středa 1. ledna 2014

TOP13 roku 2013 - pečující kosmetika

Ahojky,

dneska už tady máme první leden nového roku 2014, proto je na čase dokončit bilancování, a proto Vám dnes ukážu druhou část mých TOP výrobků, které jsem si oblíbila (a často jsem používala) v roce minulém 2013. 

1. Nejvíce zástupců téhle třináctky spadají do kosmetiky vlasové. Jako první výrobek mi na mysl přišel silver šampón od Schaumy. Ten se může srovnat i s mnohem dražšími kolegy. Stojí asi 60 Kč a vážně blond vlasům dodá kýžený studený nádech.

2. Další šampón, který bude už mou stálicí je šampón Go blonder od Johna Friedy. Po mém šíleném stahování černohnědé barvy jsem sice dosáhla pěkného blond odstínu, ale teď si už vlasy odbarvováním ničit nechci, tak si vlasy myji tímto šampónem, který mi odrosty mírně zesvětluje a přechody mezi barvenými vlasy a odrosty jsou pak pěkně přirozené.


3. O Biosilku jste si na našem blogu už přečetly hodně. Ale já ho vážně zbožňuju. Dělá krásné hebké vlasy a zacelí i roztřepené konečky.

4. Masku na vlasy Argan Oil od Bioélixire jsem si před časem koupila v Polsku. Nevím, jestli je i u nás dostupná, ale já jsem tuhle masku nominovala na nejlepší vlasovou výživu vůbec! Určitě Vám brzo přinesu recenzi, až ji pořádně odzkouším, ale už po pár použitích byly vlasy viditelně hezčí, lesklejší a hebší.


5. Krém na ruce od Eveline mám v práci na stole a vždycky si jim ruce namažu, když cítím, že je mám vysušené. Krém jemně voní a rychle se vsakuje, což mi v práci velmi vyhovuje, protože hned můžu zase pokračovat v práci a nemusím čekat až budu mít ruce suché. Praktické pumpičkové dávkování mi taky vyhovuje. Hlavní plus je, že krém vážně hydratuje.

6. Levandulový krém Lavande de haute-provence od L´Occitane je zase mojí stálicí v kabelce. Nosím jej pořád sebou. Je sice pravda, že ten krém není v ničem výjmečný oproti jiným i levnějším krémům na ruce. Hydratuje, rychle se vsakuje, ale já si jej kupuju pro jeho skvělou levandulovou vůni.

7. Antibakteriální gel od Baleyi taky musím mít pořád v kabelce. Nejsem přehnaně závislá na perfektní hygieně, ale jíst bez umytých rukou bych nemohla, tak tohle je skvělý prostředek např. na cestování, kdy nemáte možnost si ruce umýt. 


8. Jako nejlepší pleťovou masku pro problematickou pleť jsem nominovala Gelovou slupovací masku od Ryoru. Nejsem moc typ, který často maskuje a peelinguje, ale tuto masku si dám ráda. Pokaždé, když ji z pleti slupuju, je vidět, jak vytáhne špínů z pórů ven a nechá pleť čistou a dokonale matnou.

9. Co se týče peelingu, tady svého favorita ještě pořád nemám, ale momentálně používám peeling od Garnier Fresh Essentials s extraktem z hroznů. Uvidíme zda časem nenarazím na nějaký lepší a tento peeling nevyměním za nějakého konkurenta.

10. Ke každodennímu čistění pleti nejčastěji používám čistící pěnu Sephora. Nejen, že nevysušuje, ale i dávkování je příjemné, má lehkou vůni a téměř neubývá. 

11. Pod číslem jedenáct se skrývá můj univerzální pomocník - kokosový olej. Používám jej na vše - mažu si s ním tělo, odličuji se s ním, dělám z něj vlasové zábaly a dokonce si poslední dobou dám lžičku denně vnitřně, ať trochu vyživuju tělo i jinak než z vnějšku.

12. Můj oblíbený antiperspirant od Nivei s citronovou trávou jste u nás na blogu viděly snad miliónkrát, ale tohohle pomocníka asi nikdy nevyměním. Mám ráda antiperspiranty ve spreji a tenhle jediný mi příjde, že funguje a vážně před potem ochrání.


13. Poslední přípravek, bez kterého se ve své hygienické rutině neobejdu, je zubní pasta značky Parodontax. Používám především verzi whitening. Musím říct, že pasta má hodně slanou a nepříjemnou chuť, ale pokud překonáte prvotní odpor a několik dní si s ní vydržíte čistit zuby, už nebudete chtít jinou pastu. Občas jsem mezi moje Parodontaxy vložila pastu jiné značky a zuby mi nepřišly tak dokonale vyčistěné, i když stále používám i stejnou značku a typ zubního kartáčku, stejnou techniku čistění zubů i ústní vodu. Tahle pasta udělá vážně se zuby zázraky.


Na závěr tohoto článku Vám chci poděkovat za přízeň v roce 2013, za to, že nás čtete a máme pro koho psát tento blog. Dále Vám chci za nás obě popřát dobrý start roku 2014 a ať se Vám v tom novém roce splní všechna vaše přání!

M.

4 komentáře:

  1. Gelová slupovací maska od Ryoru je ta nejlepší, už mám asi třetí nebo čtvrté balení. ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já sice jedu pořád v prvním balení, člověk by nevěřil, jak dlouho ta maska vydrží, ale je vážně super a krásně pleť pročistí.

      Vymazat
  2. Díky za doporučení na pastu, to je užitečný tip! Jinak slupovací maska od Ryoru mi málem sloupla i kůži :)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pastu určitě vyzkoušej, ale vážně musíš vydržet prvních pár dní tu hnusnou chuť, pak si zvykneš a nepříjde ti tak nepříjemná. Po jiné pastě už nemám pocit tak dokonale vyčistěných zubů, jako po těch Parodontoxkách. Ad maska - musím říct, že jsi asi první od koho slyším, že mu ta maska nesedla. Ale co, nemůže všechno vyhovovat všem, že? :-)

      Vymazat