sobota 11. června 2016

Yankee Candle Haul – sběratelské edice, vůně měsíce, USA vosky, melty + skladování

Krásné ráno holky,

v dnešním článku vám chci ukázat, jak se má vášeň pro Yankee Candle rozrostla o nové kousky. Za poslední dobu se mi toho nastřádalo více, zejména svící, ale vybrala jsem jen ty novější a zajímavější kousky. Třeba vám dnešní ukázka a popis vůní pomůže v rozhodování.


Začnu velkými svícemi, kdy vám představím čtyři vůně. Dvě z toho jsou limitky, jedna novinka a jedna vůně měsíce. Tou bych také začala. Honey Bloosom je moje nejoblíbenější květinová vůně. Už jsem vypálila snad dva vosky, tak bylo pouze otázkou času, kdy si tuto sladkou vůní medových kvítků pořídím také ve svíci. Když byla v kvěntu jako vůně měsíce, tedy s 20 % slevou, byl to pro mě impuls, že je ideální doba pro koupi. Ve svíci je vůně opravdu nádherná, je hezky cítit a pěkně provoní střední prostory. Opravu jsem z ní nadšená.

Dále budu pokračovat poslední sběratelskou edicí, která před časem uvedla tři vůně. Mě nejvíce zaujala vůně Piňacolada, která stejně jako slavný letní drink voní po šťavnatém ananasu, kokosu a smetaně. Vůně je nádherná, autentická a pro léto jako dělaná. Při hoření cítím převážně ananas. Vůně je intenzivní a pokoj během chvilky krásně provoní.


U sběratelské edice ještě zůstanu a představím vám naprosto dokonalou vůní, která se velice obtížně shání. Řeč je o „veleslavné“ Cotton Candy, neboli cukrové vatě. V obchodech jí už bohužel neseženete. Já měla to štěstí, že jsem jí odkoupila od paní na YC bazaru na Facebooku. A jsem za to neskutečně ráda, protože vůní jsem si při prvním přičichnutí zamilovala a rázem se stala jednou z mých nejoblíbenější. Voní slaďoučce a autenticky jako cukrová vata na pouti. Jednoduše dokonalost. Intenzita je dle mého velice silná a střední pokoj provoní více než dostatečně. Sice jsem slyšela už více názorů, že je spíše slabší, což osobně nechápu. Voní totiž dokonale.

Pro letní období přišlo Yanee Candle se čtyřmi novými vůněmi z řady Riviera Escape na kterou jsem velmi čekala. Při očichání jsem zjistila, že všechny vůně jsou dokonalé a voní nádherně. Avšak nejvíce mě učarovala vůně Olive&Thyme, kterou jsem si pořídila nejprve ve vosku a posléze ve svíci. Jedná se o božskou vůní olivového háje někde ve slunném Řecku s nádechem bylin. Je to velice osvěžující a relaxační vůně, která dokáže během chvíle navodit pocit klidu a uvolnění. Jediné co mě trochu mrzí je intenzita svíce, která je spíše nižší. Pokoj provoní, ale kdyby byla o fous silnější, tak se vůbec nezlobím.


Dále budu pokračovat votivkami. Velikonoční sadu obsahující 3 vůně ( z nichž 2 u nás samostatně neseženete) a ještě svícínek, jsem dostala od kamarádky k narozeninám, za což jsem neskutečně vděčná. Sada obsahovala vůní Jelly Bean, která voní šťavnatě jako ony zmíněné bonbónky. Dále pak Bunny Cake, který voní jemňounce, sladce jako nějaký zákusek. A poslední v setu byl Vanilla Cupcake, což je úžasná sladká vůně vanilkového dortíku. Zároveň cítím máslový krém, posypku, zkrátka je to skvělá vůně.  Další dvě votivky, jsem si už koupila sama. Waikiki Melon se již doprodává a je těžké na něj narazit. Což je škoda, protože je to krásná autentická vůně melounu. Riviera Escape je pak stálá letní novinka ze které mám již svíci Olive&Thyme (viz. výše). Z této vůně cítím svěží mořský vzduch, lehký náznak květin a dovolenkovou pohodu.


