sobota 22. dubna 2017

Bavilo mne v březnu - Maru

Ahoj holky,

dneska tu mám po dlouhé době zase povídací článek o tom, co jsem dělala, co jsem si oblíbila a vlastně o všem co mne provázelo v měsíci březnu.


Začnu trochu rukodělně. V lednu jsem slavila narozeniny a dostala jsem od Radky i několik fotek z posledního roku. Ona totiž ví, že jsem na fotky lajdák, nenechávám je vyvolat a když už náhodou fotky nechám zhotovit, tak leží už navždy někde v obálce. Radka mne inspirovala a rozhodla jsem se, že posbírám všechny fotky malé, od narození až do teď a udělám jí nějaké pěkné album jako vzpomínku. Vybrala jsem krásné fotoalbum s kočičkami (objednávala jsem na fotorada.cz) nechala udělat fotky (na vyvolejto.cz), nakoupila barevné papíry, nálepky a ozdoby a dala jsem se do díla. Co říkáte na výsledek?


Na knihy a na čtení jsem moc času neměla, ale přesto se mnou březnem putovaly tři knihy. Sabriel od Gartha Nixe jsem četla už kdysi dávno, ale měla jsem chuť se k této knize vrátit. Je to spíš takové fantasy pro mládež nebo mladší ročníky, ne pro náročného čtenáře, ale oddechla jsem si u ní skvěle. Hra o trůny se už během čtení prvního dílu dostala do topky mé knihovničky. Celá série mne chytla, dostala mne a už nepustila. Momentálně jsem čtvrtého dílu ságy s názvem Hostina pro vrány a musím říct, že tento díl se mi zdá zatím nejpoutavější a nejnapínavější. Poslední březnovou knihou byl Čaroděj Zeměmoří, tato tenká fantasy kniha je v mé knihovně také už pěkně dlouho a to jsem si ji už tehdy koupila z druhé ruky. Je to pro mne kniha na cesty, tenká a skladná, a protože jsem v březnu docela cestovala, měla jsem jí vždycky v tašce.


Co se týče filmů, moc jsem toho v březnu neviděla. Vážně nemám čas trávit volno u televize, ale přece jen jsem pár filmů zkoukla. Novinkou pro mne byl film Matky na tahu, který mne hodně pobavil a trochu mi změnil pohled na každodenní rodičovskou rutinu. Po dlouhé době jsme se taky s manželem dívali na náš oblíbený film Královna prokletých. Co si budem povídat, ten film není žádný oskarový příběh, ale soundtrack k filmu je přesně podle mého gusta a tak se na něj můžu dívat (i jen jej poslouchat) znovu a znovu. 

Zdroj: Informuji.cz, Arara.cz


Tentokrát Vám ukážu i několik kosmetických oblíbenců, které se nesou v krásných, jarních barvách. Prvním z nich je srdíčková paletka tvářenek od značky Too Faced. Paletka je má oblíbená už dlouho,  je plná svěžích, výraznějších barev, proto jsem ji zase začala více používat až teď na jaře. Bronzer Hoola je mou novinkou v kosmetice a moc jsem se do něj zamilovala. Nikdy jsem na bronzery a konturování nebyla, ale Hoola mne přesvědčila o opaku. Barva je unikátní, že se přizpůsobí každému odstínu pleti, jde krásně ztrácet a rozmazávat přechody. Oh je to prostě láska. Zůstanu ještě u tváří a tentokrát budu mluvit o rozjasňovači. Moc rozjasňovače nepoužívám, nemám ráda vzhled jako diskokoule, ale Albatros od Narsu dokáže na tváři vykouzlit krásný lesk, přirozený a ne příliš kýčovitý. Na očích jsem naopak nosila v podstatě jen stíny z krásné paletky od Sephory. Paletka je skladná a má velký výběr odstínu, tak matných, tak třpytivých a lze s ní vykouzlit velké množství různých looků. Když mám více nalíčené oči, rty nechávám většinou jen namazené nějakým balzámem, ale v poslední době jsem si oblíbila i olej na rty, konkrétně tento od Clarins. Poslední kosmetickou kategorií jsou laky na nehty, které se také nachází v jarním barevném spektru - mými oblíbenci jsou krasavci od značek Kiko, Gabriella Salvete a Golden Rose.


