neděle 22. září 2013

MAKEUP ACADEMY – rtěnka a tvářenka

Hezký nedělní den,

uběhl další týden a my máme pro vás připraven v pořadí již třetí a zároveň poslední článek o MUA kosmetice. Tentokrát se blíže podíváme na rtěnku a tvářenku této velmi oblíbené britské značky. Oba výrobky jsem si kupovala již před časem na oficiálních stránkách a to za neuvěřitelnou 1 libru (cca 30Kč). Říkáte si, zda tak levná kosmetika může být kvalitní? Já říkám, že ANO!



Rtěnku jsem si pořídila v odstínu č. 11, která na rtech vypadá jako taková tmavší nude barva s kapkou starorůžové. Odstín v rtěnce, či na ruce vypadá více jako cihlovo-červená, však posuďte samy. Odstín jsem vybírala naslepo, přesto jsem si ho nějak takto představovala a musím říct, že se mi líbí.



Rtěnka má jednoduchý černý lesklý obal se stříbrnými nápisy. Víčko dobře drží, doléhá tak já má, nežádoucí otevření nehrozí. Líbí se mi spodek rtěnky, který je průhledný a hned vidíte po jakém odstínu saháte. Rovněž musím říct, že rtěnka má příjemnou vůni.



Co se týče dalších vlastností tak ty mě svou kvalitou velmi mile překvapily. Rtěnka má velmi příjemnou krémovou konzistenci, díky níž se dobře nanáší. Je dobře pigmentovaná, rty nijak nevysušuje, nezdůrazňuje vrásky ani šupinky. Rovněž se neslévá, netvoří hrudky ani nic podobného. Výdrž je také velmi dobrá, řekla bych, že 2 hodinky vydrží téměř v neporušeném stavu. Napití vydrží bez problému, jídlo ovšem ne, ale to nevydrží téměř žádná rtěnka.



Co jsem tak četla u jiných bloggerek, tak se kvalita těchto rtěnek u jednotlivých odstínů dost liší. Já měla zrovna na odstín štěstí a rtěnka mi po všech stránkách naprosto vyhovuje. Co víc, by si člověk za 30 Kč mohl přát.

Celkové hodnocení – 5/5

Značka: Makeup Academy
Objem: 3,8 g
Cena: 1 libra, nebo 49 - 59 Kč


Rtěnka si mě svou kvalitou získala, minimálně tento odstín ano. Je hezky krémová, skvěle pigmentovaná, na rtech dobře drží, neslévá se, ani netropí jinou neplechu. To vše za 30 Kč. No neberte to. 

Teď pojďme na tvářenku. Ta má malé, kompaktní balení, které je ideální na cesty, neboť vám svými rozměry 6 x 3,5 cm nezabere moc místa. Zavírání velmi pevně drží, což je pro někoho plus, ovšem já to tak nevnímám, neboť si téměř vždy na otvírání poničím nehty. 


Odstín tvářenky má netradiční, obtížně definovatelnou barvu. Je to něco mezi fialovou a růžovou, každopádně ta fialová převažuje. Tvářenka má nádherné zlatavé odlesky. Ty jsou ovšem více vidět v balení než na tváři.


Co se týče pigmentace, tak ta je velmi vysoká. Stačí tvářenku zlehka přejet štětcem a máte barvy až až. Musí se s ní tedy zacházet velmi jemně a opatrně, neboť není problém to s barvou lehce přehnat. Tvářenka je velmi jemně mletá, konzistencí je více "máslová" nežli pudrová. Snad díky tomu mi tvářenka téměř nepráší a ubývá tak velmi pomalu. Co musím pochválit, tak je výdrž tvářenky. Minimálně tento odstín mi vydrží na tváři vážně celý den. I večer je stejně výrazná a intenzivní jako ráno. Vážně jsem byla mile překvapená. Navíc za 30 Kč se mi zdá až neuvěřitelná.

Celkové hodnocení - 5/5

značka: MUA
hmotnost: 2,4 gramu
cena: 1 libra nebo 49 - 59 Kč
dostupnost: galaxieprani.czmakeupshop.czmuastore.co.uk

Stejně jako rtěnka, tak i tvářenka si získala mé sympatie. Má nádherný, neotřelý odstín, je úžasně pigmentovaná, nepráší a navíc ta cena je víc než skvělá. Jak jsou na tom s kvalitou ostatní odstíny neposoudím, ale tento za vyzkoušení určitě stojí.

Máte s některým výrobkem zkušenost? Popř. jakou?

R. 

4 komentáře:

  1. cožee? Rtěnka za tak skvělou cenu a s tak krásnou barvou? Musím jí mít! :-)

    http://hedwica.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. viď? je až neuvěřitelné, že za cenu 1 libru dostaneš takto kvalitní rtěnku a ten odstín se mi taky líbí

      Vymazat
  2. MUA mám ráda, ta rtěnka vypadá moc pěkně :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. taky mám MUA ráda, se všemi výrobky co od nic mám jsem moc spokojená, za tu cenu to je super kosmetika

      Vymazat