čtvrtek 12. září 2013

Zařizujeme bydlení I. - naše ložnice

Přeju všem pěkné ráno,

u nás doma už finišuje přestavba bydlení a vzhledem k tomu, že většina z nás má ráda pohled do soukromí druhých, tak jsem si pro Vás připravila první díl seriálu o zařizovaní našeho bytu. Dnes Vám ukážu pár fotek z naší ložnice. 

S plánovanou přestavbou jsme začali letos v červenci, kdy jsme si po domluvě vyměnili byty s mými rodiči (menší za větší). Bydlíme sice všichni v jednom rodinném domě, ale i tak je rekonstrukce náročná, člověk by neřekl, že i stěhování mezi poschodími dá tolik zabrat. A když už se stěhujeme, tak jsme si chtěli zařídit celý byt podle sebe, v bytě po rodičích nezůstalo nic, začali jsme všechno měnit jak se říká od podlahy. 

Rekonstrukce ložnice byla nejméně náročná, po vystěhování nábytku nebylo třeba místnost nijak upravovat, jen se vyměnilo staré dřevěné okno za plastové a dál se už pokračovalo pouze ve "stylingu" místosti.

Místnost jsem chtěla zařídit ve světlých barvách - navíc postel, skříň a komodu jsme měli ze staré ložnice v bílé barvě (Ikea), tak jsem si nechala pouze vyrobit na míru šatník, taktéž v bílé barvě. 


Tady vidíte roh komody spolu s pár mými doplňky, zrcadlo a kousek mého šatníku. Koberec je na fotce zkreslený, není vínový, ale spíš taková studená sytější fialová.




Okno v ložnici je situováno na východní stranu a během celého dopoledne je v ložnici ostré slunce, tak jsem v případě, že nechci mít neustále zatažené žaluzie, musela upustit od pěstování mých oblíbených orchideií v ložnici. Ty jsem nahradila pro změnu sukulenty a kaktusy. Detail závěsů není moc dobrý, ale snad z něj něco poznáte, na světle modrém podkladu jsou ptáčci spolu s květy ve fuchsiové a limetkové barvě. Ze stejné látky jsem si vyrobila i "obraz" nad postel.


Na této fotce je vidět jen rožek proutěného koše na prádlo a také kousek z komody, na které mám uskladněné své poklady ve formě šperků, bižuterie, hodinek a slunečních brýlí. Do malé Ikea komodky si schovávám méně aktuální kousky z mé sbírky doplňků, které nosívám jen výjímečně, např. na plesy apod.


Na poslední fotce vidíte můj toaletní stolek, jsem s ním namíru spokojená a jsem ráda, že jsem si ho díky většímu prostoru v ložnici mohla konečně pořídit. Mám z něho vážně "Vánoce" :-) Někdy příště Vám ukážu jak skladuju kosmetiku. Za stolkem vidíte světle fialkovou barvu (lila), kterou máme vymalovanou zadní stěnu ložnice, u které máme přiražené čelo postele. Ostatní stěny jsou bílé.

Dejte mi vědět dole do komentářů, jak se Vám naše ložnice líbí a jak máte zařízenou ložnici vy, nebo jak by jste ji zařízenou chtěli mít.

M.

4 komentáře:

  1. My se právě stěhovali, takže podobné články doslova hltám. Moc se mi líbí ten kosmetický koutek se stolečkem, květiny na parapetu, krátké záclony, bílá barva a celkově je to takové celé vkusné.

    OdpovědětVymazat
  2. hezké :) světlé interiéry se mi líbí asi úplně nejvíc, taky si chci takhle podobně zařídit nový pokoj :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, to jsem ráda, že se ti ložnice líbí - mám v plánu udělat celý byt ve světlých barvách, určitě to pak taky ukážu. A snad se ti zařizování pokoje vydaří :-)

      M.

      Vymazat