pondělí 22. února 2016

Dokonalý přírodní make-up Frais Monde No Transfer Foundation

Krásné ráno Všem,

dnešní recenze se ponese v duchu přírodní dekorativní kosmetiky. Díky e-shopu Elnino jsem měla možnost vyzkoušet přírodní make-up italské značky Frais Monde. O naší první zkušenosti s touto značkou jsme psaly již zde. Po jejich pečující kosmetice, jsme pod pokličku nahlédly také té dekorativní a to díky dlouhodržícímu make-upu o němž dnešní recenze bude.


Frais Monde Make-up Naturale No Transfer Foundation – 30 ml 519 Kč


Frais Monde má v nabídce různé druhy make-upů od minerálních, krémových, rozjasňujících až po dlouhotrvající. Všechny mají společné přírodní složení, neboť obsahují minerální pudry a rostlinné oleje, které neucpávají póry. Také působí proti stárnutí a jsou hypoalergické.


Jelikož moje pleť je smíšená, lehce problematická potřebuji make-up matující s dobrou výdrží. To vše splňuje dlouhodržící make-up No Transfer, který poskytuje matný vzhled a dlouhotrvající výdrž. Make-up obdržíte zabalený v papírové krabičce, která poskytuje ochranu krásnému skleněnému flakónu. Balení make-upu je jednoduché, čisté a elegantní. Lahvička je z průhledného matného skla, takže je krásně vidět jednak samotný odstín make-upu, ale také kolik množství vám ještě zbývá. To mi maximálně vyhovuje. Díky sklu je lahvička pochopitelně těžší, ale zároveň je bytelná a působí luxusněji.


Make-up se pohodlně dávkuje pumpičkou, která funguje skvěle a dá se zmáčkout tak, že vám vyteče i pidi množství. Před prvním použitím je dobré make-up protřepat, aby se všechny složky propojily, jinak vám vyteče hodně tekutá barva. Po protřepání je konzistence akorát tekutá, takže se snadno roztírá a zapracovává ať již prsty nebo štětcem. Na to, že je make-up spíše tekutější, tak dobře kryje. Řekla bych, že krytí je spíše střední, což mi maximálně vyhojuje. Dá se však navrstvit až do vysokého krytí a to bez toho aby na pleti seděl a vytvořil masku.


Make-up se totiž naprosto krásně do pleti zapracuje, splyne s pletí a dělá naprosto dokonalý efekt. Pleť je sjednocená, vyhlazená, zmatněná a vypadá nádherně díky tomu, že make-up prakticky není vidět, přesto zakryl vše co je potřeba. S make-upem se mi pleť během dne tolik nemastí, neoxiduje, nedělá mapy ani nemizí. Je opravdu dlouhotrvající. S přehledem mi na obličeji vydrží vážně celý den a to ve 100% stavu. Nanáším ho ráno kolem páté hodiny a večer cca kolem 7 odličuji vše co jsem nanesla. Ještě bych zmínila, že nezvýrazňuje nedokonalosti, šupinky ani nezalézá do pórů a jemných vrásek. Pro mě se make-up stal bezesporu nejlepší make-up co jsem vyzkoušela. Vážně bych neřekla, že přírodní make-up může být tak skvělý.

 
Další plus u tohoto make-upu je široká škála odstínů. Vybírat můžete celkem z 6-to odstínů. Já zvolila č. 2 a nemohla jsem se trefit lépe. Mnou vybraný odstín je s výrazným žlutým podtónem, což já potřebuji a skvělý je tak akorát. Nejsem úplně světlý typ, takže mi teď přes zimu sedí skvěle. Barevně bych odstín přirovnala k 02 od Dermacolu. Takže pokud nejste bledulky s růžovým podtónem, tak by vám mohl sednout skvěle.


Za sebe nemůžu jinak než make-up vychválit až do nebes, protože je fantastický. Skvěle kryje, dělá dokonalou hladkou, sjednocenou a matnou tvář. Neleze kam nemá, dokonale splyne s pletí, není prakticky vidět a především úžasně drží. Už teď vím, že až mi dojde, tak si ho rozhodně pořídím znovu. Pokud budete mít možnost, tak ho určitě zkuste, stojí za to! Seženete ho na e-shopu elnino.

Znáte dekorativní kosmetiku Frais Monde? Nalákala jsem vás k vyzkoušení?

Radu



12 komentářů:

  1. to bude asi tym, ze prirodny nie je ani nahodou :) obsahuje silikony uplne rovnako ako makeupy z drogerky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je sice pravda, avšak věřím, že složení je alespoň o trochu lepší než klasické "drogérkové" makeupy. Přece jen nějakou tu přírodní složku navíc v sobě má :)

      Vymazat
  2. Tuhle kosmetiku neznám, ale samotný makeup mě zaujal. To balení je krásnéé a hlavně ten odstín! Já má vždy v drogerii problém sehnat ten správně světlý. :/

    SweetElis

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Make-up je fakt super, proto jsem ráda, že tě zaujal. Co se týká odstínu, tak pro mě 02 je ideální, ale nejsem úplně světlá, takže pro bledulky to nebude to pravé ořechové. I když 01 by mohla být světlá dost.

      Vymazat
  3. Mám stejný typ pleti a vychválila jsi ho pořádně, takže mně samosebou láká:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Takže článek splnil účel - to jsem ráda. Make-up si zaslouží pozornost, vážně jsem si ho moc oblíbila.

      Vymazat
  4. nepoznám vôbec túto značku :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V tom případě doufám, že to byl pro tebe přínosný článek. Ona značka se teprve dostává do povědomí a u nás ještě není moc známá. Věřím, že se to však změní. My si kosmetiku této značky oblíbily :)

      Vymazat
  5. Tak makeup mě vážně překvapil! :) Škoda, že to vypadá, že odstín 1 není o moc světlejší a já jsem hodně světlá :(.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je škoda, tak třeba v létě až chytneš trochu barvy. On je dost lehký, takže ani v teplém počasí by nemusel být na pleti vůbec špatný ;-)

      Vymazat
  6. O značke som toho veľa počula, aj keď ja osobne som ju ešte nikdy nepočula. Je fakt super :)

    Čo je dobré to musím mať aktuálne aj s extra mega GIVEAWAY

    OdpovědětVymazat
  7. Znacku nepoznam, ale parabeny, silikony prirodna kozmetika ani nahodou neobsahuje. Kde si sa dozvedela, ze ide o prirodnu kozmetiku? Toto prirodu videlo akurat z okna.

    OdpovědětVymazat