazat
  2. Já jsem zásobená opalovací kosmetikou Sun Dance z dm, ta mi tohle léto vystačí, ale co by se mi zamlouvalo je to mléko po opalování:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sun Dance má taky super opalováky. Mléko po opalování ti určitě doporučím. Je skvělé, krásně voní, osvěží a zklidní pokožku ;-)

      Vymazat
  3. Mleko po opalovani miluju! Lehce se roztira, nezustavam mastna a tu prekrasnou vuni citim jeste rano😝

    Andreablog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naprosto souhlasím. Taky jsem si ho oblíbila. Ta vůně je úžasná, že jo?

      Vymazat
  4. Krásné fotky, taky mám Astrid produkty doma a jsem s nimi naprosto spokojená!
    Beauty by K.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem ráda. Já jsem věrná Astridu už roky, proto jsem ráda, že své produkty inovovaly a přišly pro mě se zajímavější konzistencí :)

      Vymazat
  5. Zrovna minulý týden jsem si od Astrid pořídila opalovací olej, tak doufám že mi dobře poslouží. Já moc na krémy nejsem, mám raději když už tak tekutější konzistenci nejlépe ve spreji. Líbí se mi že Astrid se nenechává utlačit jinými značkami a inovovalo své produkty čímž si opět získají mnoho obliby.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Oleje na opalování mám moc ráda. Taky nemám ráda ty hutné krémy, co nejsou vůbec roztírat a nechávají bílé fleky. Tyto Astrid to naštěstí nedělají. Jsou krásně jemné a tekutější, takže si určitě najdou spoustu příznivců :)

      Vymazat
  6. Kosmetiku na opalování od Astrid jsme doma používaly roky, ale od té doby co jsem vyzkoušela Sebamed nedám na tuto značku dopustit, protože je to rozhodně rozdíl :)

    SweetElis

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já Sebamed používala loni a byl fajn. Ale přiznám se, že jsem žádný větší rozdíl neviděla. Je ale pravda, že nám problémovou ani citlivou pokožku. Na tu bude určitě výborný :)

      Vymazat