pátek 8. května 2015

Světlounký BB cream od Garnier, aneb Hydratační tónovací péče 5v1

Krásný sváteční den,

dnešní recenze nebude na žádnou převratnou novinku, jak se z názvu článku může zdát, ale něco nového Vám přece jen představím. BB krém od Garnier je na trhu už nějaký ten rok. Dokonce v nabídce najdeme druhy pro různé potřeby pleti, bohužel co dlouho v nabídce chybělo byl opravdu světlý odstín. Garnier vyslyšel volání svých zákaznic a nově do prodeje zařadil BB krém (normální až suchá pleť) s odstínem pro velmi světlou pleť. Doteď byl k sehnání pouze odstín light a medium, nyní seženou bledulky odstín extra-light. Osobně jsem tento BB zkoušela kdysi v odstínu light a seděl mi hezky. Nutno ale podotknout, že rozhodně nejsem bledule ani světlý typ.


Vizuálně se na BBčku nic nezměnilo. Stále stejná jednoduchá tuba, která stojí na víčku, takže z ní jde vymáčknout přesně tolik produktu kolik potřebujete. Vůně krému je výrazná citrusová a mě díky tomu dokáže ráno nakopnout a povzbudit. Věřím ale, že pro někoho může být parfemace moc silná. Cítit jde ale pouze při nanášení, z pleti již nikoliv.


Konzistenčně mi přijde oproti předchozím odstínům BB krém více jemný, lehký, zkrátka ne tak hutný. To má dle mého také za následek, že krytí je dost nízké. Rozhodně mi přijde horší než u verze light. Pleti tedy dodá jemné sjednocení, zdravou barvu avšak zakrytí nedokonalostí rozhodně nečekejte. U mě je korektor nutností. Díky lehké krémové textuře se krém do pleti krásně zapracuje, ať již prsty či štětcem, takže není problém jej navrstvit a krycí účinky zvýšit. I přes vrstvení nedělá masku, na pleti není vidět a přesto jí dokáže udělat hezčí, zářivější a sjednocenou. Míra hydratace krému je velice dobrá a sama již nemám potřebu pod něj dávat hydratační krém. Pleť mám ale normální až lehce smíšenou. Jestli hydratace bude dostačovat suché pleti nevím.

na sluníčku
ve stínu

Co se týče nového světlého odstínu, tak musím říct, že je rozhodně světlejší než jeho předchůdci a navíc se dle mého docela dokáže přizpůsobit tónu pleti. Díky tomu, že moc nekryje, tak se dá rozmazat do ztracena a ani na mé „tmavší“ pleti není vidět barevný rozdíl. Přestože nepatřím ke světlým typům, tak mi tento světlý odstín teď na jaro sedl fakt skvěle. Jestli bude dělat stejnou službu naprostým bledulím si již tak jistá nejsem. Navíc jsem si všimla, že odstín během dne malinko zoxiduje a ztmavne. Každopádně věřím, že tento odstín sedne většině. Dále na tomto BB fajn, že nemá tendence zvýrazňovat suchá místa, přehnaně mi neleze do pórů a výdrž je také více než slušná. Po zapudrování mi drží v dobrém stavu po většinu dne. Jasně, že večer už to není žádná hitparáda, ale stále tam je, nijak během dne nezmizel a je tedy i večer co odličovat.


Celkové hodnocení – 3,5/5

Značka: Garnier
Objem: 50 ml
Cena : cca 150 Kč
Dostupnost: všechny drogérie, supermarkety, eshopy

V celkovém důsledku musím říct, že jsem si tento BB krém dost oblíbila a to i přes to, že neoplývá extra krycí schopností. Líbí se mi na něm, že se do pleti hezky zapracuje, nesedí na ní a není tím pádem vůbec vidět. Pleť hezky hydratuje, jemně tónuje a navíc také chrání SPF 15. Pochválit musím také, že nezalézá kde nemá, nezvýrazňuje nedokonalosti a obstojně drží celý den. Na pleti je velice příjemný a dělá ji opravdu hezkou. Vyzkoušela jsem už řadu kvalitních asijských BB a musím říct, že ani tento krém není vůbec špatný a pozornost si jistě zaslouží.

Co říkáte na zařazení nového světlého odstínu? Používáte BB od Garnier?

Radu




14 komentářů:

  1. Je skvělé, že v drogérii je konečně světly ale opravdu světlý BB - cream, jen nevím jestli mám potřebu ho zkoušet, já mám od Skin 79 a je to skvělý BB cream, který má i dobře krycí schopnost, což kvůli malých jizvám na tvářích preferuji :-)

    Zvu tě na blog :-)
    http://wormake.blogspot.cz/2015/05/vybarvi-se-do-zelena.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem vždy dávala přednost asijským BB a těm z drogérie moc nevěřila. Ale toto je fajn, škoda jen, že není o fous více krycí. Já mám nejradši BB od Misshy, Skin 79 jsem zkoušela jen ze vzorečku a na mě jsou moc světlé.

      Vymazat
  2. Bledulky tohle opravdu využijou. :-) Jen mi trošku vadí, že má špatné krycí schopnosti.
    giveaway

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jo, krycí schopnosti by mohly být lepší, ale žádná tragédie to není. Jemné nedokonalosti lehce zakryje. Nejvíc se mi líbí, že vypadá přirozeně a není na pleti vidět :)

      Vymazat
  3. Vypadá dobře.. kdybych se nesnažila používat na pleť už jen přírodní kosmetiku, tak bych něco podobného brala. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já složení zase extra neřeším. Když mi daný výrobek sedí a vyhovuje, tak mi je jedno jestli je přírodní či nikoliv. Ale chápu, že každý to má jinak.

      Vymazat
  4. Tak tohle je něco pro mě. Zrovna mi dochází můj make-up a říkám si, že na léto chci zkusit BB, tak si koupím asi tady ten :)

    Life by Peggie

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud nepotřebuješ nějaké extra krytí, tak by ti mohlo BB vyhovovat. Navíc v akci se dá koupit za pár korun, takže za zkoušku nic nedáš :)

      Vymazat
  5. Vypada velice dobře :))

    http://style-and-smile15.blogspot.cz/2015/04/giveaway-3.html

    OdpovědětVymazat
  6. Ja som veľmi bledá, ale mám stredný :D lebo som ho silou moocou chcela a nebol vtedy svetlý xD Takže ho môžem nosiť len v lete. Ale som s ním spokojná :)

    http://best-copy.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No vidíš, tak teď už najdeš odstín vhodný i pro zimní období :)

      Vymazat
  7. BB kremy vubec nepouzivam, moje plet potrebuje bohuzel spise make-up, ale snad jednou :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na trhu existují i dost krycí BB, ale jsou to především ty asijské. Tento moc krycí není, ale naštěstí existuje korektor :)

      Vymazat