A konečně se blížíme do finále, kdy vám ukáži nové vosky, které nejsou u nás běžně v prodeji. Jedná se o USA vosky, které jsem kupovala opět zprostředkovaně přes FB Bazar. První čtyři kousky nemají klasický kulatý tvar, ale mají tvar HW svíčky. Bahama Breeze u nás byla kdysi k sehnání a byla úžasná. Proto jsem si jí pořídila znovu. Jedná se o svěží vůní tropického ovoce s určitým mořským podtónem v pozadí. Na léto ideální. Sun&Sand je zajímavá lehce pikantnější vůně ze které vyzařuje teplo slunce, křupající písek pod nohama a letní pohoda. Medow Showers je svěží travnatá vůně po dešti a Farmer´s Market je hodně sytá vůně dozrávajícího ovoce a koření. Na podzim bude ideální.


Další vosky už mají klasický tvar, tak jak je u nás známe. Celkem mám 6 kousků. Začnu úžasnou jarní vůní Tulips, což je osvěžující vůně tulipánů a jarních květů. Slyšela jsem dokonce názor, že voní jako květinářství, což docela sedí. Tuhle vůní bych chtěla sehnat ve svíci, což bude těžký oříšek. Strawberry Lemon Ice byla u nás jarní sběratelská edice a dala se sehnat pouze ve velké svíci. Jedná se o letní osvěžující vůni jahodové limonády s kapkou citrónu. Christmas at the Beach sice může evokovat zimu a vánoce, ale věřte, že se jedná o svěží bonbónovou vůní. Cítím z ní ananas, náznak kokosu a něco trošičku štiplavého. Luau Party mě moc neoslovila, protože je taková docela trpká a ostrá vůně tropického ovoce. Rozhodně je zajímavá a má něco do sebe, ale mi moc nevoní (proto už má nový domov). Salt Water Taffy je nádherná osvěžující vůně bonbónů. Poslední Luscious Plum by se k nám měla dostat jako zimní edice. Je to velice příjemná, hřejivá vůně ovoce s dominantou švestky.


Jako poslední co vám chci ukázat je moje nová elektrická lampa Scenterpice Easy Meltcup. Do horní části  lampy se vkládají speciální kalíšky s vosky, které se po půl hodině velice intenzivně a sytě rozvoní. Výhodou je že vůně je čistá, protože se nepálí knot, navíc oproti svíčkám se velice rychle rozvoní. Jedná se tak rychlé a jednoduché provonění místnosti bez nutnosti hlídat hoření svíčky a  tvoření „jezírka“.  Navíc můžete vosky měnit dle libosti. Stačí nádobu s voskem vytáhnout a hned můžete vložit jinou. Samozřejmostí je, že kalíšek lze používat opakovaně a vícekrát. Uvádí se, že vosk vydrží vonět 24 hodin. Pro mě je to úžasná vychytávka. Chystáme tyto melt lampy a vosky chystáme samostatný článek. Takže pokud vás zajímají bližší informace a naše zkušenosti, tak se můžete v brzké době těšit na článek.


Úplně na závěr vám ukáži jak svíce a vosky skladuji. Vše mám umístěné na polici, nenačaté vosky pak ve skleněné nádobě a načaté vosky mám schované v uzavíratelných pytlíčcích a ty pak v dřevěné krbičce.


Která vůně vás zaujala nejvíce? Máte stejnou? Co jste si naposledy od YC pořídily Vy?

Radu


28 komentářů:

  1. Taky jsem propadla YC vůním, ale ne maniakálně:-) Z uvedených vůní nemám vlastně ani jednu. Moc se mi líbí tvoje fotky, to jak je máš seskupené. Řekneš mi v čem je upravuješ?
    O všem? Ovšem!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já YC mám ráda už roky, ale vždy jsem kupovala pouze vosky. Na vánoce jsem dostala první svíčku a teď se už vezu :D Díky za pochvalu fotek, do formy koláže je upravuji v programu Picasa 3.

