čtvrtek 6. dubna 2017

MUST HAVE: Garnier - textilní pleťové masky z drogérie

Ahoj holky,

určitě jste již zaregistrovaly, že se sortiment v naších drogériích rozšířil o nové textilní, tzv. plátýnkové masky od značky Garnier. Sice jsou v regálech už delší dobu, ale s recenzí jsme si dávaly načas, abysme mohly důkladně vyzkoušet všechy její druhy. A protože jsme už některé zkoušely víckrát, myslím si, že jsme si už na masky udělaly názor natolik, abysme se o něj mohly s Vámi podělit.

Jak jsem řekla v úvodu, masky jsou k dostání ve třech provedeních podle typu pleti, pro který jsou určeny a podle množství hydratace, které pleti poskytují. 

První z masek je ta modrá s názvem Garnier Skin Naturals Moisture+ Aqua Bomb. A jak už název napovídá, modrá maska má být "hydratační bombou", tudíž je určená pro suchou a dehydratovanou pleť. Kromě velkého množství hydratace tato maska slibuje také vyhlazení a vyplnění drobných vrásek. Druhou maskou je maska růžová, která se pyšní názvem Comfort. Je určená pro suchou a citlivou pleť. I ta má kromě hydratace další úkol a to zklidnit a rozjasnit pleť. Poslendí maskou je zelená Freshness, která má dodat mastné a smíšené pleti svěžest a zdraví.


Intenzivní hydratace je způsobena obsahem kyseliny hyaluronové a glicerinu a každá z masek je obohacena o výtažky jiné rostliny. Modrá obsahuje výtažek z granátového jablka, růžová pak výtažek z heřmánku a zelená výtažek ze zeleného čaje.

Samotné plátýnko masky je zapalené v plastovém obalu, který je designově perfektně vyladěný, ale také je praktický. Obal je pevný a nestane se Vám, že se omylem protrhne, čímž by se maska  vysušila. Po otevření vytáhnete z obalu masku složenou na malý "trojúhelník", který po rozložení získá tvar obličeje. Plátýnko je hodně napuštěné, je vážně plné tekutiny, která má dodat pleti potřebnou hydrataci. Aplikace na obličej je snadná, maska hezky drží a je podle mne univerzálního tvaru, který sedne každému obličeji. Plátýnko je z rubové strany překryto ochrannou fólií, která se po nanesení na tvář sundá a teprve pak se můžete oddávat své čtvrthodině relaxace. Tady u ochranné fólie vidím jediné úskalí masky, protože jde trochu hůře zachytit a sundat.


Jak jsem již řekla výše, tak masku je třeba aplikovat na dobu 15 minut, kdy si člověk lehne a nic nedělá, jen se oddává pocitu pohody a relaxace. Já jsem chtěla tuto dobu využít poněkud produktivněji a snažila jsem se s maskou žehlit, ale to nebyl dobrý nápad, protože ve svislé poloze a při pohybu maska dost klouzala. Po uplynutí zmíněné doby jsem si masku sundala a zbývající tekutinu jsem vmasírovala do pleti. Protože byla maska i po použití dost mokrá, tekutinou z plátýnka jsem vmasírovala do pleti na krku a v oblasti dekoltu.


Co mi také velmi vyhovuje je jemná, nevtíravá vůně masky. Maska voní jako jemný krém, není přeparfémovaná.

Dělají masky, co slibují? Jaký je v nich rozdíl? Osobně musím říct, že mám nejradši modrou variantu. Přijde mi, že tekutina z této masky je výživnější a dokáže i hydratovat suchá místa. Po použití masek jsem měla pleť vypnutou, vláčnou, hebkou a hydratovanou natolik, že jsem nemusela již používat krém. Ale přiznám se, že mezi maskami nevidím moc velký rozdíl, akorát ta modrá hydratuje ze všech nejvíce a růžová pleť více rozzáří. Co se týče zelené masky, ta není určena pro můj typ pleti, zkoušela ji Radka, které ale také výborně sedla a je s jejím výsledkem spokojená.


Velkou výhodou těchto masek je skvělá dostupnost, protože je můžete zakoupit v každé drogérii za cenu kolem 50 Kč. Já však poslední dobou moc do kamenných drogérií nechodím, proto jsem masky zakoupila na eshopu Notino.cz.

Zkoušely jste už tyto masky? Sedly Vám?

M.

14 komentářů:

  1. Zkoušela jsem všechny a sedly mi, nepřijdou mi od sebe zas tak odlišné, ale jinak jsem si těch 15 minut relaxu naprosto užívala :).
    Beauty by K.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teď jsem už taky vyzkoušela všechny, i tu zelenou, které jsem se bránila :-D ale příjde mi, že ta zelená je trochu méně hydratační a ta modrá je fakt nálož péče. Ta mi prišla nejlepší.

      Vymazat
  2. Já jsem zkoušela s granátovým jablkem a výborná byla. Ještě na mě čeká zelená a růžová, koupi jsem neodolala. A budu chtít vyzkoušet i ty nové masky od Dermacolu

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem neodolala koupi a vlastně jich mám hned několik v zásobě, jsou skvělé.

      Vymazat
  3. Cena je super, když vyšly, tak jsem čekala, že bude cena o dost vyšší. Ještě jsem je nezkoušela ale mám to v plánu :)
    Cosmokočka

    OdpovědětVymazat
  4. Já jsem měla tu modrou, ta mi nijak zázračná nepřišla, ale myslím, že sušší pleti by mohla sednou o dost líp. Ještě se chystám vyzkoušet růžovou a zelenou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám právě sušší pleť, takže mi sedí skvěle. Ale je to kosmetika a nemůže to sednout všem, to je jasné.

      Vymazat
  5. Já měla zelenou masku a za mě teda nic moc, škoda.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta zelená mi příjde nejhorší. Ta modrá hydratuje mnohem líp, i ta růžová byla fajn.

      Vymazat
  6. Nevím proč, ale nějak mě tyto textilní masky nelákají. Ještě jsem je nezkoušela. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mi se na těch plátýnkových maskách líbí, že jsou takové komfortní, nemáš z nich nepořádek, nemusíš se pak oplachovat. A to mi vážně vyhovuje.

      Vymazat
  7. Masky som už mala. Sú dobré, ale viac mi sedia kórejské od SKIN79 či MISSHA

    Jarná GIVEAWAY

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Od Misshy jsem si teď pořídila hned tři kusy, tak se těším až je vyzkouším. Pak si udělám názor, která je lepší.

      Vymazat