Po kosmetice Vám ukážu mých pár oblíbených kousků z oblasti šperků, módních doplňků a dokonce i jeden můj oblíbený outfit. Abych řekla pravdu, tak posledních 4, 5 let nosím téměř výhradně jen zlatý kov, i když se v mé sbírce šperků skrývá i nějaké to stříbro a toto jaro jsem na něj měla nějak chuť. Schovala jsem své oblíbené zlaté šperky a vytáhla jsem pár mých kousků z Pandory. 


Nejoblíbenějšími kousky z mého šatníku se stala melírovaná, černo-bílo-šedá vesta z Primarku, spolu s vínovým basic trikem doplňěné o černé džíny. 


První místo mezi všemi mými botami vyhrály šedé kotníkové Conversky, které teď nosím vážně pořád. Z kabelek nejčastěji nosím černou crossbody od Michaela Korse, která je fakt nesmrtelná, přežije všechno a hodí se úplně ke všemu. A posledním doplňkem se stávají mé dioptrické brýle Hugo Boss, které jsem dřív nosila jen na řízení, ale oblíbila jsem si je natolik, že je vlastně skoro nesundávám a už nějak ke mne patří.


 Jaký byl Váš březen? Doporučíte mi nějaký oddechový film na příště? :-)

M.


10 komentářů:

  1. Zajímavý námět článku, takové si přečtu vždy ráda. :) Děkuji za doporučení filmů. Matky na tahu si pustím co nejdříve. Jinak mohu doporučit třeba Spojenci (Allied), John Wick, Hra o smrti nebo oddechovější Dovolená za trest a seriál Tenká modrá linie s Rowenem Atkinsonem. Š

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ja jsem právě většinou večer dost unavená a ještě k tomu dělám u filmů nějakou práci, tak mi vyhovují takové ty oddechovky, u kterých nemusim dávat pozor. A díky za tipy, mrknu na ne.

      Vymazat
  2. Fotoknížka se mi moc líbí! Mám kamarádku, která má takových knížek mraky, buď udělá rovnou fotoknihu a nechá si jí vytisknout, nebo právě lepí takto fotky do albíčka. Já jsem jak ty, fotky nevyvolávám a maximálně si jich pár vytisknu do práce na nástěnku :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to s náma marné, co? Fakt nevím, jak na to, ale já asi ve fotkách pořádek mít asi nikdy nebudu 😂 jsem ráda, že máme vůbec po kupě svatební fotky 😂

      Vymazat
  3. ten film Matky na tahu sa mi tiež páčil a oddychové filmy milujem napr. Bezpečný prístav, Nejdelší jízda, Dopisy pro Julii, In your eyes, brutálna že komédia je The Grimbsby ( odporúčam najprv pozrieť trailer, nemusí to by pre každého ten humor tam) :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Z filmu, které mi dopirucujes znám jenom Dopisy pro Julii. Mrknu na net o čem je to ostatní a na něco se podivam.

      Vymazat
  4. Skvělý článek, zaujal mě tip na film Matky na tahu, na ten se určitě mrknu :) Hoola je taky můj velký oblíbenec a kytičkový set z Pandory je dokonalý!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za pochvalu. Film to byl skvělý, nemá sice žádnou hlubokou myšlenku, ale člověk si u něho odpočine.

      Vymazat
  5. Ta pandora je uzasna ;) ja jsem od pritele dostala k narozeninam tento naramek https://www.goldeligius.cz/calvin-klein-naramek-confidence-kj4qbb200100.html , ktery jsem si dlouho prala a ted kdyz vidim tu Pandoru tak o ni moc premyslim ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Krásný náramek, přítel má dobrý vkus 😉já si teď preju naramek od Coco88, tak třeba mi ho manžel koupi ke dni matek 😂😂😂

      Vymazat