      Vymazat
  2. Já jsem teda ty vosky ve tvaru HW koupila u nás normálně v obchodě :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I tyhle vůně? Pokud vím, tak ty by u nás neměly být běžně k sehnání. Ale je možné, že v menších obchodech se dají sehnat i vosky ve tvaru HW, popř. u nás běžně neprodejné vůně.

      Vymazat
    2. Jo, z těhle konkrétních mám doma Bahama Breeze a pak ještě nějaký 2 další, a kupovala jsem je fakt v malým obchůdku u nás v zapadákově, nejdřív jsem na to koukala jako z jara, protože jsem je viděla poprvé, ale netušila jsem, že to tu u nás není distribuovaný nějak ve větším.

      Vymazat
  3. Ta fotka na závěr, to je krásná sbírka! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, přímo za účelem skladování svíček jsem si tuto poličku pořizovala :)

      Vymazat
  4. Uplně jsem letos YC propadla :). Vatu mám taky a je super :). A Tulips a Market blossoms jsou na cestě ke mně (HW) :). Nemůžu se dočkat!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nápodobně :D Kde jsi Tulips a Market blossoms kupovala? Jsou nádherné, taky bych je chtěla - tichá závist :D

      Vymazat
  5. Já dostala naposledy od kamarádky vosk Orange Splash :) jinak YC skladuješ moc hezky :) Máš v tom pěkný systém a je to hezké i pro oko :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji pěkně. Když už jsem začala skupovat svíčky, tak jsem musela vymyslet jak je pěkně uskladnit, aby to celé bylo zároveň estetické. Myslím, že se mi to povedlo a jsem maximálně spokojená.

      Vymazat
  6. Krása, udělala sis pořádnou radost:-) Některé (vlastně jich je docela dost) vůbec neznám. Ke mně je teď na cestě balíček plný vosků, hlavně se těším na ty z letní kolekce a bude tam i moje první HW, juchůů:-)
    A to skladování fakt nádhera, na tom můžu oči nechat:-) Právě jsi mně inspirovala, něco na ten způsob bych moc chtěla:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nedivím se, že jsi natěšená. Určitě sis objednala samé krásné vůně. Říkáš první HW? Věřím, že nebude poslední :D Já když měla jeden hned jsem potřebovala další. Jsem ráda, že se mé skladování líbí a inspirovalo tě :)

      Vymazat
  7. Máš naprosto překrásný skladování, ty police jsou fakt super, to mě okouzlilo.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mě moc těší, díky. Když jsem tuto polici uviděla, hned jsem věděla, že bude pro svíčky ta pravá :D

      Vymazat
  8. Z těchle vůní nemám ani jednu. Já jsem zkoušela pár vosků, bohužel mám malý pokoj a všechny vůně jsou na mě docela silné a rychle mě z nich rozbolí hlava :(
    Double Infinity by Ella

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je škoda. Já mám pokoj střední, takže žádný bolehav u mě nehrozí. Navíc silné vůně mám ráda. Doporučila bych ti dávat těch vosků opravdu jen kousíček. Tak můžeš korigovat jejich intenzitu ;-)

      Vymazat
  9. Jo jsem také maniak do těchto vosku atd :)) nedostupné vune jsou stejne nejlepsí :)

    Miska blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám ráda všechny varianty, vosky, svíčky i melty. Střídám je podle nálady a chutě. Nedostupné vůně jsou zkrátka lákavější :)

      Vymazat
  10. Wow, úplná nádhera, opravdu krásná sbírka. Ta poslední fotka je skvělá. Já tyto svíčky ani vosky ještě nezkoušela.
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nj, stala se ze mě sběratelka :D V tom případě možná ani nezačínej, protože jakmile do toho spadneš, tak už neumíš přestat :D

      Vymazat
  11. Máš tu spoustu kousků, co bych ráda zkusila :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak příště směle do nich, můžu doporučit vše co tady vidíš :)

      Vymazat
  12. YC to je závislost.Vatu mám na cestě a moc se na ní těším.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máš proč, je úžasná. Zrovna včera jsem jí pálila a chrochtala blahem, jak je dokonalá :)

      Vymazat