neděle 27. dubna 2014

Rozmazlujte se čokoládou

Ahoj holky,

taky máte tak rády čokoládu jako já? A co kdybych vám řekla, že kromě chuťovým buněk  můžete blahodárné účinky čokolády, potažmo kakaových bobů, dopřát také vaši pleti. Pokud jste pro, tak bych vám v dnešní recenzi ráda představila dva kosmetické přípravky, které budou vaši pleť i tělo hýčkat a rozmazlovat právě zmíněnou čokoládou. 

Ta je totiž bohatá na 400 vitamínů a minerálních látek (např. železo, hořčík, fosfor), které blahodárně působí na celé tělo, zvlhčuje a vyživuje pokožku a zbavuje ji jemných vrásek. Čokoláda dále obsahuje polyfenoly, které blokují volné radikály a mají antioxidační vlastnosti. Obsažený kofein pak podporuje mikrocirkulaci v pokožce. Oba produkty jsou od české značky Belea, což je poměrně nová značka přírodních produktů od firmy MUDr. Alice Ratajová. 

Pleťová maska s čokoládou


Začnu klasicky balením, které je na masku dost netradiční. Maska je totiž umístěna v kelímku, takže máte jistotu, že masku všechnu spotřebujete, ale na druhou stranu budete potřebovat k aplikaci štětec či nějakou jinou „špachtličku“ na nabírání. Já používám štětec. Určitě vás zajímá vůně masky. Ta je příjemná, docela jemná a osobně mi voní jako čerstvě uvařená horká čokoláda. Takže pokud máte tento sladší typ vůní rádi, myslím, že by se vám líbila.


 Barva masky není hnědá, jak by jste možná očekávaly, ale je spíše tmavší béžová, až lehce do růžova. Konzistence masky připomíná středně hutná našlehaný „čokoládový“ krém. Na pleť se nanáší velice jednoduše. Maska se má nanést v přiměřené vrstvě na pleť a nechat působit 15-20 minut. Já ji nechávám působit do úplného zaschnutí, takže těch cca 20 odpovídá. Poté se má setřít vatovým tampónem. Já používám mokrou houbičku se kterou to jde krásně. Pokud by jste chtěly masku jen opláchnout, tak to půjde hůře, protože je taková „mazlavá“. Takže určitě doporučuji nejprve setřít a případné zbytky opláchnout.


A co, že má tato maska na účinky?  Pleťová maska má pleť během několika minut zbavit vrásek, šupin seschlé kůže a vrátit ji původní pružnost. Kromě toho má v pleti nastartovat vyplavování toxinů, zvýšit elastičnost, pevnost a obnovovat kolagenová vlákna. Zní to až moc dobře, aby to byla pravda, co říkáte? Přesto musím říct, že ta maska je výborná. Po použití mám pleť úžasně jemnou, pevnější, vyhlazenou, naducanou živinami a celkověji je taková krásnější. Je jasné, že vám vrásky nevyhladí, ale na dotek je pleť úžasně jemná a vyhlazená, jako po použití peelingu. Mimoto se mi zdá, že maska pleť jakoby projasní a dodá ji zdravou barvu. Mě tato maska jednoduše nadchla a musím uznat, že to co etiketa masky hlásá vážně plní, což je k nevíře.


Asi vás bude zajímat cena tohoto čokoládového zázraku. Já masku dostala k vánocům jako dárek, ale dívala jsem se, že se dá sehnat ne e-shopu za 199 Kč. Je to tedy poněkud dražší záležitost, ale zase je masky 100 ml a funguje.

Celkové hodnocení – 4,5/ 5

Značka : Belea
Množství: 100 ml
Cena : cca 200 Kč 
Dostupnost: belea.cz

Maska je úžasná. Báječně voní, funguje na 100%, neboť pleť vyhladí, zjemní, dodá ji pevnost a jas. Půl bodíku strhávám, za vyšší cenu a špatnou dostupnost.

Olejová koupel s čokoládou


Tento výrobek již tak chválit nebudu. Výrobce je sice stejný jako u produktu výše, ale kvality docela pokulhávají. Podle názvu jsem čekala, že to bude klasický koupelový olej s čokoládovou vůní. Bohužel tato „tekutina“ nemá s olej společného vůbec nic. Je to spíše takový hutný gel, který se nalije do koupele  a má pokožku šetrně umýt, zabránit vysušování a udržovat dostatečný obsah vody v pokožce.

Vůně je příjemná, docela jemná, ale koupel bohužel neprovoní. Když se nalije do vody, tak vytvoří lehkou pěnu, která ale nemá dlouhého trvání. Poté co se rozpustí, tak nemáte ponětí o tom, že by jste do vany vůbec něco přidaly. Je teda pravda, že nezanechává mastný pocit, ale taky nemám pocit, že by to s pokožkou vůbec něco dělalo.


Tento výrobek byl rovněž dárek, takže cenu vám bohužel nepovím. Na výše zmiňovaných stránkách jsem to nenašla. Ale vážně o nic nepřicházíte.


Celkové hodnocení – 1/5

Výrobce: Procyon, MUDr. Alice Ratajová
Objem: 300 ml
Cena, dostupnost: ?

Tento výrobek vám doporučit nemůžu. Sice vám vytvoří trochu pěny, ale to je tak všechno. Bohužel jsem si tento výrobek představovala jinak.

Co vy a čokoládová parfemace? Daly by jste si říct? Znáte značku Belea?


Radu

8 komentářů:

  1. nejvíc mě zaujala ta maska, musí určitě božsky vonět! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. maska je opravdu skvělá, nejen že báječně voní, ale ještě je i super účinná :)

      Vymazat
  2. Značku neznám, ale ta maska vypadá celkem lákavě:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem jí neznala, ale maska mě dost mile překvapila :)

      Vymazat
  3. Značku Belea znám. Dostala jsem k Vánocům šampon a noční krém z ovesné řady. Na jejich stránkách složení není, ale na obale krému jsem se ve složení dočetla, že obsahuje minerální olej, takže nechápu, že se označují přírodní kosmetikou. V krému byly ještě nějaké kousky čehosi a dost štípal kolem nosu. Vlastně nejvíc se mi na téhle kosmetice líbí obaly, zvlášť u toho šamponu. Za mě tedy Belea ne :/.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já po pravdě složení moc nerozumím, ale myslím, že se dost značek označuje přívlastkem"přírodní" a ve skutečnosti to zase taková sláva není. Já ostatní výrobky nezkoušela, ale díky tomu, že mi sedla maska, tak jsem nějaký ještě chtěla zkusit, tak teď nevím. Mrzí mě, že ti výrobky nesedly. Obaly jsou sice hezké, ale pokud to hlavní tedy obsah neplní co má, tak je to dost o ničem, že? U masky to naštěstí neplatí, s olejem je to ale jiná.

      Vymazat
  4. Já se vždycky čokoládové vůně strašně bojím, měla jsem s ní u některých značek špatné zkušenosti.. Ale podle Tvého popisu bych tu masku ráda vyzkoušela, musí vonět hezky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to chápu. Já naštěstí vždy narazila na moc příjemné a dost reálné čokoládové vůně a i tato maska voní moc fajn. Je to docela lehké vůně, nijak přeslazená.

      Vymazat