pátek 13. září 2013

"Zlatý šeřík" od Bourjois


Krásné páteční ráno,

dnes jsem si připravila recenzi na „legendární“ tvářenku od francouzské značky Bourjois. Jejich zapečené tvářenky jsou známy svou skvělou kvalitou, výdrží a nepřeberným množstvím odstínů. Proto jsem i já chtěla nějaký ten skvost vlastnit. 



Balení

Tvářenka je umístěna v malém kulatém pouzdře, které má stejnou barvu jako odstín tvářenky. Otevíraní je vyklápěcí a pevně drží na malý magnetek, takže se vám nikdy nemůže stát, že by se omylem samovolně otevřela. Uvnitř je malé zrcátko. Přiložen byl také štěteček, který ovšem nemyl moc použitelný. Celkově musím balení pochválit, je na pohled hezké a praktické, což je super.



Barva

Tvářenku jsem si vybrala v překrásném odstínu 33 Lilas d´Or, což by se dalo z francouštiny přeložit jako "zlatý šeřík" (Golden Lilac), což je středně růžová barva s úžasnými zlatavými odlesky. Barva to je úžasná, z různých úhlů vypadá pokaždé jinak. Buď je více růžová nebo naopak zlatavá. Myslím, že lepší barvu jsem si vybrat nemohla.

na světle

ve stínu



 Pigmentace

Tvářenka je skvělé pigmentace, ovšem musí se to s ní umět. Jelikož je tvářenka zapečená, tak na štětec špatně chytá. Chce to buď trochu drsnější štětec (možná s přírodním chlupem) nebo trošičku například nehtem rozrušit ten zapečený povrch. Pak jde nabírat krásně.

Výdrž

Tak mě tvářenka bez problému drží celý den, tedy od rána do večera. Je teda pravda, že večer již není tak intenzivní, ale pořád jde hezky vidět. Co se týče výdrže samotného produktu, tak je naprosto excelentní. Tvářenku mám téměř 2 roky a není vidět vůbec žádný úbytek. Myslím si, že mi vydrží snad navěky :D

Vůně

Je asi zvláštní rozebírat u tvářenky vůni, ale musím to zmínit. Byla to jedna z prvních věcí, čeho jsem si na ní všimla. Ona totiž neuvěřitelně nádherně a intenzivně voní. Vůně je to taková pudrově-parfémová. Kamarádka má jiný, tělový odstín a ten voní jako čokoláda. Vůně se jim rozhodně povedli a musím říct, že se tak alespoň od jiných tvářenek odlišují.

Cena

Řekla bych, že cena je na tuto úžasnou a bezednou tvářenku naprosto luxusní a činní nějakých 200 Kč. Záleží samozřejmě na místě kde jí kupujete, zda-li v parfumerií nebo na internetu.

Celkové hodnocení – 5/5

značka: Bourjois
množství: 2,5g
cena: cca 200 Kč
dostupnost: parfumerie, e-shopy – např. parfums.cz

Tvářenka si po právu zaslouží plný počet bodů. Nenašla jsem naprosto nic, co bych jí mohla vytknout a do budoucna si jistě pořídím další odstín.

Vlastníte nějakou Bourjois tvářenku? Jste taky tak spokojené?

R.

8 komentářů:

  1. No mně tyhle tvářenky moc neuchvátily, na svém blogu jsem se o nich zmiňovala v recenzi o Flormar tvářence, které mi přijdou lepší.

    http://makeupcoctails.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za komentář, recenzi si určitě přečtu. Mě přijde skvělá, ale to samozřejmě neznamená, že bude vyhovovat všem. Recenzi na Flormar tvářenku taky máme v plánu.

      R.

      Vymazat
  2. Mám dvě, mimo jiné i zrovna tuhle Lila, vydrží a ta vůně je božská!

    OdpovědětVymazat
  3. To je náhoda, taky jsem o ní psala :) Tenhle odstín vypadá taky krásně :)

    Jane´s colours

    OdpovědětVymazat
  4. zatial som neskúšala, ale vyzerá zaujímavo. asi vyskúšam :)

    OdpovědětVymazat
  5. Já jsem neodolala a na Dny Mariannne jsem si pořídila dva nové Bourjous kousky :) takže určitě vyzkoušej - jsou skvělé.

    M.

    OdpovědětVymazat