středa 12. dubna 2017

Mé jaro voní po květinách – Yankee Candle, Village Candle a WoodWick

Krásný den Všem,

Po čase jsem se rozhodla, že vám sepíši jeden oddychový článek o svíčkách. Ráda bych se s vámi podělila o úžasné vůně, které ráda pálím teď na jaře. Minule jsem vám dala tip na super vůně od Bath&Body Works, proto se dnes budu věnovat jiným a to konkrétně Yankee Candle, Village Candle a také voskům značky Wood Wick. Tak jdeme na to.


 Začnu svícemi od Yankee Candle. Jako první musím zmínit limitovanou vůní letošního jara a tou je Happy Spring. Neznám lepší vůní, která by jaro dokázala lépe vystihnout. Jednak ta barvička je super pozitivní, stejně tak krásná etiketa. Ale hlavní je vůně, která je dokonalá. Je to svěží květinová vůně, kde převažuje vůně tulipánů a dalších mě nespecifických rozkvetlých poupat. Zkrátka voní jako květinářství. Co se týče intenzity, tak ta je úžasná. Vůně je hezky cítit, dokonce jsem jí vnímala i přes rýmu. Takže za mě letošní must have. Druhou vůni, jsem si nejprve zamilovala ve vosku a posléze neodolala velké svíci. Jedná se o u nás nedostupnou vůní Market Blossoms. No řekněte, není ta etiketa dokonalá? Co se týče vůně, tak jde o nasládnou a šťavnatou ovocně-květinovou vůni. Je hodně elegantní a řekla bych, že jde až do parfémova. Intenzita je akorát, ve středních prostorách je cítit hezky.


Stejně jako loni, tak i letošní jaro ráda pálím oblíbenou vůní Honey Blossoms. Je to sladší květinová vůně s lehce parfémovým nádechem. Krásně silná. Asi vám už došlo, že na jaro pálím především květinové vůně a nejinak je tomu v případě svíce Tulips. Oproti Happy Spring je to více autentická a čistší vůně tulipánů. Je krásná a silná, přesně jak mám ráda.


U Yankee Candle ještě zůstanu, ale přesunu se k votivům a voskům. Ovšem co se nezmění je ona květinová preference vůní. Začnu voskem Daffodil, což je krásná autentická vůně narcisů. Už jen ta sluníčková barva mi dokáže vykouzlit úsměv na tváři, stejně tak krásná vůně. U žluté barvičky ještě zůstanu, protože jsem si oblíbila také vůni Sunflower. Jak voní slunečnice vůbec netuším, toho je ale moc hezká květinovka, ale co konkrétně z ní cítím nedokáži popsat. Za to vůně Loves me loves me not je nádherná vůně rozkvetlých kopretin. Mít jí ve svíci, tak se vůbec nezlobím. Ještě dodám, že jedná o u nás nedostupné vůně, které jsem kupovala FB bazárku.


Od YC se přesunu ke svícím další americké značky a to Village Candle. Od ní jsem si koupila hned 3 nové jarní vůně. Začnu tou, kterou jsem si zamilovala nejvíc a je jí modrá kráska Glacial Spring. Měla jsem nejdříve malou svíci, ale tak jsem si jí oblíbila,že brzo padla. Velká tak na sebe nenechala dlouho čekat. Je to nádherná vzdušná vůně s kapkou květin. Připomíná mi horský vzduch na jaře, který začíná prosycovat rozkvétající květiny. Navíc je svíce krásně silná, takže za mě dokonalost. Rozhodně jí budu pálit celá jaro a léto. Další svíce které mi také moc voní je Ginger Pear Fizz. Je z ní cítit onen zázvor, citrusy a v pozadí hruška. Moc zajímavá a osvěžující kombinace. Trochu mi připomíná zelený bompar, krásná vůně. Poslední vůni od Village, kterou vám představím nese název Berry Blossom. Je to moc příjemná květinově ovocná vůně. Více mi teda voní za studena než za tepla, ale špatná rozhodně není.


A jako poslední vám představím vosky zn. WoodWick. Jedná se o značku, která je známá svými dřevěnými knoty ve svících, které praskají a napodobují zvuk hořícího krbu. Mě ten efekt nějak neláká, tak jsem se radši rozhodla probádat jejich vosky.  Vosky jsou umístěny v takových plastových vaničkách, které se dobře otevírají. Jelikož jsou docela měkké, tak se dají hezky dělit. Já dávám zpravidla 1/3.


Začnu vůní Willow, která má svěží zelenou barvu a je to čistá vůně vrbových květů a chladivé vody. Přijde mi lehce mýdlová a moc příjemná. Další má oblíbená vůně je Mint Leaf& Basil, což je krásná a osvěžující vůně máty a v pozadí lehce cítím onu bazalku a další bylinky. Fakt krásná přirozená vůně. Pokud jste spíše na ovocnější tóny, tak doporučuji Seaside Mimosa, která přestavuje osvěžující a šťavnatý koktej citrusových plodů a šampaňského. Nádherná intenzivní vůně. A pokud dáváte přednost spíše čistým vůním s lehce pánským nádechem, tak se vám bude líbit Dew Drops, z které cítím zelené tóny, vodu a svěžest.


Nejsou to samozřejmě všechny vůně, které na jaře pálím, ale myslím, že představu jste si snad udělaly. Pro mě jaro = květiny. Pokud chcete nějaké vůně vyzkoušet, tak můžete zamířit na notino.cz, kde seženete velký sortiment vůní právě od Yankee Candle i Village Candle. 

Kterou vůní na jaře rády pálíte vy? Máme některé stejné oblíbence jako já?

Radu



11 komentářů:

  1. Já jsem tedy spíše na sladké a jídelní vůně, ale pár květinových mě láká také k vyzkoušení, třeba budu příjemně překvapená :)
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak já to mám přesně naopak, jídelní mi vůbec nevoní, proto u mě květinovky vedou. Pokud ti můžu nějakou doporučit, tak zkus očichat Happy Spring, ta je fakt dokonalá.

      Vymazat
  2. Market Blossom, Tulips bože moje dvě nejoblíbenější vůně! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tulips je moc hezká a už jí budu dopalovat. Market Blossom byla láska na první přičichnutí. Můj velký favorit :)

      Vymazat
  3. Máme stejný nápad, taky mám sepsaný článek o vůních YC, jen nejsem schopná nafotit je. Tvoje fotky jsou krásné. Ani jednu z vůní nemám, ale tu jarní si určitě pořídím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za pochvalu fotek. Já si právě s nimi nikdy nevím rady, přijde mi, že se svíčky obtížně fotí. Až budeš mít článek hotový, tak mi určitě hoď odkaz, moc ráda si ho přečtu. Happy Spring musíš minimálně očichat, je úžasná. Jemná, květinová a přesto je krásně cítit.

      Vymazat
  4. Krásný článek, ráda jsem se inspirovala, co musím vyzkoušet:-) Mám to úplně stejně, na jaře všechno kvete, tak musím mít květiny nejlíp i ve voscích a svíčkách:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ráda, že má někdo stejně rád květinové vůně jako já. Jaká je tvá oblíbená vůně od YC?

      Vymazat
  5. Honey blossom teď pálím ve vosku, a i v něm je fakt silná :)

    Cosmokočka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím, je to opravdu silná vůně, ale krásná.

      Vymazat
  6. Jak se tak kochám těmi krásnými vosky a představuji si jejich vůni, říkám si, že už jsem si Yankee vosk pěkně dlouho nezapálila. Láká mě koupě nějaké nové vůně.

    OdpovědětVymazat